От х:

Днес в x:

400 в Хасково обявиха доходите си, 76% от тях -онлайн

В 8 пощенски станции в Хасковска  област приемат на гише декларации за доходите. А първата годишна данъчна декларация за доходи и дължими данъци върху тях, подадена чрез „Български пощи“, е приета на гише в Димитровград, съобщиха от офиса на НАП в Хасково. 

Подателите на данъчната документация по пощата получават насреща  входящ номер.  При подаването служителите на пощите извършват проверка на задължителните реквизити за вписване: име на лицето, ЕГН, адрес, телефон или имейл за обратна връзка, подписи на обозначените места.

Тази година, заради извънредното положение в страната, свързано с Ковид-19, служителите на „Български пощи“ са  обучени в приема на данъчни декларации електронно, уточняват от офиса на НАП в Хасково.

Осемте станции, в които на гише може да се подадат годишни данъчни декларации по чл.50 от Закона за данъците върху доходите на физически лица са в общините: Хасково, Димитровград, Харманли, Симеоновград, Свиленград, Любимец, Тополовград и Ивайловград.

 400 жители от област Хасково вече декларираха доходите си от миналата година. 305 от тях или 76% са го направили чрез електронните услуги, които предоставя НАП – с електронен подпис или персонален идентификационен код.

След няколко седмици притежателите на ПИК ще имат достъп и до предварително попълнена данъчна декларация, в която ще са отразени всички техни доходи, за които има подадена информация в НАП.
 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини