От х:

Днес в x:

Затвориха пътя между с. Константиново и Симеоновград заради ремонт

Изображение 1 от 4

    Движението в отсечката непосредствено след село Константиново и Симеоновград е преустановено. Трасето е затворено, защото по него вече има тежки машини, които разчистват участъците покрай пътя и подравняват банкетите.

    Това е началото на ремонта по 25-километровия третокласен път от Хасково през Узунджово до Симеоновград, който от години е в лошо състояние и на много места е с пропадания и дупки, няма маркировка.

    Превозните средства от Хасково за Симеоновград се пренасочват по обходен маршрут -през с. Поляново Харманли и Симеоновград. Изключение се прави само за жителите на селата Константиново и Нова надежда. Ще се пропускат и автомобили със специален режим на движение.

    Хасковска област е  най-дългата третокласна пътна мрежа в страната, а системно финансите не достигат до тези тежки пътни участъци. Въпреки усилията на властите през годините да бъде закрепено положението, ремонтите обикновено са козметични и бързо положението се връща към старото, като се регистрира единствено разхода на средства.

    Така например, след множество сигнали, преди около четири години по пътя между Хасково и Симеоновград бяха извършени машинни кърпежи на настилката за 53 хил. лева. Част от местата обаче вече са компрометирани. А шофьорите непрекъснато се оплакват от лошия път, който на места е и доста опасен. Затова сега се пристъпва към цялостен ремонт на трасето, което е сред  натоварените третокласни участъци в областта.

    Реновирането ще се извърши на няколко етапа, съобразени с метеорологичните условия. Освен, че ще бъдат разчистени участъците покрай пътя, цялото трасе ще бъде преасфалтирано, ще бъдат подменени и мантинелите, които сега на много места липсват, а там където ги има, са ръждясали.

    Според разчетите, изпълнението на следващите два етапа от ремонтите – от с. Константиново до кръстовището за с. Воден и в отсечката от кръстовището за с. Воден до пътен възел „Узунджово“ ще започне през пролетта. 

    Ремонтът трябва да приключи до края на годината.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ал
      Александров
      2 0
      15:16, 10 фев 2021
      А жителите на с.Александрово ще прелитат ли. Нова Надежда е след Александрово, в посока Хасково, доколкото съм запознат. И да не забравите да подсилите края на платната от Узунджово до разклона за Воден, да не се окаже, че март 2022 г. трябва да се прави пак ремонт. Сега деневилацията достига до 20 см. на места.
    • 2
      Ин
      инженер технолог по хляба
      5 0
      23:42, 10 фев 2021
      Щом ще е АБто пишете го поредното пародийно усвояване. В момента ремонтират и пътя за Стара Загора - още преди да положат износващия слой, асфалтът е вече с кръпки и се оронва... Защо някой не провери тези 15 милиона къде потъват?
    Последни новини