От х:

Днес в x:

10 °C

Затвориха пътя между с. Константиново и Симеоновград заради ремонт

Изображение 1 от 4

  Движението в отсечката непосредствено след село Константиново и Симеоновград е преустановено. Трасето е затворено, защото по него вече има тежки машини, които разчистват участъците покрай пътя и подравняват банкетите.

  Това е началото на ремонта по 25-километровия третокласен път от Хасково през Узунджово до Симеоновград, който от години е в лошо състояние и на много места е с пропадания и дупки, няма маркировка.

  Превозните средства от Хасково за Симеоновград се пренасочват по обходен маршрут -през с. Поляново Харманли и Симеоновград. Изключение се прави само за жителите на селата Константиново и Нова надежда. Ще се пропускат и автомобили със специален режим на движение.

  Хасковска област е  най-дългата третокласна пътна мрежа в страната, а системно финансите не достигат до тези тежки пътни участъци. Въпреки усилията на властите през годините да бъде закрепено положението, ремонтите обикновено са козметични и бързо положението се връща към старото, като се регистрира единствено разхода на средства.

  Така например, след множество сигнали, преди около четири години по пътя между Хасково и Симеоновград бяха извършени машинни кърпежи на настилката за 53 хил. лева. Част от местата обаче вече са компрометирани. А шофьорите непрекъснато се оплакват от лошия път, който на места е и доста опасен. Затова сега се пристъпва към цялостен ремонт на трасето, което е сред  натоварените третокласни участъци в областта.

  Реновирането ще се извърши на няколко етапа, съобразени с метеорологичните условия. Освен, че ще бъдат разчистени участъците покрай пътя, цялото трасе ще бъде преасфалтирано, ще бъдат подменени и мантинелите, които сега на много места липсват, а там където ги има, са ръждясали.

  Според разчетите, изпълнението на следващите два етапа от ремонтите – от с. Константиново до кръстовището за с. Воден и в отсечката от кръстовището за с. Воден до пътен възел „Узунджово“ ще започне през пролетта. 

  Ремонтът трябва да приключи до края на годината.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ал
   Александров
   2 0
   15:16, 10 фев 2021
   А жителите на с.Александрово ще прелитат ли. Нова Надежда е след Александрово, в посока Хасково, доколкото съм запознат. И да не забравите да подсилите края на платната от Узунджово до разклона за Воден, да не се окаже, че март 2022 г. трябва да се прави пак ремонт. Сега деневилацията достига до 20 см. на места.
  • 2
   Ин
   инженер технолог по хляба
   4 0
   23:42, 10 фев 2021
   Щом ще е АБто пишете го поредното пародийно усвояване. В момента ремонтират и пътя за Стара Загора - още преди да положат износващия слой, асфалтът е вече с кръпки и се оронва... Защо някой не провери тези 15 милиона къде потъват?

  Хороскоп за 06.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
  06 мар 2021
  Последни новини