От х:

Днес в x:

28 °C

Затвориха пътя между с. Константиново и Симеоновград заради ремонт

Изображение 1 от 4

  Движението в отсечката непосредствено след село Константиново и Симеоновград е преустановено. Трасето е затворено, защото по него вече има тежки машини, които разчистват участъците покрай пътя и подравняват банкетите.

  Това е началото на ремонта по 25-километровия третокласен път от Хасково през Узунджово до Симеоновград, който от години е в лошо състояние и на много места е с пропадания и дупки, няма маркировка.

  Превозните средства от Хасково за Симеоновград се пренасочват по обходен маршрут -през с. Поляново Харманли и Симеоновград. Изключение се прави само за жителите на селата Константиново и Нова надежда. Ще се пропускат и автомобили със специален режим на движение.

  Хасковска област е  най-дългата третокласна пътна мрежа в страната, а системно финансите не достигат до тези тежки пътни участъци. Въпреки усилията на властите през годините да бъде закрепено положението, ремонтите обикновено са козметични и бързо положението се връща към старото, като се регистрира единствено разхода на средства.

  Така например, след множество сигнали, преди около четири години по пътя между Хасково и Симеоновград бяха извършени машинни кърпежи на настилката за 53 хил. лева. Част от местата обаче вече са компрометирани. А шофьорите непрекъснато се оплакват от лошия път, който на места е и доста опасен. Затова сега се пристъпва към цялостен ремонт на трасето, което е сред  натоварените третокласни участъци в областта.

  Реновирането ще се извърши на няколко етапа, съобразени с метеорологичните условия. Освен, че ще бъдат разчистени участъците покрай пътя, цялото трасе ще бъде преасфалтирано, ще бъдат подменени и мантинелите, които сега на много места липсват, а там където ги има, са ръждясали.

  Според разчетите, изпълнението на следващите два етапа от ремонтите – от с. Константиново до кръстовището за с. Воден и в отсечката от кръстовището за с. Воден до пътен възел „Узунджово“ ще започне през пролетта. 

  Ремонтът трябва да приключи до края на годината.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ал
   Александров
   2 0
   15:16, 10 фев 2021
   А жителите на с.Александрово ще прелитат ли. Нова Надежда е след Александрово, в посока Хасково, доколкото съм запознат. И да не забравите да подсилите края на платната от Узунджово до разклона за Воден, да не се окаже, че март 2022 г. трябва да се прави пак ремонт. Сега деневилацията достига до 20 см. на места.
  • 2
   Ин
   инженер технолог по хляба
   4 0
   23:42, 10 фев 2021
   Щом ще е АБто пишете го поредното пародийно усвояване. В момента ремонтират и пътя за Стара Загора - още преди да положат износващия слой, асфалтът е вече с кръпки и се оронва... Защо някой не провери тези 15 милиона къде потъват?

  Хороскоп за 22.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
  22 юни 2021
  Последни новини