От х:

Днес в x:

Пиле с ориз и леща за „топъл обяд“ на нуждаещи се в Хасково

    От днес започна изпълнението на услугата „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID – 19“. От нея ще се възползват 1600 потребители в община Хасково. Сред тях са трудноподвижни хора, карантинирани, такива, които нямат възможност да излизат от вкъщи и инвалиди.

    287 от тях са в град Хасково, където храната се раздава в 3 пункта - трапезарията в СУ „Св. Паисий Хилендарски“, в къпалнята на ул. „Единство“ в кв. „Република“ и в читалището в кв. „Болярово“. Останалите 1313 потребители са в селата на община Хасково, където пунктовете са разкрити в кметствата. Оттам  хората могат да си получат топлия обяд, заяви заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева, която дойде да проследи изпълнението на социалната услуга в трапезарията на СУ „Св. Паисий Хилендарски“.

    Днес на 18 нуждаещи се от град Хасково, с двигателни проблеми и заболявания, ще им бъде доставена храна в домовете. Услугата ще извършат социални асистенти. Топъл обяд е осигурен и за шестимата бездомници, настанени във Временния център за подслон на бездомни лица.

    Менюто включва супа, основно ястие, хляб и веднъж седмично десерт. Днес за обяд бяха приготвени пиле с ориз, леща и хлебче. Възрастни хасковлии, които бяха дошли да си вземат храната, заявиха, че топлият обяд ще им е в изключителна полза.

    Храната струва 2.70 лева с ДДС. Приготвя се от хасковския едноличен търговец „Тано- Николай Траилов“. Проектът продължава до 27 април 2021 г.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ив
      ИВАН
      15 0
      15:39, 10 фев 2021
      Дя там ли докарахте народа .да го зълъгвате със храна , а кмета да си вдига заплатата итакса смет ,а пък ,екопрогрес да е заклучен и дане приема граждани, които плащат на общината - партия-гроп-герб
    • 2
      Ти
      тити
      10 0
      17:11, 10 фев 2021
      Толкова ли много струва една ябълка или една вафла или суха паста , че десерта е веднъж седмично?!?!?
      Едно пакетче нишесте е стотинки ...................................
    Последни новини