От х:

Днес в x:

Доставят „Топъл обяд у дома“ на нуждаещи се в Хасково

Община Хасково от днес доставя „Топъл обяд у дома“ в условията на извънредно положение, съобщиха от местната администрация.

Обхванати от тази услуга са:

- Хора с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина.

- Възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение не са в състояние да си осигурят прехраната.

- Хора, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване, не могат да осигурят сами или с помощта на близките си, ежедневните си потребности от храна.

На телефон 038/603 395 всеки може да подаде информация за хора, попадащи в целевите групи. При наличие на свободни места ще бъдат включвани нови потребители.

Социалната услуга стана възможна, благодарение на спечелен проект за „Топъл обяд у дома“ в условията на извънредно положение. Програмата се финансира от националния бюджет чрез Агенция за социално подпомагане. Хората ще получават топла храна безплатно за период от 33 работни дни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини