От х:

Днес в x:

14 °C

Валентин Танев дебютира като дипломиран режисьор с Хасковския театър

    Един от най-популярните и обичани у нас театрални и филмови актьори- Валентин Танев поставя дипломната си режисьорска работа в Хасковския театър.

    Той  е режисирал няколко постановки в Хасково. Негови са част от хитовите заглавия на театъра през последните двадесет години, като: „Любов, щастие и милиони" , "Остани за закуска"," Откачена фамилия", „Безумна нощ“, „Помощ!!! Не мога да плувам!“, но сега поставя пиеса на финала на следването си като режисьор в НАТФИЗ.

    С актьорите Стефка Янорова, Иван Панев, Добриела Попова, Дамян Тенев, Емануил Костадинов и сценографа Свила Величкова Валентин Танев вече работи по постановката „Гара“. Спектакълът е базиран на киносценария на филма "Гара за двама" /руски:"Вокзал для двоих"/ на режисьора Елдар Рязанов от 1982 година.

    Премиерата е насрочена за 9-ти февруари в Хасково.

    Това ще е първото премиерно заглавие за Драматично-куклен театър „Иван Димов“ от пандемията насам и затягането на мерките през март, миналата година.

    „Хасковският театърът работи с Вальо от дълги години и логично беше и сега той да направи дебюта си като завършил режисьор при нас. Радваме се, че и той реши това да се случи така. Репетициите вървят с пълна сила, макар условията за работа да не са най-удобните. Колегите репетират с шлемове, но по-важно е да са спокойни и а здравето си“, коментира директорът на театъра в Хасково Стелиян Николов.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Те
      театровед
      2 -7
      00:27, 20 яну 2021
      Безплатна реклама ! А е възможно и да е платено и... Виж коментара
      • Де
        Дерментев
        3 -4
        11:24, 20 яну 2021
        Каква реклама. Той ще се пенсионира преди да се дипломира. Голяма реклама. Тези артисти с големите претенции преди, сега по време на пандемията видяха , че са абсолютно ненужни. Паразитна твар.По ненужни от метачките на улиците, защото те не са спрели да работят и 1 ден. Защото са нужни.
    Последни новини