От х:

Днес в x:

7 °C

Обяд от практиката в Гимназията по туризъм за медиците на първа линия

  Учениците от специалностите „Кетъринг“ и „ Ресторантьорство“ на Професионалната гимназия по туризъм „Ал. Паскалев“ в Хасково посветиха днес практиката си на добра кауза.

  В заниманията си по кулинарни техники и технологии в кетъринга те сготвиха храна, предназначена днес за медиците на първа от Инфекциозното отделение на МБАЛ-Хасково, където са най-тежките случаи на пациенти с коронавирус.

  Пилешки фламбирани руладини с хрупкави зеленчуци, с гарнитура от карамелизирани моркови и бланширани броколи приготвиха 11-класниците. В съседната работилница учениците от 12-ти клас направиха руло „Стефани“ и картофки соте.

  Групата по сладкарство, която е имала практика вчера е приготвила пък десерта за обедното меню- пасти „Мока“.

  „Целият обяд, приготвен в часовете по практика, е за отделението по Инфекция в МБЛ- Хасково. Това е един малък жест от нас за медиците, които рискуват всеки ден и се грижат за здравето ни“, коментира директорката на гимназията Пенка Георгиева.

  В професионалното училище са готови, ако има фирми от града, които искат да дарят продукти, да готвят и занапред в часовете си по практика храна за медиците на първа линия.

  „Всеки ден имаме различни практики, така че можем да подготвяме разнообразно меню и да продължим жеста към хората в бели престилки“, призова още Пенка Георгиева.

  Сред учениците, които днес с голямо желание и с най-добри пожелания към всички медици се включиха в практиката е и 12-класникът Димитър Щерев от село Сусам. Той учи в гимназията в специалност „Ресторантьрство“. Още преди да е завършил своето средно образование вече има натрупан професионален стаж като сервитьор в заведение в Минерални бани. Бил е и на учебна практика в Италия за месец. Иска да кандидатства в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Мечтае да си отвори ресторант в Германия или Франция след това.

  След като участваха в подготовката на храната днес, Димитър Щерев и съучениците му лично я занесоха на медиците, медицинските сестри и санитарките на смяна в Инфекциозното отделение. Посрещна ги лично шефката на отделението д-р Красимира Кинова.

  „Радвам се че има млади хора, които са оценили нашия труд и са помислили за нас. Благодаря ви за доброто ви сърце. Смятам, че вие ще помогнете с вашата любов и вашето разбиране да приключим по-бързо с Ковид-а. Бъдете отзивчиви и добри, бъдете много щастливи!“, пожела на благодетелите д-р Кинова.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта

  Видеа по темата

  Хороскоп за 28.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
  28 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
  28 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
  28 фев 2021
  Последни новини