От х:

Днес в x:

28 °C

Затварят част от булевард „България“ на 18 януари заради резитбата на тополите

Изображение 1 от 3

  В понеделник започва изпълнението на дейностите по отсичане и намаляване короните на тополите в Хасково, съобщиха от общинската администрация.

  На 18 януари 2021 година временно ще бъде затворен за движение част от булевард „България“ от № 50 до кръстовището с ул. „Крали Марко“ /до ПГЛП „Райна Княгиня“/. От там ще започне резитбата на тополите, които представляват опасност за хората и движението.

  По поречието на реката в Хасково има 611 тополи. Повечето от тях са на възраст между 60 и 80 години. Обследването установи, че с влошено фитосанитарно състояние са 122 тополи. От тях опасни са 63 тополи, които ще бъдат премахнати през следващите месеци. Останалите общо 548 тополи подлежат на резитба за намаляване височината им до 30%, както и оформяне на короните им.

  В района, откъдето започва резитбата, се намират 20 от всички 63 опасни тополи, определени за премахване. На мястото на изкоренените дървета, ще бъдат засадени нови.

  Договорът за отсичане и намаляване короните на тополите в Хасково е за срок от една година. Общата стойност на дейностите е 106 000 лева без ДДС. В процеса на работа поетапно ще се затварят пътни участъци, за което гражданите ще бъдат информирани, за да отстранят автомобилите си от местата, където ще работи фирмата.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   19 -17
   16:37, 15 яну 2021
   Моля Ви, не обезобразявайте дърветата. Стига те рязали така, че накрая оставят едни чукани! Прочетете и вижте, че това безобразие, което правите е вредно за дърветата.
   • Тва са златни тополи , а час авто-кула е още по-златен
   • Ад
    Ади
    9 -3
    08:04, 16 яну 2021
    Приятел,какво очакваш от наш'те 'асковски малоумници?!
    Нямат акъл сламата на две магарета да разделят.
    Всички са с купени дипломи,а мозъка им без гънка! Упс,пардон! С една гънка,по която да се стича дъждовната вода...
  • 2
   Ем
   Емо
   19 -4
   17:13, 15 яну 2021
   Понеделник е идеалното време,браво!
  • 3
   Бо
   БОЙКО
   22 -2
   18:13, 15 яну 2021
   1682 лв за една топола -БРАВО
  • 4
   11
   111
   12 -1
   21:46, 15 яну 2021
   Методи за резитба, биват два метода. Единият е скъсяване, а другият е ПРОРЕЖДАНЕ.А.
   А у Хасково са измисли ли и трети вид резитба ПОВРЕЖДАНЕ.
  • 5
   11
   11111
   21 -3
   23:50, 15 яну 2021
   Една топола изработва нужния кислород за 24 часа на 4 човека. С многото си листа спира запрашването и шума. Абсорбира влагата от земята и предпазва от ерозия.Ще сложите нови дървета с дълбока коренова система и стените на реката ще поддадат. Един от първите разсадници в страната ни е създаден в Хасково преди около 130 години от хора завършили в АвстроУнгария и са знаели какво правят.На НЯКОИ ЗЕЛЕНОТО им ПРЕЧИ.Полуграмотните са най-опасни.
  • 6
   Ад
   Ади
   21 -1
   08:01, 16 яну 2021
   А,бе,вие акъл имате ли?
   Използвайте събота и неделя,през седмицата е ад по пътните артерии на града!
   Сакън да не платите някой лев отгоре за работа в почивен ден!
   Ама нали трябва някой да намаже от държавните пари!

  Хороскоп за 22.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
  22 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
  22 юни 2021
  Последни новини