От х:

Днес в x:

7 °C

Затварят част от булевард „България“ на 18 януари заради резитбата на тополите

Изображение 1 от 3

  В понеделник започва изпълнението на дейностите по отсичане и намаляване короните на тополите в Хасково, съобщиха от общинската администрация.

  На 18 януари 2021 година временно ще бъде затворен за движение част от булевард „България“ от № 50 до кръстовището с ул. „Крали Марко“ /до ПГЛП „Райна Княгиня“/. От там ще започне резитбата на тополите, които представляват опасност за хората и движението.

  По поречието на реката в Хасково има 611 тополи. Повечето от тях са на възраст между 60 и 80 години. Обследването установи, че с влошено фитосанитарно състояние са 122 тополи. От тях опасни са 63 тополи, които ще бъдат премахнати през следващите месеци. Останалите общо 548 тополи подлежат на резитба за намаляване височината им до 30%, както и оформяне на короните им.

  В района, откъдето започва резитбата, се намират 20 от всички 63 опасни тополи, определени за премахване. На мястото на изкоренените дървета, ще бъдат засадени нови.

  Договорът за отсичане и намаляване короните на тополите в Хасково е за срок от една година. Общата стойност на дейностите е 106 000 лева без ДДС. В процеса на работа поетапно ще се затварят пътни участъци, за което гражданите ще бъдат информирани, за да отстранят автомобилите си от местата, където ще работи фирмата.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Гр
   Гражданин
   19 -17
   16:37, 15 яну 2021
   Моля Ви, не обезобразявайте дърветата. Стига те рязали така, че накрая оставят едни чукани! Прочетете и вижте, че това безобразие, което правите е вредно за дърветата.
   • Тва са златни тополи , а час авто-кула е още по-златен
   • Ад
    Ади
    9 -3
    08:04, 16 яну 2021
    Приятел,какво очакваш от наш'те 'асковски малоумници?!
    Нямат акъл сламата на две магарета да разделят.
    Всички са с купени дипломи,а мозъка им без гънка! Упс,пардон! С една гънка,по която да се стича дъждовната вода...
  • 2
   Ем
   Емо
   19 -4
   17:13, 15 яну 2021
   Понеделник е идеалното време,браво!
  • 3
   Бо
   БОЙКО
   22 -2
   18:13, 15 яну 2021
   1682 лв за една топола -БРАВО
  • 4
   11
   111
   12 -1
   21:46, 15 яну 2021
   Методи за резитба, биват два метода. Единият е скъсяване, а другият е ПРОРЕЖДАНЕ.А.
   А у Хасково са измисли ли и трети вид резитба ПОВРЕЖДАНЕ.
  • 5
   11
   11111
   21 -3
   23:50, 15 яну 2021
   Една топола изработва нужния кислород за 24 часа на 4 човека. С многото си листа спира запрашването и шума. Абсорбира влагата от земята и предпазва от ерозия.Ще сложите нови дървета с дълбока коренова система и стените на реката ще поддадат. Един от първите разсадници в страната ни е създаден в Хасково преди около 130 години от хора завършили в АвстроУнгария и са знаели какво правят.На НЯКОИ ЗЕЛЕНОТО им ПРЕЧИ.Полуграмотните са най-опасни.
  • 6
   Ад
   Ади
   21 -1
   08:01, 16 яну 2021
   А,бе,вие акъл имате ли?
   Използвайте събота и неделя,през седмицата е ад по пътните артерии на града!
   Сакън да не платите някой лев отгоре за работа в почивен ден!
   Ама нали трябва някой да намаже от държавните пари!

  Хороскоп за 06.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С удоволствие ще се включите в организирането на събитие, на което очаквате да срещнете хора, с които не сте виждали от дълго време. По много причини ще привличате интереса към себе си, но най-вече заради работата, която сте свършили. Намеренията ви са прозрачни и това се вижда от всички.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не позволявайте на емоциите да определят отношението към работните ви ангажименти. Покажете на дело професионалните си умения, абстрахирайки се от личните си пристрастия и настроение. Няма да ви липсва енергия, разпределете силите си и ще успеете. Финансови придобивки от хонорари, рента или други възнаграждения.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Няма да ви липсват отлични възможности за себеизява и ползотворни контакти. Сега е момента за поставянето на амбициоз-ни цели и за работа по постигането им. В партньорство с колегите си ще стигнете до важни решения, които ще дадат очакваните ре-зултати. Някои от вас вероятно се колебаят относно предстоящо пътуване. Обмислете го от всички страни за да не останете неприятно изненадани.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се притеснявайте да обмисляте в дълбочина. Ако се уверите, че всичко е здраво, честно и коректно, то непременно ще стигнете до добри резултати. Ако не проверите всичко, има възможност да се провалите. Изявени шансове за тези, които се занимават с психология и окултизъм. Може да стигнете до духовни прозрения. По-сериозни проблеми могат да настъпят в дома и семейството.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Шанс за изява, било на работното място или в друга сфера, където ще покажете умения и адекватно справяне със ситуацията. Ще подобрите отношенията си с хора, които желаете за свои приятели, или ще финализирате търговска сделка. Активни и делови, ще се посветите на целите си и ще ги реализирате.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Потънали сте в отдаденост на професионалната си работа. Това нарушава спокойният ви ритъм, внася и напрежение, но със сигурност си заслужава. Плановете ви бавно, но сигурно вървят към реализация. Желанието ви за разнообразие и забавления ще ви срещнат с нови хора и ще променят отношението ви към спорни въпроси.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Въпреки възможните неблагоприятни обстоятелства почивните ви дни ще надхвърлят очакванията ви. Не пропускайте възможността да прекарате времето си сред близки приятели. Прави ви впечатление повишеното внимание, което получавате от човек от обкръжението ви. Ще бъдете приятно изненадани и за в бъдеще.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако имате избор за това какво да изберете за да направите деня си интересен, то най-напред се допитайте до себе си. Оставете настрана проблемите, които ви пречат да се отпуснете. Имате нужда да забравите, дори за ден, тревогите и да се възстановите пълноценно. Ще преоткриете отново добър приятел и това ще ви донесе повече настроение.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Благоприятно развитие на делата ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, което допълнително ви стимулира. Проявеното съчувствие е израз на съпричастност и това се помни дълго.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
  06 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С прагматичен подход ще накарате обстоятелствата да работят за вас, но не влизайте в конфликт с близките си. От способността ви да отстъпвате ще зависят добрите отношения с тях и паралелно с това не позволявайте на никого да се качва на главата ви. Радостни вълнения, свързани с лични постижения или на близък човек.
  06 мар 2021
  Последни новини