От х:

Днес в x:

До 40 литра дъжд в Хасковско, реките и язовир „Ивайловград“ са под прага за предупреждение

Обстановката в област Хасково след обявения жълт код за валежи, към момента е нормална. Няма подадени сигнали за бедствия, съобщиха от Областна администрация.

Повишаване на водата в речните корита се отчита в нивата на р. Марица при Димитровград, Харманли, Свиленград и Симеоновград, като по данни на оперативните дежурни по общини към момента никъде не е достигнат жълтият праг на предупреждение. Водното ниво на река Сазлийка при Симеоновград и нивото на язовир „Ивайловград“ също са под жълтия праг на предупреждение.

По данни на Метеорологичната обсерватория в Хасково в периода 09-11 януари най-слаби валежи се отчитат в северната част на областта – около 15 - 25 литра на квадратен метър, като най-малко дъжд е паднал в района на община Димитровград - около 16-20 литра на квадратен метър. В общините Хасково, Минерални бани, Любимец и Стамболово количествата валежи са около 20 - 30 литра на квадратен метър. В най-южните части на областта валежите са около 30 – 40 литра на квадратен метър, като сумарно за този период най-много дъжд се е излял в община Маджарово, около 40 литра на квадратен метър.

Напомняме, че днес за Хасковска област е обявен оранжев код за валежи. Областният управител на област Хасково държи връзка с всички служби, отговарящи за защита на населението от бедствия, и получава периодично информация от тях за ситуацията в областта.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини