От х:

Днес в x:

3 °C

С термометър на входа посрещнаха учениците обратно в клас

  Отново в клас с много радост и настроение се върнаха малките ученици в Хасково.

  На входа да училищата днес учениците минаха през термометриране.

  По данни на Регионалното управление по образованието в цялата област, след месец затваряне заради мерките за ограничаване разпространението на коронавируса, в училище днес влизат  7 897 деца от първи до четвърти клас и от подготвителните групи в училищата.

  Преди първия присъствен учебен ден от новата година всички школа бяха дезинфекцирани и отоплени.

  В СУ „Васил Левски“ в Хасково посрещнаха 398 деца от града и околните села.

  Още на входа на школото медицинското лице и директорката поздравиха децата и преди да влезе в клас, всяко от тях мина през измерване на температурата.  

  Няма върнати ученици заради недобро здравословно състояние.

  Състоянието на децата ще се проследява перманенто. Според разпоредбите, те не са задължени да стоят с маски в клас, това може да става обаче само по желание, посочи директорката на училището Милена Михайлова.

  Децата споделиха, че се връщат с много желание на училище, след дългото време прекарано вкъщи и много затъжени за приятелите от класа си и учителите си.

  Няма деца от начален етап в училище „Васил Левски“, които да са останали на онлайн обучение по желание на родителите им. Това обаче е възможно, но след подаване на унифицирана декларация и според условията, разписани от образователния министър.

  За останалите ученици, които остават да учат дистанционно в интернет и за част от учителите им има закупени допълнително лаптопи. С 14 хил.лв, отпуснати от МОН, са купени 12 устройства, които вече са разпределени.

  Учителите в напреднала възраст и от рисковите групи ще са сред тези, които ще получат възможност за ваксинация срещу Ковид, още в първата фаза на имунизация, съобщи днес здравният министър проф. Костадин Ангелов, при посрещането на новата партида от  25 000 ваксини у нас.

  В хасковското училище „Васил Левски“ все още не е направен списък на желаещите да се ваксинират преподаватели, защото се очакват точните указания за критериите от министерството. 

  Според училищната статистика, преподавателите в школото, които са на възраст над 60 години, са 5,7 % от педагогическия състав.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Bo
   bondjo
   19 -2
   10:57, 4 яну 2021
   Аз като цяло съм полуграмотен, и литературата не ми е силна страна, но съм сигурен че "школото" не е достатъчно уважителен синоним на училище.
  • 2
   Ха
   Хасковския тъпак
   16 -2
   11:21, 4 яну 2021
   Кунчев. Кога ще се ваксинира. Що се крие мишока. Нали са хубави ваксините. Кантарджиев и той се крие кучето му мръсно
  • 3
   Ко
   Който не вярва ще пати
   12 0
   13:22, 4 яну 2021
   Циркове! Термометри, маски и статии с една цел, откъсване на определените за това от простолюдието, по всички показатели и връщане на робството.

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
  20 яну 2021
  Последни новини