От х:

Днес в x:

3 °C

Само три деца от начален училищен етап в Хасковско остават да учат онлайн

Училищата, детските гради и яслите отварят врати отново на 4-ти януари  присъствено за децата, след затварянето им заради здравната криза. 
 
В Хасковска област всички структури на образователната система имат готовност за новия старт.
В класните стаи се връщат децата от 1-ви до 4-ти клас, както и 6-годишните от подготвителните групи в детските градини и училищата.
 
7 897 деца от областта ще учат отново присъствено в 63 училища в региона.
 
Само три деца от начален етап на обучение остават в онлайн среда. 
Едното от тях е от Харманли и ще учи през компютъра вкъщи поради здравословни причини. Другите двама ученици са във 2 и 4 клас на училище „Пенчо Славейков“ в Димитровград. Те остават на онлайн обучение, след подадена декларация за това от родителите им.
 
Също на дистанционно обучение в онлайн среда остават засега и  учениците от пети до 7-ми клас и  гимназистите. В Хасковска област те са 14 280.
 
Няма отказ на учители да се върнат в клас заради страх от заразяване с Ковид, посочиха от  Регионалното управление по образованието.
 
Утре се очакват и над половината от записаните на градина деца в Хасково да се върнат в забавачките.
Навсякъде е извършена  дезинфекция преди утрешни яден.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

 • 1
  Ss
  ss
  9 -15
  16:17, 3 яну 2021
  Върнете си децата по училищата и хората по работни... Виж коментара
 • 2
  Какво направихте уважаеми по въпроса с тестовете на учителите! Лекарите периодично ги тестват! Обещаха това и за учителите - но резултата е никакъв и 76 учители починали за два месеца! Ако няма тестове, ако хитро се прикриват заболелите, от което на всяко едно място било то училище или друга институция тръгва верига от разнасящи заразата и заболели, ако не се предупреждават хората, ако не се подават контактните, ако РЗИ не упражнява контрол, ако отговорните не искат да си отварят работа - за какво изобщо сте по тези постове! Като не ви пука за живота и здравето на хората - поне не се правете на загрижени!
  • Не
   не е вярно
   15 -2
   18:57, 3 яну 2021
   Не, не ги тестват периодично лекарите и мед. специалисти, само при изявени симптоми, като всеки българин, и то ако се налага хоспитализация.
  • 2 месеца и 9 дни
   3 0
   22:34, 3 яну 2021
   2 месеца и 9 дни
 • 3
  Ив
  Иван
  15 -11
  18:32, 3 яну 2021
  щом има болест училищата защо ги отварят зада разболеат децата ли
  • Ст
   Стоян
   8 -4
   19:17, 3 яну 2021
   Тебе хич те няма ве.
  • Не
   не
   13 -7
   19:46, 3 яну 2021
   децата да са здрави дано но те са най големият разпространител също и магазините без контрол!
 • 4
  Помогни на Мама и Тате да се отърват от дъртите и пребарат имотите им :)))
 • 5
  Ум
  Умен
  5 -13
  20:42, 3 яну 2021
  Като чета тука някои коментари на разни ненормални... Виж коментара
 • 6
  Учителското съсловие иска мандатност на директорите и директорките на училища и детски градини! Мандатност на експертите в РУО, на всички общински кадри отговарящи за образованието и други постове! Отворени и публични конкурси за всички директорки на училища и заместник директорки - всеки да може да провери какви знания и умения е показал спечелилия кандитат и с какво е над останалите яви ли се! Ясно разписани в закон критерии за избор на учители при кандидатстване на работа! Какви са тия нагласени комисии, споглеждания, изхвърлени и непогледнати документи и всякакви подобни нагласени изисквания! Назначения само на наши хора, на лизачки и натегачки! Образованието стигна дъното, и това го позволявате вие уважаеми директорки и експерти на РУО. Публична тайна е как широко си затваряте очите!
  • От истината много боли.Целият град знае за конкурсите и назначенията.Целият град е запознат и с Кодекса,по който живеят шепата конкурсни слуги-жалък и низък.Образованието удари дъното!
 • 7
  Ба
  Бай Тошо
  5 -11
  22:55, 3 яну 2021
  Аре стига с тия смотани даскали мързеливи ,цялата... Виж коментара
 • 8
  ..
  ...
  0 0
  19:54, 6 яну 2021
  Спокойно, Шнолка е започнала да си пие хапчетата и вече е спокойна. И другите притеснени е добре да вземат пример от нея. Те тия хапченца все пак са за това, нали така?

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
20 яну 2021
Последни новини