От х:

Днес в x:

Само три деца от начален училищен етап в Хасковско остават да учат онлайн

Училищата, детските гради и яслите отварят врати отново на 4-ти януари  присъствено за децата, след затварянето им заради здравната криза. 
 
В Хасковска област всички структури на образователната система имат готовност за новия старт.
В класните стаи се връщат децата от 1-ви до 4-ти клас, както и 6-годишните от подготвителните групи в детските градини и училищата.
 
7 897 деца от областта ще учат отново присъствено в 63 училища в региона.
 
Само три деца от начален етап на обучение остават в онлайн среда. 
Едното от тях е от Харманли и ще учи през компютъра вкъщи поради здравословни причини. Другите двама ученици са във 2 и 4 клас на училище „Пенчо Славейков“ в Димитровград. Те остават на онлайн обучение, след подадена декларация за това от родителите им.
 
Също на дистанционно обучение в онлайн среда остават засега и  учениците от пети до 7-ми клас и  гимназистите. В Хасковска област те са 14 280.
 
Няма отказ на учители да се върнат в клас заради страх от заразяване с Ковид, посочиха от  Регионалното управление по образованието.
 
Утре се очакват и над половината от записаните на градина деца в Хасково да се върнат в забавачките.
Навсякъде е извършена  дезинфекция преди утрешни яден.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Ss
    ss
    9 -15
    16:17, 3 яну 2021
    Върнете си децата по училищата и хората по работни... Виж коментара
  • 2
    Какво направихте уважаеми по въпроса с тестовете на учителите! Лекарите периодично ги тестват! Обещаха това и за учителите - но резултата е никакъв и 76 учители починали за два месеца! Ако няма тестове, ако хитро се прикриват заболелите, от което на всяко едно място било то училище или друга институция тръгва верига от разнасящи заразата и заболели, ако не се предупреждават хората, ако не се подават контактните, ако РЗИ не упражнява контрол, ако отговорните не искат да си отварят работа - за какво изобщо сте по тези постове! Като не ви пука за живота и здравето на хората - поне не се правете на загрижени!
    • Не
      не е вярно
      15 -2
      18:57, 3 яну 2021
      Не, не ги тестват периодично лекарите и мед. специалисти, само при изявени симптоми, като всеки българин, и то ако се налага хоспитализация.
    • 2 месеца и 9 дни
      3 0
      22:34, 3 яну 2021
      2 месеца и 9 дни
  • 3
    Ив
    Иван
    15 -11
    18:32, 3 яну 2021
    щом има болест училищата защо ги отварят зада разболеат децата ли
    • Ст
      Стоян
      8 -4
      19:17, 3 яну 2021
      Тебе хич те няма ве.
    • Не
      не
      13 -7
      19:46, 3 яну 2021
      децата да са здрави дано но те са най големият разпространител също и магазините без контрол!
  • 4
    Помогни на Мама и Тате да се отърват от дъртите и пребарат имотите им :)))
  • 5
    Ум
    Умен
    5 -13
    20:42, 3 яну 2021
    Като чета тука някои коментари на разни ненормални... Виж коментара
  • 6
    Учителското съсловие иска мандатност на директорите и директорките на училища и детски градини! Мандатност на експертите в РУО, на всички общински кадри отговарящи за образованието и други постове! Отворени и публични конкурси за всички директорки на училища и заместник директорки - всеки да може да провери какви знания и умения е показал спечелилия кандитат и с какво е над останалите яви ли се! Ясно разписани в закон критерии за избор на учители при кандидатстване на работа! Какви са тия нагласени комисии, споглеждания, изхвърлени и непогледнати документи и всякакви подобни нагласени изисквания! Назначения само на наши хора, на лизачки и натегачки! Образованието стигна дъното, и това го позволявате вие уважаеми директорки и експерти на РУО. Публична тайна е как широко си затваряте очите!
    • От истината много боли.Целият град знае за конкурсите и назначенията.Целият град е запознат и с Кодекса,по който живеят шепата конкурсни слуги-жалък и низък.Образованието удари дъното!
  • 7
    Ба
    Бай Тошо
    5 -11
    22:55, 3 яну 2021
    Аре стига с тия смотани даскали мързеливи ,цялата... Виж коментара
  • 8
    ..
    ...
    0 0
    19:54, 6 яну 2021
    Спокойно, Шнолка е започнала да си пие хапчетата и вече е спокойна. И другите притеснени е добре да вземат пример от нея. Те тия хапченца все пак са за това, нали така?
Последни новини