От х:

Днес в x:

Детските градини в община Хасково са готови да приемат деца от 4 януари

Детските градини в община Хасково са готови да приемат деца от 4 януари 2021 година, съобщиха от кметството.

Директорите са предприели необходимите мерки за затопляне на сградите, за заявяване на храна и за осигуряване на консумативи и материали за дезинфекция.

58% от родителите са заявили, че ще пуснат децата си на градина или ясла от 4 януари. Проучването е направено от директорите на градините. Детските градини ще работят в стандартен режим, без сборни групи.

Няма да се изисква медицинска бележка от личния лекар на детето. Родителите трябва да представят единствено декларация в свободен текст, с която удостоверяват, че детето им не е било в контакт със заразно болни и няма признаци на заразно заболяване през последните 14 дни.

Остават задълженията за извършване на строг сутрешен филтър и ежедневна четирикратна дезинфекция на помещенията. Родители и външни лица няма да се допускат вътре в сградата на детското заведение, а медицинските сестри ще мерят температурата на всяко дете още на вратата.

Педагогическият състав на детските заведения ще продължи да прилага правилата за повече занятия и игри на открито, когато времето позволява това.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    D-
    D-r Хърле
    5 -4
    01:02, 31 дек 2020
    Всичките изброени "мерки" не вършат никаква работа и са напълно безсмислени. Децата и учителките ще са със 100% контакт и е достъчно едно болно дете или една болна учителка да стане мазало. Всичко е въпрос на време, пак ще се затворят градините, но със сегашното отваряне ще има много заразени, не веднага, а след 3 седмици ще цъфнат деца, родители и учители с ковид. На кого е нужен целия този цирк с отварянето?
  • 2
    гледаи да го начукат в градината
    щото така не носят никаква отговорност за детето.
    Отделно могат да се карат с лелките по начин покойто не могат да се карат с майките си.
    ......
    И кифлите са претенциозни - завършила някой филиал на килийно училище и вика "Чиче аз сам вишистка "
    .....
    Отделно пък всичките искат секцио за да имат стегнати долни части ,
    а пък в същото време имат хемероиди защото практикуват нестандартен ****
    .....
Последни новини