От х:

Днес в x:

Сливат групи в 7 детски градини в Хасково от понеделник

    Областният оперативен щаб за борба с Ковид-19 проведе заседание днес във връзка с внесени предложения за сливането на групи на деца от детски градини и приема на деца в детски градини и яслени групи, съобщиха от Областна администрация.

    Заседанието се проведе в Областна администрация-Хасково и бе председателстванo от областния управител д-р Стефка Здравкова. Сливането влизат в сила от 03 август 2020 г.

    При наличие на обстоятелства, изискващи допълнителни промени във връзка с разпоредбите от Държавния здравен инспектор, касаещи детските градини и яслени групи, директорите на детски градини имат възможност да заявят своите предложения към общинските оперативни щабове, а те от своя страна да ги обобщят и изпратят на областния оперативен щаб до 13 август.

    Община Хасково внесе предложение от директорите на общо осем детски градини. Подадените предложения са за прием на девет деца в четири яслени групи и две деца в една детска градина. Също така са подадени заявления за сливане на групи в седем детски градини.

    Община Димитровград внесе предложения от седем детски градини за сливане на 14 групи, прием на 28 деца в детски градини и 17 в яслени групи.

    Община Харманли е внесла предложение за сливане на една група в детска градина и прием на три деца в яслена група.

    Община Свиленград внесе предложение от директорите на пет детски градини за разкриване на 1 нова група от новоприети деца, обединяване на групи в 2 детски градини и приемане на 15 деца в детски градини и ясли.

    Община Минерални бани внесе предложение за прием на 2 деца и обединяване на група в една детска градина.

    Община Ивайловград предлага обединяването на 2 групи в една в детска градина и прием на едно дете в детска ясла. Щабът взе решение да разреши приемането на едно дете в яслена група и отказа сливането на групи на основание отказ от страна на родителите и от общинския кризисен щаб.

    Община Тополовград внесе предложение две детски градини да започнат да работят до края на месец август.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (20)

    • 1
      Ди
      ДИ-РЕКТОР
      13 -3
      19:53, 31 юли 2020
      Явно директорките ще пущат учителките в отпуск , а при втора вълна на Ковид-19 -да се готвят и за неплатен отпуск! Браво директори и областен щаб! Ще се оцелявя "някак си " !
    • 2
      См
      Смяна на системата
      12 -2
      20:18, 31 юли 2020
      Аз разбирам нещата така: ще има може би само една детска градина с много директорки, т.е. повече от учителките! Даскали, честито!
    • 3
      11 -13
      20:25, 31 юли 2020
      Истинските учители са тези които са в училище а не в детски градини на тях им дай отпуск море после пак отпуск море и така!
      • Хр
        Христина
        4 -7
        00:36, 1 авг 2020
        Има нещо вярно, макар че вдигнаха заплатите на всички педагози, включително и на тези в детските градини. Откакто пуснах детето си на градинка, в неговата група са точно 4-5 деца. Разбира се затова не мога да виня учителките, защото повечето родители не пускат децата си на градинка. Но не мога да сравня това да преподаваш пред учебен клас в училище и това да гледаш 5 деца в група.
    • 4
      Уч
      Училище
      12 -12
      20:41, 31 юли 2020
      А учителите от училищата са хем на море, хем на балкан, после на село ,а при онлайн обучението вместо пред компютъра бяха по приятелки на кафе- "работиха " хората!
    • 5
      Ее
      Еееееей
      12 -12
      20:47, 31 юли 2020
      Ами тогава дайте си децата направо в училище, защо ги пущате в детските градини? Или коментарът е писан от някоя от многобройните директорки?! Засрамете се! Ние сме доволни от детските учители! В училищата няма контрол, няма възпитание, за обучението да не говорим, да не посочвам какви учители има в училищата!
    • 6
      Уч
      Училище
      10 -5
      22:21, 31 юли 2020
      Благодаря на моите учителки от детската градина! Искам да съм пак дете!
    • 7
      Ел
      Елена
      20 -1
      22:31, 31 юли 2020
      Навремето думата учител беше признание. И в училищата и в градините ни учеха и възпитаваха . А сега? Ужас просто! Но и ние родителите сме виновни! Възпитанието е преди всичко наша грижа. Не трябва да държим учителите отговорни за липсата на възпитание у децата ни.
    • 8
      До
      До .О
      9 -2
      23:22, 31 юли 2020
      На детските учители, вие ли им плащате морето? Нещо не ми стана ясно ?!
    • 9
      Ев
      Евертъна
      0 -5
      01:04, 1 авг 2020
      Ей чорбари, майка ви ша ***! Все още си чакам тен... Виж коментара
      • Ев
        Евертъна
        0 -3
        01:04, 1 авг 2020
        Левски!

        Наздраве!
      • Ж.
        Ж. Вълчев
        2 0
        08:37, 1 авг 2020
        Неграмотник, имената в българския език се пишат с главни букви. Това е подигравка с името на Васил Левски. Haskovo.net не трябва да публикува постове, които са обида за национални герои. Първо трябва ние да се променим и после нещата около нас.
    • 10
      Ев
      Евертъна
      0 -4
      01:12, 1 авг 2020
      Тези ли дечица трябва, да вярват в бсп, Възраждане... Виж коментара
      • Ев
        Евертъна
        0 -2
        01:17, 1 авг 2020
        Наздраве

        Искам да отговарят всички комуняги от до, бисеровци и т.н.!

        И ние пораснахме, силата българска е извън българия, ако се завърнеме такива бисеровци и делян пеевски копейковци, знаете, ще стане революция!

        Христо бисеров и брат му боклука, който излиза с книга, за винету!

        Абе боклук, замаявай тези комуняги от селата!

        Чиърс
        https://www.youtube.com/watch?v=8MuhFxat7zo&list=RDEJoCi2_MnUc&index=2
    • 11
      Ев
      Евертъна
      1 -1
      01:19, 1 авг 2020
      Знаете ли, какво е ИРА?

      Англичаните се биеха срещу тях!

      Следващата песен ми е една от тази общност, солистката Долорес почина, в Лондон ....

      СЛЪНЧА, на ИРЛАНДСКИ ГАЛИК ....

      https://www.youtube.com/watch?v=8MuhFxaT7zo&list=RDEJoCi2_MnUc&index=2
    • 12
      До
      До Христина
      7 -3
      08:17, 1 авг 2020
      Вие явно делите учителите на учители,които учат деца в градини и тези в училища! Няма лошо, а знаете ли последната статистика какво показва? Колко деца са починали когато отидат в детска градина, а колко починаха като бяха на училище? Нима не знаете? Съмнявам се! Изпращат си родителите децата на училище, стават побоища и после едното от тях си е отишло за съжаление! Още нещо, детските учители отговарят и за здравето и живота на децата, попитайте , трябва да знаете това! А за броя на децата в градините: ами бяха около 30 преди пандемията, сега 5 както казвате, а училище - просто няма!
    • 13
      Ев
      Евъртън
      1 0
      08:19, 1 авг 2020
      Ти на бутилка ли си или 2 бутилки с трева? Много си дръпнал и от двете, остава да подкараш и колата си за по- интересно!
    • 14
      Ев
      Евъртъна
      1 -1
      10:14, 1 авг 2020
      Ти от мургавите левскари ли си. Голям патриот го раздаваш ако ти дадат един калашник не ми се мисли братюга направо ще си по-известен и от Левски и Ботев
    • 15
      12
      123
      8 0
      13:59, 1 авг 2020
      Не мога да разбера защо в детска градина има директор и зам.директор ?При сливане на групи броя на децата 34 .До кога хора в пенсионна възраст ще заемат работни места в училищата и детските градини г-н Дечев?
    • 16
      Бе
      Безработен
      1 0
      22:19, 1 авг 2020
      Значи има и заместник директор в детските градини , това е май заради папдемията, ако се разболее директорката веднага има заместник?! Ако е вярно , браво бе , значи имат пари детските градини ?!
    Последни новини