От х:

Днес в x:

17 °C

Сливат групи в 7 детски градини в Хасково от понеделник

  Областният оперативен щаб за борба с Ковид-19 проведе заседание днес във връзка с внесени предложения за сливането на групи на деца от детски градини и приема на деца в детски градини и яслени групи, съобщиха от Областна администрация.

  Заседанието се проведе в Областна администрация-Хасково и бе председателстванo от областния управител д-р Стефка Здравкова. Сливането влизат в сила от 03 август 2020 г.

  При наличие на обстоятелства, изискващи допълнителни промени във връзка с разпоредбите от Държавния здравен инспектор, касаещи детските градини и яслени групи, директорите на детски градини имат възможност да заявят своите предложения към общинските оперативни щабове, а те от своя страна да ги обобщят и изпратят на областния оперативен щаб до 13 август.

  Община Хасково внесе предложение от директорите на общо осем детски градини. Подадените предложения са за прием на девет деца в четири яслени групи и две деца в една детска градина. Също така са подадени заявления за сливане на групи в седем детски градини.

  Община Димитровград внесе предложения от седем детски градини за сливане на 14 групи, прием на 28 деца в детски градини и 17 в яслени групи.

  Община Харманли е внесла предложение за сливане на една група в детска градина и прием на три деца в яслена група.

  Община Свиленград внесе предложение от директорите на пет детски градини за разкриване на 1 нова група от новоприети деца, обединяване на групи в 2 детски градини и приемане на 15 деца в детски градини и ясли.

  Община Минерални бани внесе предложение за прием на 2 деца и обединяване на група в една детска градина.

  Община Ивайловград предлага обединяването на 2 групи в една в детска градина и прием на едно дете в детска ясла. Щабът взе решение да разреши приемането на едно дете в яслена група и отказа сливането на групи на основание отказ от страна на родителите и от общинския кризисен щаб.

  Община Тополовград внесе предложение две детски градини да започнат да работят до края на месец август.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (20)

  • 1
   Ди
   ДИ-РЕКТОР
   13 -3
   19:53, 31 юли 2020
   Явно директорките ще пущат учителките в отпуск , а при втора вълна на Ковид-19 -да се готвят и за неплатен отпуск! Браво директори и областен щаб! Ще се оцелявя "някак си " !
  • 2
   См
   Смяна на системата
   12 -2
   20:18, 31 юли 2020
   Аз разбирам нещата така: ще има може би само една детска градина с много директорки, т.е. повече от учителките! Даскали, честито!
  • 3
   11 -13
   20:25, 31 юли 2020
   Истинските учители са тези които са в училище а не в детски градини на тях им дай отпуск море после пак отпуск море и така!
   • Хр
    Христина
    4 -7
    00:36, 1 авг 2020
    Има нещо вярно, макар че вдигнаха заплатите на всички педагози, включително и на тези в детските градини. Откакто пуснах детето си на градинка, в неговата група са точно 4-5 деца. Разбира се затова не мога да виня учителките, защото повечето родители не пускат децата си на градинка. Но не мога да сравня това да преподаваш пред учебен клас в училище и това да гледаш 5 деца в група.
  • 4
   Уч
   Училище
   11 -12
   20:41, 31 юли 2020
   А учителите от училищата са хем на море, хем на балкан, после на село ,а при онлайн обучението вместо пред компютъра бяха по приятелки на кафе- "работиха " хората!
  • 5
   Ее
   Еееееей
   11 -12
   20:47, 31 юли 2020
   Ами тогава дайте си децата направо в училище, защо ги пущате в детските градини? Или коментарът е писан от някоя от многобройните директорки?! Засрамете се! Ние сме доволни от детските учители! В училищата няма контрол, няма възпитание, за обучението да не говорим, да не посочвам какви учители има в училищата!
  • 6
   Уч
   Училище
   9 -5
   22:21, 31 юли 2020
   Благодаря на моите учителки от детската градина! Искам да съм пак дете!
  • 7
   Ел
   Елена
   20 -1
   22:31, 31 юли 2020
   Навремето думата учител беше признание. И в училищата и в градините ни учеха и възпитаваха . А сега? Ужас просто! Но и ние родителите сме виновни! Възпитанието е преди всичко наша грижа. Не трябва да държим учителите отговорни за липсата на възпитание у децата ни.
  • 8
   До
   До .О
   9 -2
   23:22, 31 юли 2020
   На детските учители, вие ли им плащате морето? Нещо не ми стана ясно ?!
  • 9
   Ев
   Евертъна
   0 -5
   01:04, 1 авг 2020
   Ей чорбари, майка ви ша ***! Все още си чакам тен... Виж коментара
   • Ев
    Евертъна
    0 -3
    01:04, 1 авг 2020
    Левски!

    Наздраве!
   • Ж.
    Ж. Вълчев
    2 0
    08:37, 1 авг 2020
    Неграмотник, имената в българския език се пишат с главни букви. Това е подигравка с името на Васил Левски. Haskovo.net не трябва да публикува постове, които са обида за национални герои. Първо трябва ние да се променим и после нещата около нас.
  • 10
   Ев
   Евертъна
   0 -4
   01:12, 1 авг 2020
   Тези ли дечица трябва, да вярват в бсп, Възраждане... Виж коментара
   • Ев
    Евертъна
    0 -2
    01:17, 1 авг 2020
    Наздраве

    Искам да отговарят всички комуняги от до, бисеровци и т.н.!

    И ние пораснахме, силата българска е извън българия, ако се завърнеме такива бисеровци и делян пеевски копейковци, знаете, ще стане революция!

    Христо бисеров и брат му боклука, който излиза с книга, за винету!

    Абе боклук, замаявай тези комуняги от селата!

    Чиърс
    https://www.youtube.com/watch?v=8MuhFxat7zo&list=RDEJoCi2_MnUc&index=2
  • 11
   Ев
   Евертъна
   1 -1
   01:19, 1 авг 2020
   Знаете ли, какво е ИРА?

   Англичаните се биеха срещу тях!

   Следващата песен ми е една от тази общност, солистката Долорес почина, в Лондон ....

   СЛЪНЧА, на ИРЛАНДСКИ ГАЛИК ....

   https://www.youtube.com/watch?v=8MuhFxaT7zo&list=RDEJoCi2_MnUc&index=2
  • 12
   До
   До Христина
   7 -3
   08:17, 1 авг 2020
   Вие явно делите учителите на учители,които учат деца в градини и тези в училища! Няма лошо, а знаете ли последната статистика какво показва? Колко деца са починали когато отидат в детска градина, а колко починаха като бяха на училище? Нима не знаете? Съмнявам се! Изпращат си родителите децата на училище, стават побоища и после едното от тях си е отишло за съжаление! Още нещо, детските учители отговарят и за здравето и живота на децата, попитайте , трябва да знаете това! А за броя на децата в градините: ами бяха около 30 преди пандемията, сега 5 както казвате, а училище - просто няма!
  • 13
   Ев
   Евъртън
   1 0
   08:19, 1 авг 2020
   Ти на бутилка ли си или 2 бутилки с трева? Много си дръпнал и от двете, остава да подкараш и колата си за по- интересно!
  • 14
   Ев
   Евъртъна
   1 -1
   10:14, 1 авг 2020
   Ти от мургавите левскари ли си. Голям патриот го раздаваш ако ти дадат един калашник не ми се мисли братюга направо ще си по-известен и от Левски и Ботев
  • 15
   12
   123
   7 0
   13:59, 1 авг 2020
   Не мога да разбера защо в детска градина има директор и зам.директор ?При сливане на групи броя на децата 34 .До кога хора в пенсионна възраст ще заемат работни места в училищата и детските градини г-н Дечев?
  • 16
   Бе
   Безработен
   1 0
   22:19, 1 авг 2020
   Значи има и заместник директор в детските градини , това е май заради папдемията, ако се разболее директорката веднага има заместник?! Ако е вярно , браво бе , значи имат пари детските градини ?!

  Хороскоп за 23.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  23 сеп 2020
  Последни новини