От х:

Днес в x:

10 °C

Предлагат безплатна градина за всички 1 100 деца в предучилищните групи в Хасково

Средствата за покриване на разходите за 5 и 6 – годишните деца от задължителното предучилищно образование да се поемат от държавния бюджет. Това реши правителството, съобщиха от Община Хасково.

Благодарение на това Решение на Министерски съвет кметът на Хасково Станислав Дечев предлага всички деца от община Хасково в предучилищна възраст /5 и 6-годишни/ да бъдат освободени от такса за детска градина. Това означава, че родителите на над 1 100 деца в общината няма да плащат такса за детска градина. Предложението на кмета е публикувано в докладна записка до Общински съвет за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Хасково.

Ако общинските съветници приемат предложението на Станислав Дечев, от 1 април 2021 година предучилищната детска градина в Хасково става безплатна.

„Община Хасково е една от малкото общини в България, която предлага напълно безплатна детска градина за всички деца от предучилищните групи. Това е пряка помощ за родителите и реална социална политика, която ще бъде усетена директно от семействата на над 1 100 деца. Успяхме да постигнем това, единствено благодарение на Правителството и мерките, които предприе Кабинетът на премиера Бойко Борисов за подпомагане на хората в тежката пандемична обстановка“, аргументира предложението си кметът на Хасково Станислав Дечев.

Освен пряка финансова помощ за стотици семейства, това предложение ще улесни и достъпът до предучилищно образование на децата. Помощта от Правителството, която община Хасково получава, ще компенсира приходите от таксите в общинския бюджет.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Бе
  Безплатен обяд няма
  17 -5
  20:36, 16 мар 2021
  За чия сметка ще бъде всичко това? Ако си голям безплатна градина, ако си малък-мама и тате да си бръкнат в джоба!
  • То
   То и мозък нямаш ама пишеш
   13 -8
   21:54, 16 мар 2021
   Това е за сметка на мозъка на такива амеби като тебе. Взимат ти малкото сиво вещество и го превръщат в пари които дават на другите а ти оставаш хем тъп хем беден.
 • 2
  Яд
  Ядец
  26 -8
  20:56, 16 мар 2021
  Задължителното предучилищно образование е безплатно от години. Радостно е че кмета го е разбрал току преди изборите:))
 • 3
  До
  До и мозък нямаш
  5 -5
  08:33, 17 мар 2021
  Абе аннъм намъ ти в ред ли си бе клошар? Ти си безмозъчният! Сега ще разбереш защо? Къде има безплатно образование, кой го плаща все пак, там се грижат децата да са на топло, нахранени, обучени, снабдени с помагала. Кой ще ги учи? Ти ли? Неукия? Който като си пишеш трите имена допущаш 10 правописни грешки! А на учителите кой им плаща ти ли? Прост, неук и тъп дебил!
 • 4
  Пр
  Прав/а сте
  8 -1
  08:59, 17 мар 2021
  Няма безплатно никъде както отбелязвате! Браво! А на този или тая ще им кажа: таксата е 22 лв. Ако това го спасява Господ да му е на помощ оттук нататък! Гладни хора сме си!
 • 5
  Ед
  Един лев ли? Боже!
  6 -2
  09:17, 17 мар 2021
  Верно ли, че е 1 лв. На ден? Тогава защо толкова злоба от хора, които са за "безплатно уж"? Безплатно на 30 февруари , в шестък!
  • Дж
   Джани
   6 0
   11:00, 17 мар 2021
   Не само е 1 лев на ден, а е 1 лев на посетен ден!!! Ако детето не е ходило на градина цял месец- нищо не се плаща! Айде кажете сега подпомагат ли се семействата или е само измама?
 • 6
  Ро
  Родител
  9 -2
  09:41, 17 мар 2021
  Точно 1 лв на ден
 • 7
  Ян
  Янков
  14 0
  09:49, 17 мар 2021
  От статията разбираме че:
  "Министерски съвет реши... "
  И по- надолу- "Кмета Станчо предложи..."
  Дайте сега да се изясним - кой го е предложил, и кой го е одобрил.
  По писанията на к*****в,излиза че Станчо е "благодетелят " в Хасково.
  Стига предизборни лъжи и манипулации!
  Отивайте да агитирате р***********е, че иначе сопата яко ще играе!

  Нека всички хасковлии да гласуваме , да прецакаме купените гласове!
  Само това ни е достатъчно , да съборим хунтата.
 • 8
  12
  123
  11 0
  11:01, 17 мар 2021
  Стига с тези харизани на орките пари размножават се като хлебарки само заради детски и други помощи.Обвръжете помощите с образователен ценз за родителите-без средно няма помощи.
 • 9
  Не
  Не само безплатен обяд
  3 0
  13:10, 17 мар 2021
  Но и безплатно образование няма! Трябва да си толкова некомпетентен, че да вярвате!
 • 10
  Ka
  Karenin
  4 0
  13:54, 17 мар 2021
  Според промените в закона тази промяна в таксите можеше да стане от 01.01.2021г. След няколко месеца проспани от "калинките-експерти" в администрацията се решава безплатната градина да се въведе точно преди изборите. Въпросът е остана ли някой още да се връзва на ненавременните и неадекватни решения на местната община.
 • 11
  Ве
  веселин
  4 0
  14:53, 17 мар 2021
  запишете всички от кв възраждане няма да ви откажат
 • 12
  Ба
  баба гана
  1 -1
  15:17, 17 мар 2021
  браво
 • 13
  Дя
  Дядо Ганчо
  1 0
  20:26, 17 мар 2021
  Майките, които няма какво да правят когато си изпратят децата на градина и се чудят чии фейсбуци да гледат, да ми се обадят-плащам в натура!
 • 14
  Ab
  abs
  1 0
  01:01, 18 мар 2021
  Че то такси няма от няколко години:) ако разбира се не са решили да си ги въведат на ново и единствено 5-6 год да бъдат освободени.

Хороскоп за 13.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Постепенно навлизате в добра физическа и психическа форма и желанието ви за промяна се засилва с всеки изминат ден. Това ви подтиква да насочите енергията си в позитивна насока. Няма да ви липсват възможности за развитие на потенциала, просто трябва да се мобилизирате и да действате.
13 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Добро развитие на делата ви и приятелски сбирки, но които ще ви подскажат великолепни идеи. Други ще мислят над възможностите за бизнес, а няма да липсват и такива, които ще положат специални грижи по опазване на имуществото си. Към партньора си бъдете ведри и не го пренебрегвайте, ако някъде другаде са отнесени мислите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Атмосферата на дома ще ви зарежда с добри очаквания, но и не само тя. Развитията през последните дни ще ви подтикнат към конкретни действия, свързани с предстоящо пътуване или друга делова активност. Други ще продължат с професионалната си подготовка, отдавайки значение на нови моменти в нея.
13 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си високи цели, които изискват последователни действия и упорство, за да стигнете до желаните резултати. Подобряване на материалното състояние за онези от вас, които не щадят времето и силите си. Бъдете добри с всички и най-вече с хората от обкръжението ви, те милеят най-много за вас. Отнесете се към предложенията им конструктивно и ще си спестите недоразумения.
13 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
С лекота ще постигате всичко, с което се захващате днес. Възползвайте се от шанса, но не злоупотребявайте с късмета си. В добра физическа форма сте, самочувствието ви е добро и това ви прави още по-витални. С доброто си настроение влияете положително и на финансовото си състояние.
13 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Без излишна суета ще работите и придвижвате делата си в посоката, която желаете. Покажете на недоброжелателите си, че компанията им няма да ви липсва. Позитивното ви мислене ще ви помогне да неутрализирате лошите енергии покрай вас и по-бързо да приключите с нещата, които не ви носят добро настроение.
13 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Понижено настроение и раздразнителност ще се забелязват у много от вас днес. Причините са комплексни, но като основна е липсата на трайна трудова заетост. Уморени сте от несигурността и безпаричието, но това не е причина да се отказвате от правата си. Вниквайки в подробностите, ще прецизирате всичко и ще намерите по-бързо решение на проблема си.
13 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Развитията през последните дни влияят върху желанието ви за изяви. То се отразява положително и на духа ви, с готовност сте за повече работа, общуване и интимна отдаденост. В живота на някои от вас ще се появи нов човек, чиято роля ще бъде значима. Не пренебрегвайте онези, които показват добрите си намерения към вас.
13 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
При вас шансовете ви за успех в домогванията ви към вниманието и чувствата на една определена личност са твърде оскъдни. За момента запазете съществуващото положение, за да не го изгубите и него. Ще имате хубави събития, които ще разнообразят деня ви и ще ви заредят с очаквания.Не анализирайте прекалено много нещата, защото ще изгубите очарованието на мига.
13 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Служебни ангажименти ще запълнят времето на много от вас. Но най-добре ще се почувствате, ако използвате деня за почивка и не мислите за проблемите. Можете да сте полезни и на други, не отказвайте съдействието си. Допирът с природата и чистият въздух ще ви се отразят добре и ще мобилизират силите ви.
13 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще инициирате срещи с хора, които биха ви помогнали да се справите по-добре с проекта, над който работите. Финансовите ви проблеми ще намерят решението си и с подкрепата на добре подбрани приятели, намерете пътя към тях. Ще преборите стреса с релаксиращи масажи, спортни занимания или в компанията на любим човек.
13 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстоят ви важни промени в личен план. Преценете добре приоритетите си и не се колебайте да действайте. Не обръщайте внимание на пренебрежението от страна на близките си. Съвсем скоро всичко ще се промени в желаната от вас насока. Със своята проницателност и интуиция вие успявате да достигнете до скрити за другите детайли, които трябва да използвате.
13 апр 2021
Последни новини