От х:

Днес в x:

Децата от подготвителните групи могат да отсъстват през март по желание на родителите

Децата от подготвителните групи в детските градини и училищата в община Хасково могат да отсъстват през март 2021 г. по желание на родителите, става ясно от съобщение от кметството.

Със заповед на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев отсъствията на децата, записани за задължително предучилищно образование в детските градини и в училищата на територията на община Хасково, са допустими по желание на родителите, след писмено уведомление до директора на учебното заведение. Заповедта е валидна за периода 1 – 31 март 2021 година. Тези отсъствия са отсъствия по уважителни причини, пише още в заповедта си министър Вълчев от 26 февруари 2021 г. Тя е издадена във връзка с протокол от заседание на Общинския кризисен щаб за превенция и ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на община Хасково и предложение на кмета на община Хасково Станислав Дечев до МОН.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ми
    Мима
    17 -2
    20:53, 26 фев 2021
    Може да не ходят на градинка, но ще ходят, защото родтелите не си понасят децата вкъщи.
  • 2
    Аз
    Аз
    19 -1
    21:46, 26 фев 2021
    Не всички но повечето не искат да ги гледат, а там за 1 лв на ден хем наядени, хем опазени! Майките по кафетата вече - юруш!
  • 3
    Пи
    Питам
    1 0
    17:58, 28 фев 2021
    Що за родители има като гледат как има ковид, а сутрин ги тръшкат ревящи в градините? "Грижовни " майки и татковци!
Последни новини