От х:

Днес в x:

Любимец и Свиленград с най-ниска безработица през ноември в Хасковска област

Общините Любимец и Свиленград регистрират най-ниска безработица през изминалия месец в региона на Хасково. През ноември в областта се отчита ръст на безработицата от 6,1% при 6,7% за страната. По този показател Област Хасково се нарежда на 8-ма позиция сред 28-те области в страната.

По данни на Регионалната служба по заетостта безработните в Любимец са 3.8% от всички в региона, а в Свиленград те са 4,7% от общия брой.

Най-високо равнище на безработицата се отчита за месеца за – Маджаровско – 17,0% и Симеоновградско – 12,3%. В областния център Хасково безработицата е 5,6% от тази в региона.

Сравнителните показатели за областта сочат, че равнището на безработица през ноември намалява с 0,8% спрямо октомври. Към края на месеца броят на регистрираните безработни лица в бюрата по труда от областта 6 423, като спрямо предходния месец броят им намалява със 742. Новорегистрираните лица през месеца са 827 и са от различни икономически дейности. Най-голям е техният брой от сектора на услугите-40,1%.

В същото време през отчетния месец на работа са постъпили 368 безработни лица.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Bl
    Blessings
    0 0
    17:45, 30 дек 2020
    Това е така, защото са ангажирани предимно в агро - сектора. Поздравления за аграрните!
Последни новини