От х:

Днес в x:

Пет служби в екип следят за мерките в търговските вериги по празниците

Изображение 1 от 2

    Пет служби ще бъдат включени в съвместни екипи, които ще следят за спазването на противоепидемичните мерки в големите магазинни вериги по празниците.

    Да няма струпване пред и в търговските обекти и дали персоналът и клиентите носят лични предпазни средства ще следят БАБХ, РЗИ, МВР, представители на пожарната и Комисията за защита на потребителите. Това съобщи на брифинг днес министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Набелязаните мерки бяха обявени след среща  с представителите на веригите за хранителни и нехранително стоки, на която присъства и главният държавен здравен инспектор доц.Ангел Кунчев.

    Министърът Борисов обяви, че вече е разговарял с колегата си от МВР- министър Терзийски за съставянето на план-график от страна на главния секретар на ведомството за дежурства на униформените в цялата страна.

    От страна на веригите увериха, че има засилена охрана на входовете и изходите, допълнителни препарати за дезинфекция. На много места са увеличили и работното си време, за да могат всички да пазаруват спокойно и да се избегне струпването на хора.

    Властите посочиха от своя страна, че ще има санкции при нарушения и за купувачите.

    Напомнено беше за коридора за възрастни хора сутрин.

    На фона на тези предупреждения и обещания, днес по обяд в Хасково клиенти на една от големите вериги магазини подадоха сигнал в редакцията на Haskovo.net, че в нея са допуснати възрастни хора, извън определения за тях коридор за пазаруване.

    Според хората, подали сигнала, не се осъществява надежден контрол от властите за спазването на тази мярка.

    Проверка на екипа ни на място установи, че действително по обяд имаше допуснати възрастни хора в магазина, но в него не нямаше  натрупване.

    За ситуации като тази от Сдружението за модерна търговия призоваха клиентите си по празниците да бъдат по-дисциплинирани.

    Министърът на икономиката пък предупреди, че дежурните екипи на МВР ще обикалят по обектите и ще реагират в рамките на минути при сигнал за струпване.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      За
      Заптие - Мишкар
      17 -4
      15:49, 17 дек 2020
      Службите повече от индианците в Кауньдере ,
      обаче
      пак има дрога и корупция :))
      ....
      Демек службите са за прочистване с огън и меч :))
    • 2
      То
      Тодор крадеца
      15 -4
      17:37, 17 дек 2020
      А фитнесите си работят без да се безпокоят от никой и това а ко е държава
    • 3
      Го
      Гошо
      8 -1
      17:41, 17 дек 2020
      Тодоре, пиши кои фитнеси работят за да ида да си направя една тренировка?
    • 4
      Да
      Да
      7 -6
      18:24, 17 дек 2020
      Ей много натегачи и гъзолизци станаха в туй Хасково .Да влезеш да си купиш хлеб у Кухланд стана по сложно отколкото да влезеж в Атомна електроцентрала.Ма задника е убаво нещо лижеш лижеш и все по готино става.
    • 5
      Кр
      Краси
      8 -2
      18:36, 17 дек 2020
      Пред кварталния дюкян ще има ли ченге.
    • 6
      13
      132
      8 -3
      19:46, 17 дек 2020
      На зеленчуковия пазар на" Веспрем" не можеш да се разминеш с другите посетители от натрупани щайги пред сергиите за увеличаване на пазарната площ .Останало е едва 70-80 см.на северния вход.Щеш не щеш се отъркваш с някого при разминаване.Но никоя служба не ги вижда сигурно пазаруват безплатно плодове за дома си.
    • 7
      Dz
      Dzakardo
      6 -2
      20:34, 17 дек 2020
      Озарихте съзнанието ми, сега ще спя по-спокойно, слава на премиера слънце
    • 8
      Ал
      алооо
      6 -2
      21:54, 17 дек 2020
      Ало службите - защо не идете да проверите по училищата! Ще ви избоде очите свободията на управленките там! Или ви е по-драго да спинкате в къщи и после да си получавате "подаръците" и натурата. Мафиотска държава с неадекватни калинки на всеки отговорен пост!
    • 9
      Пе
      Пеню
      0 0
      10:48, 18 дек 2020
      Аз пък съобщавам, че в магазините се допускат и много млади хора в коридора за възрастни.
    • 10
      Ха
      Хасково
      1 0
      11:05, 18 дек 2020
      В Хасково има 4-ри големи не хранителни магазина и е пълно с паплач от общината има и много болни служители заразени от клиенти не носещи маски контрол няма проверки няма за глоби да не говорим
    Последни новини