От х:

Днес в x:

5 °C

Близо 3000 парфюма и облекла задържаха митничарите в автобус

Близо 3000 парфюма и спортни облекла с лого на световноизвестни марки задържаха митнически служители на граничния пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от Агенция „Митници“.

Стоките са открити в автобус и иззети до произнасяне на притежателите на търговските марки поради съмнение, че нарушават права върху интелектуалната собственост.
На 14.12.2020 г., около 15:30 часа, на „Капитан Андреево“ пристига автобус с румънска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул – Букурещ. Шофьорът, турски гражданин, декларира, че пренася парфюми и текстилни изделия. Превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, при която митническите служители установяват, че пренасяната стока носи емблеми на световни марки. В багажното отделение, в няколко сака и кашони, са открити 2080 парфюма с логото на общо 10 световноизвестни марки, сред които Lancome, Gucci, Tom Ford, Carolina, Armani. Освен тях инспекторите откриват още 872 текстилни изделия - суитчъри, якета, шапки, блузи, мъжки боксерки, спортни комплекти и 20 чифта спортни обувки. По-голяма част от артикулите носят фигуративното и словестно изображение на марките Tommy Hilfiger, Puma, Adidas, Nike, Lacoste, Polo.
В изпълнение на европейския регламент относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения стоките са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.
От началото на годината до момента митническите служители на митническия пункт „Капитан Андреево“ са задържали близо 800 000 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със знаци на регистрирани търговски марки.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ям само Мишки ,
  и слушам Котараците
 • 2
  Fa
  Fau
  0 0
  07:44, 18 дек 2020
  Бре, бре, държавната институция Митница много пък загрижена да защитава едрите акули, наречени маркопритежатели! И срещу какво ги защитава - срещу нищо! Но някой срещу нещо е подписал това задължение!! Кой не разбира, че това е менте, след като се продава по 40-60 лв.???

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021

Случаен виц

Последни новини