От х:

Днес в x:

Близо 3000 парфюма и облекла задържаха митничарите в автобус

Близо 3000 парфюма и спортни облекла с лого на световноизвестни марки задържаха митнически служители на граничния пункт „Капитан Андреево“, съобщиха от Агенция „Митници“.

Стоките са открити в автобус и иззети до произнасяне на притежателите на търговските марки поради съмнение, че нарушават права върху интелектуалната собственост.
На 14.12.2020 г., около 15:30 часа, на „Капитан Андреево“ пристига автобус с румънска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул – Букурещ. Шофьорът, турски гражданин, декларира, че пренася парфюми и текстилни изделия. Превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, при която митническите служители установяват, че пренасяната стока носи емблеми на световни марки. В багажното отделение, в няколко сака и кашони, са открити 2080 парфюма с логото на общо 10 световноизвестни марки, сред които Lancome, Gucci, Tom Ford, Carolina, Armani. Освен тях инспекторите откриват още 872 текстилни изделия - суитчъри, якета, шапки, блузи, мъжки боксерки, спортни комплекти и 20 чифта спортни обувки. По-голяма част от артикулите носят фигуративното и словестно изображение на марките Tommy Hilfiger, Puma, Adidas, Nike, Lacoste, Polo.
В изпълнение на европейския регламент относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения стоките са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.
От началото на годината до момента митническите служители на митническия пункт „Капитан Андреево“ са задържали близо 800 000 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със знаци на регистрирани търговски марки.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ям само Мишки ,
    и слушам Котараците
  • 2
    Fa
    Fau
    0 0
    07:44, 18 дек 2020
    Бре, бре, държавната институция Митница много пък загрижена да защитава едрите акули, наречени маркопритежатели! И срещу какво ги защитава - срещу нищо! Но някой срещу нещо е подписал това задължение!! Кой не разбира, че това е менте, след като се продава по 40-60 лв.???
Последни новини