От х:

Днес в x:

8-годишна художничка от „Колорит“ с първа награда в Национален фолклорен конкурс

    8-годишната Елена Георгиева от Школата по изобразително изкуство „Колорит“ към Читалище "Заря" в Хасково спечели призовото място в своята възрастова група в Националния конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден“.

    Конкурсът, който се провежда под шапката на МОН и Националния дворец на децата, е сред най-престижните през годината и минава винаги в сериозна конкуренция. Конкурсът е в три направления“Етнография“, „Изобразително изкуство“ и „Литературно творчество“.

    Малката възпитаничка на преподавателката в „Колорит“ Веселина Делчева е впечатлила журито в категория „Изобразително изкуство“ с многото елементи, които е включила в акварела си.

    „Рисунката на Елена се получи много добре. За 8-годишната си възраст тя се справи отлично със задачата и това е оценено от журито. Рисунката й е много фигуративна за крехката й възраст и опит.

    Доволна съм и от участието на останалите мои ученици в конкурса“, коментира представянето на „Колорит“ Веселина Делчева.

    Макар че се налага тя да консултира учениците си по интернет в момента, с децата продължават да работят с много хъс. Школата се готви и за нов национален конкурс, който е с интересното мото „Недорисуван свят“.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Пи
      питам
      0 0
      15:56, 9 дек 2020
      Янко Митев къде се крие.
    • 2
      Бр
      Браво
      3 -1
      16:51, 9 дек 2020
      Ако тези рисунки са нарисувани от това дете, то наистина е гений.
    • 3
      Ив
      Иванов
      2 -2
      18:53, 9 дек 2020
      Стига, сте, лъгали
    • 4
      Ив
      Иванов
      3 -2
      18:56, 9 дек 2020
      Учителката, рисува
    • 5
      Кр
      Краси
      2 -1
      19:01, 9 дек 2020
      Браво на детето, дано един ден се научи да рисува като тази която е направила рисунката, само не виждам пожарна.... Хахаха
    • 6
      Ге
      Георгиева
      1 0
      21:31, 9 дек 2020
      Браво! Честито на Елена и поздравления на останалите четири деца.Рисунките са им прекрасни!
    • 7
      Ми
      Мира
      2 -1
      22:01, 9 дек 2020
      Лелеее, абе какво ви става бе хора!? Каква е тази злоба, какви са тези коментари!? Как може да злобеете така, това са малки деца, надарени с уникален талант. Вместо да се радвате вие хулите децата. А Елена, която е спечелила първо място в конкурса е наистина надарено и талантливо дете, което рисува божествено. Засрамете се!
    Последни новини