От х:

Днес в x:

14 °C

8-годишна художничка от „Колорит“ с първа награда в Национален фолклорен конкурс

  8-годишната Елена Георгиева от Школата по изобразително изкуство „Колорит“ към Читалище "Заря" в Хасково спечели призовото място в своята възрастова група в Националния конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден“.

  Конкурсът, който се провежда под шапката на МОН и Националния дворец на децата, е сред най-престижните през годината и минава винаги в сериозна конкуренция. Конкурсът е в три направления“Етнография“, „Изобразително изкуство“ и „Литературно творчество“.

  Малката възпитаничка на преподавателката в „Колорит“ Веселина Делчева е впечатлила журито в категория „Изобразително изкуство“ с многото елементи, които е включила в акварела си.

  „Рисунката на Елена се получи много добре. За 8-годишната си възраст тя се справи отлично със задачата и това е оценено от журито. Рисунката й е много фигуративна за крехката й възраст и опит.

  Доволна съм и от участието на останалите мои ученици в конкурса“, коментира представянето на „Колорит“ Веселина Делчева.

  Макар че се налага тя да консултира учениците си по интернет в момента, с децата продължават да работят с много хъс. Школата се готви и за нов национален конкурс, който е с интересното мото „Недорисуван свят“.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Пи
   питам
   0 0
   15:56, 9 дек 2020
   Янко Митев къде се крие.
  • 2
   Бр
   Браво
   3 -1
   16:51, 9 дек 2020
   Ако тези рисунки са нарисувани от това дете, то наистина е гений.
  • 3
   Ив
   Иванов
   2 -2
   18:53, 9 дек 2020
   Стига, сте, лъгали
  • 4
   Ив
   Иванов
   3 -2
   18:56, 9 дек 2020
   Учителката, рисува
  • 5
   Кр
   Краси
   2 -1
   19:01, 9 дек 2020
   Браво на детето, дано един ден се научи да рисува като тази която е направила рисунката, само не виждам пожарна.... Хахаха
  • 6
   Ге
   Георгиева
   1 0
   21:31, 9 дек 2020
   Браво! Честито на Елена и поздравления на останалите четири деца.Рисунките са им прекрасни!
  • 7
   Ми
   Мира
   2 -1
   22:01, 9 дек 2020
   Лелеее, абе какво ви става бе хора!? Каква е тази злоба, какви са тези коментари!? Как може да злобеете така, това са малки деца, надарени с уникален талант. Вместо да се радвате вие хулите децата. А Елена, която е спечелила първо място в конкурса е наистина надарено и талантливо дете, което рисува божествено. Засрамете се!

  Хороскоп за 25.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
  25 яну 2021
  Последни новини