От х:

Днес в x:

Малките художниците от „Колорит“ украсиха детска поликлиника в Хасково

    Най-малките художници от школата на Веселина Делчева „Колорит“ към Читалище „Заря“ в Хасково създадоха много позитивно настроени и озариха болничните коридори на поликлиниката „Санус Педиатрик“. Това е тяхната втора изява с позитивни послания към връстниците им за последните 14 години в клиниката.

    Инициативата тогава тръгва от един от педиатрите -д-р Велислава Джонева. По нейна покана тогавашните възпитаниците на Веселина Делчева украсяват със своите рисунки коридорите на клиниката за първи път. Сега рисунките на вече порасналите художници ще бъдат преместени в лекарските кабинети и отварят място за изявата на новите таланти.
    20 възпитаници на арт школата са вплели своите позитивни мисли и приказни мечтания в 34 творби.

    „Решихме тази година да обновим изложбата и с акрилните платна на децата от школата да създадем повече поводи за усмивки и за малките, и за големите посетители в медицинската практика.“, сподели Веселина Делчева.
    Радвам се за прекрасната инициатива. Художниците превърнаха коридорите на практиката ни в изложбена зала. Сега има повече колорит и усещането, че си в болнично заведение не е толкова натрапчиво, коментира д-р Джонева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    Последни новини