От х:

Днес в x:

Таланти от „Колорит“ рисуват плакати на „Дванайсета нощ“

Изложба – конкурс на плакати за „Дванайсета нощ“ ще посрещне зрителите във фоайето на театъра  в Хасково преди началото на спектакъла на 18 септември. Творбите са дело на млади таланти от школа „Колорит“ към ОНЧ „Заря-1858“, с преподавател Веселина Делчева.

Комедията по Шекспир вдига завесата на новия театрален сезон. Нейната премиера бе по време на фестивала „Театър, обичам те“ през юни. Със своите модерни сценични решения и вдъхновена актьорска игра, спектакълът провокира младите художници да покажат своя поглед към класическата пиеса, като нарисуват плакат.

Това е предизвикателство за тях, тъй като жанрът – плакат, не им е познат. Макар да се ориентират по стилистиката на оригинала, те имат пълната свобода да творят и да прилагат различни техники.

Изложбата е с конкурсен характер. Творбите ще оценяват режисьорът на „Дванайсета нощ“ Анастасия Събева, художникът на ДКТ „Иван Димов“ – Ралица Петрова и зам.-директорът Станислава Николова – Жипонова. Авторът на най-добрия плакат ще получи специална награда от театъра.

„Дванайсета нощ“ ще се играе на 18 септември /неделя/ и на 6 октомври /четвъртък/.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини