От х:

Днес в x:

Хасковският театър вече разполага с подвижна сцена

Изображение 1 от 5

    Драматично-кукленият театър „Иван Димов“ в Хасково вече има своя подвижна сцена. Тя е с размери 8 на 6 метра и покрив от 10 на 8 метра и ще позволи да се правят представления на открито и на различни места.

    През днешния ден започна и сглобяването на сцената, чието място ще е позиционирано най-напред на спортната площадка „Спартак“.

    Оборудването е на стойност над 70 000 лева. Сцената е дългоочаквана придобивка. Тя е закупена по проект по линия на Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство по Програма“Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, по който заедно работят Театър „Иван Димов“, Алианс за регионално сътрудничество и развитие-България и партньорска организация от Исландия.

    Сцената е част от същия проект, по който за първи път тази година в Хасково беше организирана театралната инициатива „Сцена на края на града“, събрала абсолвентите от завършващите класове по актьорско майсторство за драматичен театър от всички учебни заведения в страната.

    Тази сцена бе наша мечта, каза директорът на театъра Стелиян Николов.

    Заедно с Милена Трендафилова от "Алианс за регионално сътрудничество и развитие" разкриха, че след успешната първа съвместна работа, обмислят и ново сътрудничество в сферата на културата.

    Първото представление на новата сцена на открито ще се състои на 23-и септември. Театрално-музикалната импресия "Копнежът на мечтата" ще е с участието на актьорите от местната трупа и група "Хангар 42". По няе работи драматургът на театъра в Хасково Елин Рахнев.

    Второто издание на „Сцена на края на града“ догодина, за което също има осигурено финансиране по проекта, ще бъде отново на хълм Ямача и за провеждането му ще се използва новата открита сцена.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини