От х:

Днес в x:

Рок талант от Хасково накара Иван Лечев да каже пред цяла България: Той е вулкан от емоции

    Руси Тенев от Хасково буквално разцепи сцената на „Гласът на България“ с изпълнението си на „Mistreated“ на Deep Purple в тазгодишното му издание. Младият изпълнител, който е познат на публиката не само в родния си град, но и в цялата страна с изявите си, показа какво е да си с рок отпечатък в сърцето.

    Той направи атрактивно участие в неделния -втори епизод на реалити предаването за певчески таланти и обърна и четирите стола на менторите при кастингите на тъмно.

    В битка да го привлекат към своя отбор влязоха и четиримата треньори-Галена, Дара, Любо Киров и мастър Иван Лечев. Хасковлията избра да продължи участието си в тима на Лечев. А Мастарът коментира за него: „Руси е 100-процентов рок фронтмен, той е вулкан от емоции! Този човек е рокаджия в душата си!“. И суперлативите за таланта на хасковлията не спряха до тук. Самият Любо Киров му пророкува бляскава кариера в световен план и му пожела това да се случи именно от сцената на „Гласът на България“.

    Руси Тенев е на 25 години и освен музиката страст му е и географията. И двете поприща са изключително важни за него и затова се опитва да ги балансира. За свой професионален път избира преподавателската работа. Четвърта година преподава на учениците в 47 СУ „Христо Груев Данов“ и във Втора английска гимназия в София.

    Но музиката допълва ежедневието му извън преподавателската работа. Занимава се с рок и хевиметъл музика отдавна. Вокалист е на групите „Different Highway“ и „Sakar“.

    С група „Sakar“ приключват записите на първия си авторски албум, който скоро ще има предпромоция в София, ще бъде разпространен онлайн, а след това ще излезе и на компакт диск. Албумът ще се казва „Самодива“ по едноименната песен в него, текстът на която е вдъхновен от разказа на Елин Пелин.

    Покрай подготовката си за новата учебна година и участието си в „Гласът на България“ Руси Тенев не губи тонуса на работа и с бандата си. До края на септември предстои представянето на видеоклипа към песента им „We Come into the Night“, която през 2019 година беше сред годишните победители на Z-Rock.

    „Избрах за свой ментор Иван Лечев, защото съм си заклет рокаджия металист и за мен той беше най правилният избор като ментор. Чувствам, че той наистина може да обуздае моята рок метъл енергия по най-правилния начин. Мастърът правилно ме прецени-на сцената изпитах истински вулкан от емоции.

    Благодаря на всички ви за емоционалната реакция след участието ми снощи, за подкрепата и отношението към изпълнението ми.

    Аплодисментите са за всички участници, които стъпват на тази сцена, било то продължаващи или не ... енергията и емоцията, която изпитваш пред такава голяма публика-в залата и пред екрана, е неописуема. Това просто трябва да се изживее“, коментира Руси Тенев за снощното си участие.

    Той продължава в Отбор Лечев напред, предстои да видим дали пророчеството на Любо Киров, ще се сбъдне.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Te
      Teo
      15 -26
      09:54, 13 сеп 2022
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини