От х:

Днес в x:

3 °C

Глобиха две жени без маска пред социалната служба в Хасково

  Актове за неносене на маска бяха съставени днес на две жени, чакащи пред социалната служба в Хасково, където за пореден ден се беше извила опашка от чакащи.

  Сакционираните са чакали пред институцията да подадат заявления за отпускане на месечна целева помощ за семейства с деца до 14-годишна възраст при обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка.

  Едната глобена беше Детелина Миткова от хасковското село Узунджово. Обясни, че когато дошли полицаите, тя седяла на пейка до дирекция „Социално подпомагане и се хранела, а маската й била под брадичката, а останалите чакащи хора били далече.

  „Не, че не си спазвам правата, аз си ги спазвам, но имах храна в ръцете“, нареждаше ядосано Детелина.

  Тя е била глобена за неспазване на противоепидемичните мерки, наложени срещу разпространението на коронавируса. Санкционираната жена заяви, че няма пари да си плати глобата.

  Другата глобена жена е от Хасково и заяви, че по време на полицейската проверка маската й била в джоба.

  Припомняме, че в понеделник и вторник в общинската служба „Социално подпомагане“ са подадени 73 заявления за отпускане на целевата помощ за семейства с деца, които преминаха на онлайн обучение, заради ситуацията с коронавируса. Идват и много хора, за да получат разяснения за кандидатстване, а междувременно се подават заявления за всички други услуги, предоставяни от „Социално подпомагане“.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (23)

  • 1
   36
   3662
   50 -14
   12:10, 2 дек 2020
   Полицаите без представител на РЗИ нямат правомощия да пишат актове!!!
   В самия акт пише кой го е съставил и пада в съда!!!!
   • Ха
    хасковлия
    23 -6
    13:24, 2 дек 2020
    Нас не на глобяват открай време, от сватето рабти в милицията.
   • 36
    3663
    5 -4
    16:17, 2 дек 2020
    Що пишеш, като не знаеш?!
   • Сз
    Сзо
    4 -3
    18:54, 2 дек 2020
    Те пък представителите на РЗИ са едни запознати ама.... Вицове мога да разкажа с глупостите които ми говорих...
   • Ху
    Хулиган
    6 -1
    20:00, 2 дек 2020
    А на бас, че са cd-rom!
   • 69
    69
    4 -1
    20:58, 2 дек 2020
    РЗИ си пуши цигарите точно там и нищо ни прави
   • Най-голям кеф им прави да репресират слабите и безащитните
    а на маймуните на Къньо Шимпанзето
    и сутрин на бодигардовете на Чейндж бюрото им викат мазно "Здрасти"
    .....
   • щом не харесвате
    думата ******ори
  • 2
   Ти
   тия
   48 -2
   12:47, 2 дек 2020
   глоби ще си ги съберете от "ромляните" когато цъфнат налъмите!
   • Същите тия Пишман-мъже - хиени - заптиета целуват ръчичките на Наркодилърите
  • 3
   Pe
   Perelis
   30 -5
   13:14, 2 дек 2020
   Защо само в центара на града елате и във .кварталите за глоби.на ул. Изток. Как работи това кафене без никакви претпазни мерки или изобщо има някакви докоменти за работа .пълно клиенти без маски вечерно време става механа ..мола да бъде проверен от инстуциите на реда 👍
   • Аз
    Аз
    19 -6
    13:27, 2 дек 2020
    Вземи един буквар и си го удари в главата .
  • 4
   Vi
   viper
   42 -1
   13:36, 2 дек 2020
   Сичкото ****** пред СоциалнОТО. Една няма 50 кила,всички социално слаби са поне 150 кг.
  • 5
   Точно тази служба е най-критичната в Хасково.Там с конкурс са ги подбрали некадърни,мързеливи,тромави .Дори да си здрав,с железни нерви,ще изпушиш.Едно,че е тясно,без естествено осветление и проветрение,друго ,на едно табло са изнесени разни формуляри,където е абсурд да се вредиш да видиш, как да попълниш даден документ.През това време доста от служителите препускат с чаши в ръка от стая в стая,излизат да пушат навън,а ти си чакай,на кой му дреме.
   Имам предложение тази служба да не е в тая сграда.Крайно неудобна,да не кажа,не е против всички правила.Като се има впредвид,че там ходят и инвалиди,майки с малки деца,а дори места за сядане няма.За пенсионерите няма да коментирам,просто нямам думи как възрастните чакат на крак кефа на някоя чиновничка с часове.Жива подигравка с народа,нищо социално няма.Едва ли не от джоба си ти отпускат помощите,че чак се и сърдят като ги попиташ или направиш забележка.
   Незнам от кой зависи,но ви моля преместете тази служба в по-широка,просторна сграда.Обърнете внимание на дисциплината на тези работещи чиновници,а защо не и он лайн да си подаваме документите,да не се унижаваме и тормозим.
   • Ko
    koko
    28 -2
    14:19, 2 дек 2020
    Подкрепям напълно. И всичко казано е ако имаш работа в общинската служба на 1 етаж, ако ти се наложи до регионалната дирекция социално подпомагане или закрила на детето трябва да драпаш до 4 етаж, няма асансьори, за хора с увреждания да не говорим - изключено е да се придвижат.
   • Па
    па
    11 -16
    16:37, 2 дек 2020
    "некадърните , тромавите и мързеливи служители" н... Виж коментара
   • За
    Забавен
    5 -2
    21:00, 2 дек 2020
    Не знам Вие на коя опашка сте чакали, но пред Дирекция "социално подпомагане" - Хасково има осигурени от Община Хасково пейки, на които възрастните хора и майките с деца могат да сядат и спокойно да си изчакат реда. Интелигентните хора спазват противоепидемичните мерки, като седят на разстояние един от друг, а не се бутат пред вратата на сградата. И както вече е споменато документи се подават и онлайн!!!
    Четете преди да коментирате!
  • 6
   Il
   il
   41 -13
   14:13, 2 дек 2020
   Тя дошла за помощи те акт и съставят.Тва е като на кьоравия едното око да извадиш.Пред социални грижи да дебнеш и да пишиш актове е чиста проба Цинизъм
  • 7
   А
   А
   21 -6
   14:35, 2 дек 2020
   А по магазините що няма глоби!
  • 8
   T.
   T. Живков
   15 -4
   14:43, 2 дек 2020
   Не става с глоби. Една по-дебела сопа им трябва!
  • 9
   Си
   Сиера 90
   5 -1
   08:30, 3 дек 2020
   Тези полицаи много доволни,че си вършат работата и като са толкова ербап да отидат в Република да видим и без служител от РЗИ да си сложат актовете в рамка пълни смотаняци и некадърници ...
  • 10
   Вс
   Всичко зная, всичко знам...
   1 -1
   21:19, 3 дек 2020
   Добре. То сега има пейки отвън, ами зимата като навали снега, кво ще прайм ? По-добре е, да се намери друга сграда и да се създаде някаква по-добра организация, ако ще и с талончета, с предварително уведомяване на ползващите услугите им. След като са си избрали тази професия ще трябва и малко търпение и толерантност, трудно е, но да не би при упражняващите други професии, да е по-различно.
  • 11
   Кр
   Крум
   0 0
   12:31, 6 дек 2020
   Пълна идиотщина! Опитват да си заслужат увеличенито на заплатите гавазите

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
  20 яну 2021
  Последни новини