От х:

Днес в x:

Подозират, че късо съединение е предизвикало пожара в къщата на загиналите съпрузи

    Късо съединение в електрическото табло е вероятната причина за пожара в къщата в хасковското село Динево, при който загинаха двама души. Това споделиха съседите на загиналите Георги и Йорданка Петрови. Припомняме, че сигнал за инцидента е подаден в 0:53 часа снощи.

    Тази сутрин на място бяха пожарникари, полицаи и съдебният лекар д-р Христо Еленски. Бяха се събрали съседи и кметът на село Тодор Тодоров, който бил уведомен около 2 часа снощи и пристигнал на място. Той е бил съученик на загиналия. Управникът обясни, че Георги живеел със съпругата си Йорданка, която имала заболяване и от около две години била на легло. Съпругът доскоро работел във фирма за животни в селото, но дружеството прекратило дейност и той останал без работа.

    Съпрузите имат три деца на възраст между 30 и 40 години, които работят в Нидерландия и се очаква да се върнат утре.

    Първи пламъците забелязал съсед, който уведомил родителите си, които подали сигнал на спешния телефон 112. Излезли и други комшии, и опитали да окажат помощ. Влезли в двора на горящата къща, счупили прозореца, но не успели да влязат вътре, тъй като било силно задимено. Само след 5 минути покривът се срутил. Пристигналите на място огнеборци установили, че цялата къща е изгоряла.

    „Бяха бедни, но добри хора. Голяма трагедия“, казаха съседите Здравка и Минко.

    По случая е образувнао досъдебно производство. Предстои от МВР да съобщят точната причина за пожара.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      N.
      N. K
      4 -1
      17:16, 30 ное 2020
      Журналистите проверявайте си информацията. Не, че е от важно значение, но кмета е доста по малък от загиналия и няма как да му е съученик. И още имали са три деца, но дъщеря им е починала. Само глупости пишете. Мир на душата им. Бог да ги прости.
    • 2
      12
      123
      1 -1
      19:59, 30 ное 2020
      Те така си пишат новините от офиса.Кой да ходи да мръзне да поразпита това си е набутване.
    Последни новини