От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста двете жени, задържани с хероин и опиум

Двете свиленградчанки, задържани с 1.020 кг хероин и 0.006 кг опиум, ще останат за постоянно в ареста. Това реши днес Окръжен съд – Хасково при разглеждане на мярката им за неотклонение, която се проведе чрез връзка по скайп, съобщиха от Тедида.

Жените на 26 и 27 години са задържани на 09.11.2020 г. на граничния пункт „Капитан Андреево“. Те пътували с автомобил „Мерцедес Спринтер“, с пловдивска регистрация. Дрогата е открита в дрехите и обувките им. Наркотикът е на обща стойност 66 660 лева. Срещу свиленградчанките е повдигнато обвинение за контрабанда на хероин и опиум.

При разглеждане на делото, Окръжен съд – Хасково прие, че е налице обосновано предположение, че двете жени са извършили деянието, за което им е повдигнато обвинение. От количеството на пренесения наркотик може да се направи извод, че двете лица са използвани като „преносители“ (т.нар. „мулета“). Съдът взе предвид относително младата възраст на жените, както и факта, че до този момент не са осъждани и имат чисто съдебно минало. От друга страна, съобрази, че за едната от обвиняемите са събрани данни и справки за чести задгранични пътувания, поради което съществува опасност от укриването й. Взе се предвид и изключително високата степен на обществена опасност на деянието, както и факта, че при преминаване на границата са се опитали да укрият наркотичното вещество, а едната от тях е направила опит и да го изхвърли. Ето защо съдът прецени, че искането е основателно и постанови определение, с което взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.М.Д. и Д.Ж.П.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3 - дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Не
    недрогиращ се
    1 0
    11:39, 14 ное 2020
    Пишете им имената на тия мулета.Какво ги криете.Те са опасни за обществото,вие им правите метани.Утре пак ще са на опашката на Кап.Андреево.Едно куче научили се да яде л..а,няма се откаже.Лесни пари уж печелят,но......ядец.До време е!Съд до дупка!Отровиха ни децата,а вие ги жалите.
Последни новини