От х:

Днес в x:

22 деца и младежи от социални услуги в Хасково получиха компютри

Нови технически средства получиха децата и младежите, настанени в социални услуги от резидентен тип. Това се случи в резултат на реализиран проект на Община Хасково.

Проектът е финансиран по Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги  от първи до 12-ти клас от Фонд “Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика..

Осигурените по проекта  са 9 лаптопа с лицензиран софтуер, 13 таблета и 3 мултифункционални устройства. Те ще се ползват от  възпитаниците на Цантъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, както и  от тези в социалния център за деца и младежи без увреждания, които ходят на училище в Хасково.

Програмата цели да осигури непрекъснат образователен процес за учениците, както и да създаде условия за осигуряване на равен достъп до образователната система и подпомагане на училищната подготовка на учениците, лишени от родителска грижа.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Фи
    Фирма доставчик на компоти
    0 0
    19:17, 15 окт 2020
    В България 1 компот
    струва колкото 2 компота в Америка
    ....
    А щом е по Общински Гробарски проект 1 Български компот сигурно струва колкото 4 Американски в
    Бест бай
  • 2
    На пазарчето в нашия асфалтирани и хубав квартал вече се продават нови лаптопи и таблети! Никой не го интересува дали е лицензиран или не софтуера, важното е да се шътнат по-бързо.
Последни новини