От х:

Днес в x:

15 °C

Повредени помпи мъчат в безводие жителите на „Младежки хълм“ и „Червена стена“

Дефектирали помпи в Помпена станция-Юг са причина за неритмичното водоподаване към кварталите „Младежки хълм“ и „Червена стена“ в Хасково.

След сигнали от живеещи в тези райони и запитвания за проблема с безводието там, който е от два дни, от ВиК-Хасково, обясниха причината.

„Има проблем в помпената станция, която се намира под пазара за животни. Вместо две, работи само една помпа. От там идва проблемът с нередовното захранване с вода в тези най-високи точки от града.“, поясни шефът на район Хасково във ВиК -инж.Лозко Лозев.

На място се работи по отстраняване на повредата, посочи той. До края на днешния ден се очаква водоподаването да бъде възстановено в ритъм.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Ва
  ван гог
  13 0
  12:28, 7 окт 2020
  кв. Хисаря също е на картата, моля, моля...
  • Ко
   кон
   20 -1
   14:00, 7 окт 2020
   Лозев ли си Лозко ли си, ей това е най- голямата глупост на годината която чувам ! То при нас все има режим от три години. Повишихте водата, качеството и доставката не.
  • На цял квартал
   само 2 помпи .... тва е гавра
 • 2
  Бр
  Бря
  20 -2
  14:12, 7 окт 2020
  В помпите ли е проблема или в управлението? Това е въпросът. Май основната повреда е в управлението.
 • 3
  Ки
  Киро
  15 0
  14:15, 7 окт 2020
  И на този сайт ВиК Хасково само информация за Свиленград, Харманли и други от този район. За Хасково информация никаква! Звъниш им на телефона включва се секретар и слушаш музика 5 мин. след което прекъсва. Но иначе "водата" им златна, 3,51 лв.
 • 4
  Ха
  хасковлия
  16 0
  15:10, 7 окт 2020
  Проблемът не е от два дни а с години налягането и спирането на водата е системно и в кв. Македонски.
  Крайно време е като доставчик ВИК да си оправи безхаберието и да предоставя качествена услуга ,за която хората плащат достатъчно висока цена. Управлението не да чака само заплати, но и да се погрижи абонатите да са доволни от предоставената услуга. Ако пък смятат ,че не могат да се справят да си подадат оставките .
 • 5
  Az
  az
  10 -1
  15:49, 7 окт 2020
  Следващия протест трябва да пред ВИК Хасково , вече е непоносимо , режим на водата , завишени алфа частици , уран , слабо налягане ей като взема една тояга ...
 • 6
  Хи
  Хисаря
  9 -1
  16:09, 7 окт 2020
  АК бунар нямаме капка вода поне водоноски осигурете,има възрастни и малки бебета не можем вече да търпим идваме на протест пред В и К....сър Лозко
 • 7
  Ин
  Инж.Лозев
  2 -11
  16:20, 7 окт 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Ке
   Келеш
   8 -2
   16:26, 7 окт 2020
   Сериозен ли си? С минерална вода ли да се къпя, пера и да си пускам тоалетната? Наистина се надявам да се шегуваш. Иначе телефоните и бюлетините за аварии на ВиК са напълно безполезни, точно като услугите им. Звъняне от снощи, отговор никакъв. Предполагам, че и от "работа с клиенти" са били на ремонти...
 • 8
  На
  Надя
  5 -1
  03:32, 8 окт 2020
  В кв.Македонски..
  От почти три месеца звъня всеки ден поради липса на налягане...отговорът е един и същ...
  Къде...ами така ли,добре ще предадем сигналът ви госпожо...
  Имаше и тъпи оправдания,че било суша..
  Принудиха ни да си сненим водомерите,а сега, че не може да се изкъпеш,че не може да си пуснеш пералнята-не им пука.. то й без това ползваме само за това тази златна вода и тази инкасаторка- Нагла до безобразие....
  Писна ми ...кой ли ден ще ми падне пердето...
Последни новини