От х:

Днес в x:

12 °C

Двама пешеходци и още трима души са ранени при катастрофи в Хасковско

Петима души пострадаха при катастрофи в Хасковска област през изминалото денонощие, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Отнето предимство е изпратило пешеходка в болницата. Вчера в 10:10 часа на булевард „Димитър Благоев“ в Димитровград е станало произшествие с лек автомобил Мазда, шофиран от 78-годишен. При наличие на пешеходна пътека тип „зебра“ и пътен знак, мъжът е отнел предимството и е блъснал пресичащата 62-годишна жена. Същата е със счупен ляв крак, без опасност за живота.

При друга катастрофа пострада 46-годишен пешеходец. Инцидентът стана в 21 часа снощи на пътя между селата Манастир и Книжовник. Тогава 67-годишен водач е шофирал Фолксваген с несъобразена скорост и с предната си дясна част на колата е ударил пешеходеца, който се е движил по банкета на пътя. Водачът е транспортирал веднага пострадалия в хасковската болница, където са констатирани порезни рани на главата и фрактура на дясно бедро.

По двата случая са образувани досъдебни производства.

Несъобразена скорост е довела до друго произшествие в 6:40 часа вчера на третокласен път между селата Калугерово и Пясъчево. 33-годишен свиленградчанин е управлявал Фолксваген със скорост, несъобразена с релефа на пътя. На десен завой е загубил контрол, навлязъл е в насрещната лента и се е ударил в лек автомобил Мазда с водач 34-годишен харманлиец. От удара е пострадал водачът на Фолксвагена, който е с контузия на главата, преглед и освободен за домашно лечение. Другият водач и 30-годишен пътник, возещ се в Маздата са с охлузвания по тялото. Съставен е акт.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини