От х:

Днес в x:

26 °C

Осем нови заразени с Ковид-19 в Хасковско за 24 часа

Осем новозаразени с коронавирус са регистрирани в региона на Хасково през последните 24 часа, съобщават от Областния кризисен щаб. Сред тях има и жена от персонала на социален център.

От взетите от МБАЛ-Хасково единадесет проби три са с положителен резултат. Положителни са: жена на 58 години, жена на 69 години от община Хасково и жена на 38 години от община Тополовград. И трите жени са в Инфекциозното отделение на областната болница.

При останалите пет проби, направени в клиниката,  е отчетен отрицателен резултат.

Направени са и три контроли - двама от пациентите остават положителни и един е отрицателен. През днешния ден, с първи отрицателен тест, предстои да бъде изписан и поставен под домашна карантина мъж на 53 години от община Димитровград.

От МБАЛ-Димитровград е взета една проба за наличие на COVID 19. Резултатът все още се обработва.

От РЗИ-Хасково са взети четиридесет и осем проби. Тридесет и осем от тях са на персонал и пациенти от Дом за медико-социални грижи за деца град Хасково. Те са изследвани и са отчели отрицателен резултат. Три проби са повторни от двата центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания-Хасково. Те са отчели отрицателни резултати. Една проба е взета на персонал от център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания-Хасково. Пробата е на жена на 51 години от община Хасково, която е отчела положителен резултат. През днешния ден на центъра предстои да бъде връчено предписание за дезинфекция от лицензирана фирма.10 лица - потребители и 2 лица - персонал, контактни лица на положителната, ще бъдат поставени под карантина. Епидемиологичното проучване продължава.

Контролна проба е взета на 6-годишното дете от община Димитровград и на четирима от контактни му лица. Пробите са отчели положителни резултати. Контактните лица с положителен резултат са две жени на 40 и 65 години и двама мъже на 39 и 69 години от община Димитровград.

Последната проба, взета от РЗИ-Хасково, е контролна на 46-годишен мъж от община Тополовград. Тя е отрицателна и мъжът вече е излекуван.

 Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента са 123.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ha
  Haha
  4 -8
  10:05, 18 авг 2020
  Виждате ли как ндуват статистиката - 2ма от от вси... Виж коментара

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини