От х:

Днес в x:

23 °C

Изграждането на канализацията в „Болярово“ се забави заради технически проблем

  Доизграждането на канализацията в хасковския квартал „Болярово“ се забави заради отстраняване на възникнал технически проблем. Това заявиха от община Хасково.

  Старт на строителството бе даден със символична първа копка на 26.05.2020 г. Строителството е по проект за 1 669 961.53 лева с ДДС. По-голямата част от парите – 1 304 170.84 лева са осигурени от ПУДООС, а остатъкът – 365 790.69 лева е от бюджета на община Хасково.

  Срокът за изпълнение бе 70 дни, които изминаха.

  Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Стоките“. От фирмата-изпълните заявиха, че дейностите се бавели заради възникване на аварии във водопроводната мрежа, както и в отклоненията към къщите. Строителите се натъкнали включително на няколко скрити аварии, от които таяло вода само в почвата, без да се забелязва по пътната настилка. Имало случаи на спукване на амортизираната водопроводна етернитова тръба, която се спукала от жегата при разкриването й. Налагало се повредите да бъдат отстранени своевременно и едва тогава да продължат дейностите по прокарване на канализацията.

  От фирмата казаха още, че са положени общо около 2800 метра тръби и остават още 400 от общо 3200 метра. Преди обед днес работеха два екипа строители – на улиците „Хан Кардам“ и „Панайот Хитов“.

  От кметството заявиха, че от фирмата са уведомили ПУДООС за възникнал технически проблем по време на изпълнение на проекта и е бил спрян временно. Поясниха, че в момента тече отстраняване на проблема. Уточниха, че строителството трябва да приключи до края на септември.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   До
   Дон Бльон
   16 -6
   16:10, 13 авг 2020
   Давайте герберасти, крадете , крадете ,че времето ви изтича!
   За всички ще има Видов ден!
  • 2
   Ем
   Ема
   7 -3
   16:11, 13 авг 2020
   Заради психически проблем-краденето!
  • 3
   Tr
   trol
   11 -4
   16:21, 13 авг 2020
   Изграждането на канализацията се забави заради това че някой откраднал парите .Проблем дрън дрън
  • 4
   Гр
   Гражданка
   7 0
   16:29, 13 авг 2020
   Възниква въпросът, пътна настилка ще се полага ли на улиците, на които смениха тръбите?
   • Об
    Общината
    6 0
    17:07, 13 авг 2020
    Ако останат пари ще хвърлим чакъл ако не останат ще карате на квот има
  • 5
   Ив
   Иван Иванов
   7 0
   17:22, 13 авг 2020
   А канализация на сточна гара за улиците Петрич, Правда, Кричим, Панагюрище кога ще има. Какъв е проблема, че тук вече над 35 години нищо не се прави. Никой ли от управляващите няма срам, тия хора си плащат и данъци и всичко, а нормални улици нямат. Защо не дойде някой от общината да види състоянието на улица Петрич, ако това е улица - има няма 2 метра. Нито една улица без дупки няма тук. Кой е виновен...
  • 6
   А.
   А.В.
   4 0
   17:33, 13 авг 2020
   Знаете ли от какво се правят Етернитовите тръби- от Азбест и Цимент?
   А знаете ли че употребата на Азбест е забранена в целия свят, защото е доказано канцерогенен?
   https://roadmaponcarcinogens.eu/wp-content/uploads/2018/07/ASBESTOS-BUL.pdf
   • Днеска заравяме
    .....
    Утре пак разравяме
    ......
    И така ще ви чукаме до безкрай
    .....
    А във всички нормални държави
    сменяли всичките тръби наведнъж - питейна вода , канализация , парно , газ + кабелите

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини