От х:

Днес в x:

Даяна Попова е победителка в Международните състезания по ориентиране за Купа "България"

Изображение 1 от 5

    Състезателите на хасковския клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ записаха нови успехи, съобщи треньорът Тодор Стратиев. Те заеха престижни места в Международните състезания за Купа "България", които се проведоха за 44-ти пореден път в трудното за ориентиране Шуменско плато.

    Надпреварата привлече повече от 700 състезатели от 59 клуба от страната и чужбина на възраст от 10 г. до 80 г. Хасковският клуб "Компас 1994" участва с 11 състезатели. Тридневното състезание беше индивидуално, като времената от първите два дни се сумираха, а третият ден бе дисциплината "преследване" (най-добрите стартираха първи, а останалите на минутната разлика след тях).

    Сред участничките беше хасковлийката Даяна Попова, която преди седмица стана победителка в Обиколката на Витоша при 18-годишните девойки с велосипеди. В настоящото състезание постигна нов голям успех. Тя победи в групата на девойките до 18 години и в тридневните състезания по спортно ориентиране в Шумен.

    Даяна Попова водеше след първите два дни пред втората - Деница Пенева от Сливен с 2 минути и 50 секунди, но те се оказаха недостатъчни за крайната победа и в крайна сметка всичко се реши във финалния спринт, където нашата девойка надделя с 3 секунди.

    В подобно положение беше и 10-годишният хасковлия Даниел Йорданов, участващ при 12-годишните батковци. През третия ден той стартира от трета позиция, но в крайна сметка пристигна 4-ти на финала от 57 участници, което за него е голям успех.

    Габриела Нанева при 20-годишните девойки зае 9-то място, а Николай Стилев при 50-годишните ветерани е 8-ми.

    Останалите състезатели от хасковския клуб също се представиха добре, но не попаднаха в 10-тиците.

    Следващите стартове са в град Елена, където на 21 и 22 август ще се проведат Нощния шампионат и Маратона по ориентиране.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини