От х:

Днес в x:

11 °C

Даяна Попова е победителка в Международните състезания по ориентиране за Купа "България"

Изображение 1 от 5

  Състезателите на хасковския клуб по спортно ориентиране „Компас 1994“ записаха нови успехи, съобщи треньорът Тодор Стратиев. Те заеха престижни места в Международните състезания за Купа "България", които се проведоха за 44-ти пореден път в трудното за ориентиране Шуменско плато.

  Надпреварата привлече повече от 700 състезатели от 59 клуба от страната и чужбина на възраст от 10 г. до 80 г. Хасковският клуб "Компас 1994" участва с 11 състезатели. Тридневното състезание беше индивидуално, като времената от първите два дни се сумираха, а третият ден бе дисциплината "преследване" (най-добрите стартираха първи, а останалите на минутната разлика след тях).

  Сред участничките беше хасковлийката Даяна Попова, която преди седмица стана победителка в Обиколката на Витоша при 18-годишните девойки с велосипеди. В настоящото състезание постигна нов голям успех. Тя победи в групата на девойките до 18 години и в тридневните състезания по спортно ориентиране в Шумен.

  Даяна Попова водеше след първите два дни пред втората - Деница Пенева от Сливен с 2 минути и 50 секунди, но те се оказаха недостатъчни за крайната победа и в крайна сметка всичко се реши във финалния спринт, където нашата девойка надделя с 3 секунди.

  В подобно положение беше и 10-годишният хасковлия Даниел Йорданов, участващ при 12-годишните батковци. През третия ден той стартира от трета позиция, но в крайна сметка пристигна 4-ти на финала от 57 участници, което за него е голям успех.

  Габриела Нанева при 20-годишните девойки зае 9-то място, а Николай Стилев при 50-годишните ветерани е 8-ми.

  Останалите състезатели от хасковския клуб също се представиха добре, но не попаднаха в 10-тиците.

  Следващите стартове са в град Елена, където на 21 и 22 август ще се проведат Нощния шампионат и Маратона по ориентиране.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 28.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
  28 ное 2020
  Последни новини