От х:

Днес в x:

24 °C

Сливане на групи в ясли и детски градини след решение на Областния щаб

Областният оперативен щаб, отговарящ за кризата с коронавируса, ще решава индивидуално за всяко заявено сливане на ясленски и групи в детските градини. Това става ясно от съобщението, разпратено от Областната управа до мдиите за набелязаните мерки след заседание на Щаба този следобед. Срещата е свикана заради писмо от тлавния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев във връзка с организирането на дейностите в детските градини и детските ясли.

Според взетите решения на заседанието всяка община ще трябва да представя предложенията на директорите на детски градини за обединяване на групи и приема на деца в детски градини и ясли, включително и на новоприети деца, два пъти в месеца, след което да ги предоставя на Областния щаб за вземане на решение. Преди да се пристъпи към фактическото смесване на групите родителите следва да бъдат уведомени и да са дали своето съгласие.

От общините ще представят предвижданите промени в детските градини и ясли за месец август до края на месец юли, след което областният щаб ще ги разгледа индивидуално.

Приемът и обединяването на групи ще се извършва въз основа на оценка на риска, извършена от областния щаб и базирана от конкретната епидемична обстановка на територията на областта, общината и населеното място.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Из
  избирам ГЕРБ
  6 -26
  18:51, 27 юли 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Де
   Делчо
   14 -1
   08:41, 28 юли 2020
   Ей ********* мръсен, знаеш ли колко семейства разчитат на детските градини, понеже нямат баби и дядовци, а трябва да работят. Мърша герберска, скоро ще ви изметем от властта и ще ви вкараме в затвора
 • 2
  Ра
  Рамбо
  17 -5
  19:30, 27 юли 2020
  Измекярин да не работиш за гербаджия или си клатиш краката на държавен чиновнически стол пий си хапчетата и си лягай
 • 3
  Де
  Детска градина
  12 -12
  20:38, 27 юли 2020
  Когато са сборни групите детето не иска да ходи в градината
  • До
   До Детска градина
   16 -2
   22:43, 27 юли 2020
   Ами така е като повече това родители не си пускат децата на градина ще ги смесват..... Има и друго учителите настройват родителите да не си пускат децата, защото сега сме в "извънредно положение", и те хванали по една гламава баба да им гледа детето
   и филма свършва, при условие че децата прекарват изключително много време навън.... А тези който работят и няма кой да им гледа децата какво става не им се ходи на градина....
   Побъркаха народа с този ВИРУС!!!!
 • 4
  Ди
  ДИ-РЕКТОР
  22 0
  21:40, 27 юли 2020
  Директорките как се съгласяват? Изтрепаха се да тормозят учителките да си използват малкото отпуски,които са им останали. Срамота! Иначе те имат по 100дена! Ами директор да си, какво спите!?
 • 5
  Уч
  Учителките
  12 0
  10:51, 28 юли 2020
  Учителските са добри в градините, съмнявам се някоя да настройва родители да не си пущат децата в детска градина! Директорките са феодали, иначе пред родителите се четкат, а с учителките се държат като Хитлер!
 • 6
  Ди
  Директорка
  8 -2
  13:21, 28 юли 2020
  Учителките трябва да се държат под контрол. Не е лесно да се управлява детска градина. Дисциплина трябва тука !!!
 • 7
  Ди
  Дисциплина
  8 -1
  14:17, 28 юли 2020
  Да дисциплина наистина, по-често да си пият лекарствата и да не пренасят настроенията от в къщи в градината, защото детската учителка гледа и възпитава децата, а не директорката, нейното задължение е друго, а не да е диктатор в безхаберие!
 • 8
  Ок
  Окаралайна
  7 0
  16:14, 28 юли 2020
  Всички директорки да започнат да дават дежурства и като учителки. Стига началнички
 • 9
  Ha
  Ha ha
  3 0
  23:06, 28 юли 2020
  Че те групите са отдавна вече слети. Директорите не питат ни родители дали са съгласни, ни учители как се справят с четири възрасти -25 деца в група. Отпуските на персонала са им трън в очите.

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини