От х:

Днес в x:

Сливане на групи в ясли и детски градини след решение на Областния щаб

Областният оперативен щаб, отговарящ за кризата с коронавируса, ще решава индивидуално за всяко заявено сливане на ясленски и групи в детските градини. Това става ясно от съобщението, разпратено от Областната управа до мдиите за набелязаните мерки след заседание на Щаба този следобед. Срещата е свикана заради писмо от тлавния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев във връзка с организирането на дейностите в детските градини и детските ясли.

Според взетите решения на заседанието всяка община ще трябва да представя предложенията на директорите на детски градини за обединяване на групи и приема на деца в детски градини и ясли, включително и на новоприети деца, два пъти в месеца, след което да ги предоставя на Областния щаб за вземане на решение. Преди да се пристъпи към фактическото смесване на групите родителите следва да бъдат уведомени и да са дали своето съгласие.

От общините ще представят предвижданите промени в детските градини и ясли за месец август до края на месец юли, след което областният щаб ще ги разгледа индивидуално.

Приемът и обединяването на групи ще се извършва въз основа на оценка на риска, извършена от областния щаб и базирана от конкретната епидемична обстановка на територията на областта, общината и населеното място.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Из
    избирам ГЕРБ
    6 -26
    18:51, 27 юли 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Де
      Делчо
      14 -1
      08:41, 28 юли 2020
      Ей ********* мръсен, знаеш ли колко семейства разчитат на детските градини, понеже нямат баби и дядовци, а трябва да работят. Мърша герберска, скоро ще ви изметем от властта и ще ви вкараме в затвора
  • 2
    Ра
    Рамбо
    17 -5
    19:30, 27 юли 2020
    Измекярин да не работиш за гербаджия или си клатиш краката на държавен чиновнически стол пий си хапчетата и си лягай
  • 3
    Де
    Детска градина
    12 -12
    20:38, 27 юли 2020
    Когато са сборни групите детето не иска да ходи в градината
    • До
      До Детска градина
      16 -2
      22:43, 27 юли 2020
      Ами така е като повече това родители не си пускат децата на градина ще ги смесват..... Има и друго учителите настройват родителите да не си пускат децата, защото сега сме в "извънредно положение", и те хванали по една гламава баба да им гледа детето
      и филма свършва, при условие че децата прекарват изключително много време навън.... А тези който работят и няма кой да им гледа децата какво става не им се ходи на градина....
      Побъркаха народа с този ВИРУС!!!!
  • 4
    Ди
    ДИ-РЕКТОР
    22 0
    21:40, 27 юли 2020
    Директорките как се съгласяват? Изтрепаха се да тормозят учителките да си използват малкото отпуски,които са им останали. Срамота! Иначе те имат по 100дена! Ами директор да си, какво спите!?
  • 5
    Уч
    Учителките
    12 0
    10:51, 28 юли 2020
    Учителските са добри в градините, съмнявам се някоя да настройва родители да не си пущат децата в детска градина! Директорките са феодали, иначе пред родителите се четкат, а с учителките се държат като Хитлер!
  • 6
    Ди
    Директорка
    8 -2
    13:21, 28 юли 2020
    Учителките трябва да се държат под контрол. Не е лесно да се управлява детска градина. Дисциплина трябва тука !!!
  • 7
    Ди
    Дисциплина
    8 -1
    14:17, 28 юли 2020
    Да дисциплина наистина, по-често да си пият лекарствата и да не пренасят настроенията от в къщи в градината, защото детската учителка гледа и възпитава децата, а не директорката, нейното задължение е друго, а не да е диктатор в безхаберие!
  • 8
    Ок
    Окаралайна
    7 0
    16:14, 28 юли 2020
    Всички директорки да започнат да дават дежурства и като учителки. Стига началнички
  • 9
    Ha
    Ha ha
    3 0
    23:06, 28 юли 2020
    Че те групите са отдавна вече слети. Директорите не питат ни родители дали са съгласни, ни учители как се справят с четири възрасти -25 деца в група. Отпуските на персонала са им трън в очите.
Последни новини