От х:

Днес в x:

24 °C

Еньовденска седмица в Хасково /програма/

Община Хасково съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Превантивно-информационен център по наркотични вещества – Хасково организират Еньовденска седмица. Тя ще започне на 24-ти юни с превърналия се вече в традиция ритуал, в който на площада пред сградата на общинската администрация се преминава през Еньовденския венец от цветя и билки за здраве. Същият ден в парк Кенана ще има атракция за децата-възможност да се разходят на кон.

ЕНЬОВДЕН - ПРАЗНИК НА БИЛКИТЕ И ЗДРАВЕТО

24.06.2020г

„Магията на Еньовден”

Инсталация и ритуал по минаване под Еньовски венец от 77 ½ билки и цветя за здраве

11,00 часа - 17,00часа – парк „Кенана” /до сцената/

Индивидуална конна езда за децата на Хасково, разходки с водачи-треньори. Конете и треньорите са от конна база „Житница”. За най-малките удоволствието ще бъде да яздят понито Арчи.

Молим родителите на децата до 7-годишна възраст, да осигурят възрастен придружител.   

Осигурени са лични предпазни средства

15.00 ч. в двора на Регионален исторически музей – Хасково -  „Магията на Еньовден“.

Представяне на традиции, свързани с Еньовден от етнографите от РИМ Хасково. В празника ще участват Детски танцов ансамбъл „Южняче“, школа по Етнография и история и Артшкола „Дъга” към ОП „Младежки център“ Хасково.

Всички деца ще се включат в направата на еньовски венец и ще украсят кошници с цветя. Танцьорите от ансамбъл „Южняче” ще представят еньовски танц и ще поканят всички да минат под  венеца за здраве.

25.06.2019г

10,00 часа - 16,00часа – парк „Кенана”

Индивидуална конна езда за децата на Хасково

От 24 до 27 юни изложението „Българско е“ в Хасково

По повод Еньовден „Българско е“ гостува в Хасково с „Празник на билките и водата“. В пешеходната зона от пл. „Общински“ до пл.“Свобода“  ще бъдат представени български билкари, производители на билкова козметика, храни и напитки от билки, билково вино, бижута с билки и цветя, традиционни български занаяти и автентични техники за изработка на предмети на бита.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ай
  Айде на маслините
  5 -12
  14:05, 21 юни 2020
  Айде на цветя и билки срещу ковид -19! Дано болнит... Виж коментара
  • Де
   Делян Беевски
   3 -7
   06:13, 22 юни 2020
   От 18 часа ще раздавам пачки с евра от името на Бо... Виж коментара
  • Не
   Недоволен
   2 -1
   11:41, 22 юни 2020
   Ти като се тъпчиш всеки ден по опашки в Билата и Кауфланда за да докопаш промоциите и като тъпчиш с количката и се вреш у хората, ковид не хващаш ли? Или викаш там у кауфладна ковид няма. Или тъпанарите ковид не ги лови, а?
  • Ай
   Айде на маслините
   2 0
   12:22, 22 юни 2020
   Недоволен, аз пък ще ти кажа, че не ходя да се редя в кауфланд, била, лидл и пр., камо ли да се навирам по опашки, щото имам акъл в главата. Ти като си толкова серт да го правиш, прави го, ама после да не се чудиш що си тъп
 • 2
  То
  Тотев
  8 -7
  14:53, 21 юни 2020
  Седмицата ще донесе малко повече ковид. Един да се изкашля и е готова епидемията.
  • Шд
   ШДШЕФ
   3 0
   10:15, 22 юни 2020
   Всички се случва на открито
 • 3
  Пр
  Проста
  0 -5
  20:48, 21 юни 2020
  Локумена вафла си ти ....айде на маслините...марин... Виж коментара
  • Ай
   Айде на маслините
   3 -2
   01:39, 22 юни 2020
   Проста, много добре си се самоопределила като такава. Изпий си отварата от жълт кантарион и се успокой.

Хороскоп за 07.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
07 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
07 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
07 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
07 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
07 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
07 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
07 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
07 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
07 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
07 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
07 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
07 юли 2020
Последни новини