От х:

Днес в x:

27 °C

Еньовденска седмица в Хасково /програма/

Община Хасково съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Превантивно-информационен център по наркотични вещества – Хасково организират Еньовденска седмица. Тя ще започне на 24-ти юни с превърналия се вече в традиция ритуал, в който на площада пред сградата на общинската администрация се преминава през Еньовденския венец от цветя и билки за здраве. Същият ден в парк Кенана ще има атракция за децата-възможност да се разходят на кон.

ЕНЬОВДЕН - ПРАЗНИК НА БИЛКИТЕ И ЗДРАВЕТО

24.06.2020г

„Магията на Еньовден”

Инсталация и ритуал по минаване под Еньовски венец от 77 ½ билки и цветя за здраве

11,00 часа - 17,00часа – парк „Кенана” /до сцената/

Индивидуална конна езда за децата на Хасково, разходки с водачи-треньори. Конете и треньорите са от конна база „Житница”. За най-малките удоволствието ще бъде да яздят понито Арчи.

Молим родителите на децата до 7-годишна възраст, да осигурят възрастен придружител.   

Осигурени са лични предпазни средства

15.00 ч. в двора на Регионален исторически музей – Хасково -  „Магията на Еньовден“.

Представяне на традиции, свързани с Еньовден от етнографите от РИМ Хасково. В празника ще участват Детски танцов ансамбъл „Южняче“, школа по Етнография и история и Артшкола „Дъга” към ОП „Младежки център“ Хасково.

Всички деца ще се включат в направата на еньовски венец и ще украсят кошници с цветя. Танцьорите от ансамбъл „Южняче” ще представят еньовски танц и ще поканят всички да минат под  венеца за здраве.

25.06.2019г

10,00 часа - 16,00часа – парк „Кенана”

Индивидуална конна езда за децата на Хасково

От 24 до 27 юни изложението „Българско е“ в Хасково

По повод Еньовден „Българско е“ гостува в Хасково с „Празник на билките и водата“. В пешеходната зона от пл. „Общински“ до пл.“Свобода“  ще бъдат представени български билкари, производители на билкова козметика, храни и напитки от билки, билково вино, бижута с билки и цветя, традиционни български занаяти и автентични техники за изработка на предмети на бита.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Ай
  Айде на маслините
  5 -12
  14:05, 21 юни 2020
  Айде на цветя и билки срещу ковид -19! Дано болнит... Виж коментара
  • Де
   Делян Беевски
   3 -7
   06:13, 22 юни 2020
   От 18 часа ще раздавам пачки с евра от името на Бо... Виж коментара
  • Не
   Недоволен
   2 -1
   11:41, 22 юни 2020
   Ти като се тъпчиш всеки ден по опашки в Билата и Кауфланда за да докопаш промоциите и като тъпчиш с количката и се вреш у хората, ковид не хващаш ли? Или викаш там у кауфладна ковид няма. Или тъпанарите ковид не ги лови, а?
  • Ай
   Айде на маслините
   2 0
   12:22, 22 юни 2020
   Недоволен, аз пък ще ти кажа, че не ходя да се редя в кауфланд, била, лидл и пр., камо ли да се навирам по опашки, щото имам акъл в главата. Ти като си толкова серт да го правиш, прави го, ама после да не се чудиш що си тъп
 • 2
  То
  Тотев
  8 -7
  14:53, 21 юни 2020
  Седмицата ще донесе малко повече ковид. Един да се изкашля и е готова епидемията.
  • Шд
   ШДШЕФ
   3 0
   10:15, 22 юни 2020
   Всички се случва на открито
 • 3
  Пр
  Проста
  0 -5
  20:48, 21 юни 2020
  Локумена вафла си ти ....айде на маслините...марин... Виж коментара
  • Ай
   Айде на маслините
   3 -2
   01:39, 22 юни 2020
   Проста, много добре си се самоопределила като такава. Изпий си отварата от жълт кантарион и се успокой.

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини