От х:

Днес в x:

Цветен празник на билките и здравето на Еньовден в Хасково

    С много настроение, цветя, песни и танци бе отбелязан Еньовден в Хасково. Празникът на билките и здравето се проведе до сградата на община Хасково, където беше поставена арка от цветя и билки, през която хасковлии преминаваха за здраве. Сред тях бе кметът на община Хасково Станислав Дечев, който поведе децата от 18-та детска градина „8-ми март“. Групата малчугани, облечени в народни носии, зарадваха хасковската публика с песни и танци. В програмата се включиха и изпълните от Детски танцов ансамбъл „Южняче” към Младежкия център в Хасково с ръководител Галина Щерева.

    Бяха раздадени и стръкчета билки, набрани рано тази сутрин, както традицията повелява.

    Празникът уважиха заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева, секретарят Пламен Лечев, много деца, родители.

    Отделно от ритуала в центъра на Хасково, днес отново има индивидуална конна езда за деца до сцената в парк „Кенана“, които продължават до 16:00 часа днес.

    Събитията се организират от община Хасково и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Проявите са посветени не само на днешния Еньовден – 24 юни, но и на 26 юни - Международен ден за борба с разпространението и употребата на наркотични вещества.

    Следващото събитие ще е на 1 юли 2022 г., когато ще има детски игри и забавления на басейн „Фантазия“ от 14:30 до 17:00 часа. Ще има състезание по плуване за деца от 8 до 18 години, като стартът е от 15:00 часа.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини