От х:

Днес в x:

Понито Арчи и жребецът Аполон на разходка с хасковските деца

Изображение 1 от 5

    Понито Арчи и жребецът Аполон са новите приятели на децата от Хасково.

    Кончетата са от днес на парк „Кенана“ и очакват своите малки фенове в пространството до сцената. Треньорите са от конна база „Житница”.

    Едно от първите и най-нетърпеливи деца, които се престрашиха да яхнат Аполон беше Християна. Момиченцето бързо преодоля първоначалния си страх, след като разбра, че кончетата усещат напрежението в ездачите си и също стават неспокойни, и се довери на четириногия си партньор за разходката.

    Индивидуалната конна езда за децата и разходки с водачи-треньори са възможни до 17 часа днес. Но тези, които пропуснат в първия ден да се запознаят с кончетата и да ги пояздят, могат да го направят и утре във времето между 10 и 16 часа.

    Инициативата е част от Еньовденската седмица, организирана от Община Хасково съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Превантивно-информационен център по наркотични вещества – Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ne
      nelicha - нелича
      7 0
      15:37, 24 юни 2020
      Това е временно мероприятие . Неска го има утре го няма . Терена до тенис кортовете е подходящ за постоянна конна база . Преди години имаше табели че е часна собственност и че се продава . Сега няма такива табели . Ако терена е собственност на общината . т.е някои тарикати не са го изкупили на безценица за да го продадът с печалба . Би било страшно красиво това да се случи . Конете са не притенциозни животни , както еленчетата и сърните в зоо парка .За , които плащаме всички ние . Конят е свещено животно за Българина . Благодарение на него нашата нация се е предвижвала хранила и оцеляла през вековете . Хубаво е нашите деца да се докосват до него . Това ще им достави неимоверна радост и удовлетворение , не сравнимо с нищо друго на този свят.
    Последни новини