От х:

Днес в x:

13 °C

Прокараха 600 метра от канализацията в „Болярово“

  Вече са прокарани 600 метра от канализацията в хасковския квартал „Болярово“. Това заявиха за Haskovo.net от фирмата изпълнител на проекта.

  Положени са PVC тръби с вътрешен диаметър 800 мм и 950 мм външен диаметър. Те са вкопани на дълбочина между 3.5 и 5 метра, в зависимост от денивелацията на настилката.

  Първият етап на проекта за доизграждане на канализацията включва десетина улици в южната част на квартала, източно от стадиона, с обща дължина около 3 километра. Ще бъдат направени и стотици връзки към домакинствата. Скицата за проекта може да видите в една от снимките, като предвидените за канализиране участъци са оцветени в червено.

  Днес следобед една от бригадите работеше на улица „Драва Соболч“, където канализацията беше частично завършена.

  Старт на дейностите за доизграждане на канализацията бе даден с първа копка на 26 май 2020 година и трябва да приключат за 70 календарни дни. Общият размер на инвестицията за първия етап е 1 669 961.53 лева с ДДС. По-голямата част – 1 304 170.84 лева са осигурени от ПУДООС към Министерството на околната среда и водите, а остатъкът – 365 790.69 лева е съфинансиране от бюджета на община Хасково. Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „Стоките“, а строителният надзор ще се осъществява от ДЗЗД „Топ Айди Хасково“.

  Строителството не включва цялостно преасфалтиране на улиците, по които се прокарва канализация, а само възстановяване на съществуващата настилка, обясниха от фирмата изпълнител. Дейностите включват доизграждане на уличната канализационна мрежа на „Болярово“ и съоръженията към нея - ревизионни шахти, улични оттоци, сградни канализационни отклонения, дъждопреливници, модулна канализационна помпена станция, напорен тръбопровод.

  Доизграждането на канализацията в квартала ще се реализира на три етапа. За втори и трети етап няма осигурено финансиране.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   Бо
   Боляровец
   15 -33
   17:56, 16 юни 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Бо
    Боляровец
    8 -21
    18:57, 16 юни 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Пр
    ****** ************ Пухххка
    23 -14
    19:38, 16 юни 2020
    Тва дето го чакате
    ...
    сте си го платили вие с вашите Данъци !!!!!
    ....
    Обаче въпроса е че Мутрьо и Джолана ви дават Лада
    на цената на Мерцедес :))
    .....
    нали се сещаш 20% комисионна само за Боци Маймуната и след това поне 30% за шайката :))
   • До
    До Боляровеца
    10 -5
    22:16, 16 юни 2020
    Минусите са заради сервилността към простотията , с която си на ТИ !
   • Ра
    разсъждаващ
    4 -2
    09:58, 17 юни 2020
    Заради такива заблудени като тебе сме най-бедната, най-корумпираната и най-изостанала държава в Европа. Какво ти става бе човек, благодариш за това , че ти продават лимонада на цената на малцово уиски ли?
  • 2
   За
   за Бойко са минусите
   26 -4
   19:05, 16 юни 2020
   10 години го чакате бе
  • 3
   Гр
   гражданин
   15 0
   21:00, 16 юни 2020
   Математиката нещо не излиза. При положение, че обявиха за наличие на 2000000лв. заделени от общината, сега са намалели до 365790,69 г-н кмете къде са останалите?
   • Па
    Панаетюф Теню ут Гереня
    10 -4
    21:10, 16 юни 2020
    Не мойте хала Станко Кмета, той и без това не е хаберлия.
  • 4
   Ке
   Кенана
   2 0
   08:43, 17 юни 2020
   Сега остава и на Кенана да писнете тръбите....., дно доживеем
  • 5
   Не
   Не боляровец
   4 0
   10:44, 17 юни 2020
   Много снимки много обяснения,много лакардии...Така като гледам излиза като че ли се прави МАГИСТРАЛА... имам предвид парите.
   И още нещо,никъде не се вижда включване на къщите на живущите там.После ли ще ги включим и ще копаем като ХАСФАЛТИРАМЕ ли?
   Последно къде ще изтича канализацията-в ХАСКОВСКАТА ряка ли и ще преминава през Хасково ли?
   Аъъъ?
  • 6
   Ян
   Янков
   1 0
   12:01, 17 юни 2020
   Защо ВиК-ГЕРБ-Хасково не изпълняват тази поръчка?
   Нямат ресурс ли,или възможности?
   Ако е така - да си ходят на село!
  • 7
   Ви
   ВиК
   1 0
   12:21, 17 юни 2020
   Изкоп на отвал, засипка с изкопаната пръст без пясъчна подложка около тръбите, без укрепване и без асфалтови настилки, МНОГО СКЪПО.

  Хороскоп за 20.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
  20 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
  20 сеп 2020
  Последни новини