От х:

Днес в x:

Две фирми от Хасковско със запори от НАП ползават част от сметките си за разплащане в кризата

Две фирми от региона на Хасково- длъжници на националната хазна, са получили разрешение за неотложно плащане по време на извънредното положение. Те са част от общо 1400 търговци в страната, за които прилагането на схемата е позволено, съобщиха от офиса на местната приходна агенция.

„Това са фирми с дългове към НАП, които имат запорирани сметки в банките. Чрез приложения механизъм обаче им се дава възможност да използват по-голяма част от постъпващите обороти по сметките си, за да извършват неотложни плащания. Такива са например изплащането на заплати на персонала, превод на суми към доставчици, друга част от парите отиват за погасяване на данъци и осигурителни вноски. Така, макар и със задължения към хазната, за тези компании бизнесът върви“, обясни Божана Илиева от НАП-Хасково.

Тя припомни, че от 21-ви  май се възобновяват и спрените по време на извънредното положение изпълнителни производства по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Още с въвеждането на 13-ти март на извънредното положение в страната, НАП спря публичните търговете, но от този  четвърътк те се възобновяват, посочи Илиева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини