От х:

Днес в x:

Приходите в НАП Хасково с рекорден ръст

Почти 300 млн. лв. са приходите, постъпили в офиса на НАП в Хасково от началото на годината до края на ноември, съобщават от Агенцията. Това са с 30 млн. лв. повече спрямо същия период на 2020 г., сочат данните на приходната администрация. 

Общо данъчните приходи от януари до 30 ноември възлизат на 134,4 млн. лева, като данъкът върху доходите на физически лица е 53,2 млн. лв., 28,4 млн. лв. е корпоративният данък и 44,6 млн. лв. е събраното ДДС. 

Общият размер на приходите от осигурителни вноски до края на ноември тази година надвишава 163,6 млн. лв. В това число 96,6 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 45,3 млн. лв. са за здравноосигурителни вноски и 21,7 млн. лв. са за допълнително задължително пенсионно осигуряване. 

Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративен данък – 54 %, като това основно се дължи на промяната в сроковете за плащане на авансовите вноски, обясняват от офиса на НАП в Хасково. Приходите от данък върху доходите на физическите лица се увеличават с 11 на сто, а постъпленията от осигурителни вноски растат устойчиво с 10 на сто спрямо същия период на миналата година.  

„Има тенденция за увеличение на доброволното деклариране и плащане от бизнеса и гражданите, което е резултат от партньорския подход от страна на НАП, фокусът ни върху големите данъчни рискове и единното прилагане на закона“, коментират от приходната администрация.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ва
    Васко
    19 -1
    13:12, 10 дек 2021
    Уважаеми журналисти, моля направете запитване до НАП колко лица са подали декларация за започване на осигуряването като собственици на фирми, земеделски производители, лица на свободна професия и колко от същите тези категории лица са подали декларации за спиране на дейност през последните да кажем 5-10 години. От там ще се разбере реалното състояние на икономиката и дребния бизнес.
  • 2
    Та
    Таня
    22 0
    13:47, 10 дек 2021
    Дребният бизнес умира.Все повече ни изсмукват мастодонтите. Средна класа почти не остана, а тя трябва да е гръбнакът на обществото ...
  • 3
    Те
    Терминатор 2022
    12 -3
    18:49, 10 дек 2021
    Тези събрани пари ще потънат като вода в сух пясък. А подчинените на бодибилдера Спецов ще си вземат едни хубави пари коледна награда за неуморния си труд.
    Щял нашия кокорчо да съкращава администрацията! Приказки за деца и пораснали възрастни
    и пенсионери.
  • 4
    Па
    Пари
    12 -2
    20:00, 10 дек 2021
    Всички щастливи и весели . Има и за крадене има и за пируване за сметка на данъкоплатеца 🤣🤣🤣😂
Последни новини