От х:

Днес в x:

Войните увеличават приходите на американската отбранителна индустрия

Когато Пентагонът покани най-големите изпълнители на отбраната в света на среща, за да им каже да увеличат производството малко след като Русия нахлу в Украйна, един главен изпълнителен директор се поколеба, като каза, че не искат да останат със склад, пълен с ракети, когато боевете спрат, според трима души, запознати с дискусията.

Близо две години по-късно големите отбранителни фирми вече имат друга нагласа, като очакват силно търсене през 2024 г., тъй като САЩ и техните съюзници се зареждат със скъпи оръжия и боеприпаси заради разглежданите като по-агресивни действия на Русия и Китай, обобщава Ройтерс.

Математиката е проста. Например, за да се отговори на търсенето на противоракетна отбрана, производството на ракети-прехващачи за системата Patriot за американската армия ще се увеличи от 550 на 650 ракети годишно. При цена от около 4 милиона долара всяка, това е са потенциални 400 милиона долара годишен тласък на продажбите само на една оръжейна система.

Тъй като увеличаването на производствените обеми на по-стари системи винаги е по-изгодно от високите инвестиционни разходи, свързани с увеличаването на производството на нови системи, по-голямото търсене ще се отрази по-бързо към крайния резултат на корпорацията.

Акциите на най-големите компании в областта на отбраната се очаква да продължат да се покачват, според оценки на специалисти от фондовата борса.

Акциите на Lockheed Martin, General Dynamics и Northrop Grumman се очаква да нараснат между 5% и 7% през следващите 12 месеца.

Запасите от оръжия на САЩ не са били „пълни“, преди Русия да нахлуе в Украйна, каза Ерик Фанинг, главен изпълнителен директор на Асоциацията на аерокосмическата индустрия на САЩ, и „противниците виждат, че нашите запаси започват да намаляват и се изчерпват“. В резултат на това търсенето се движи от китайската агресия, страха от руската агресия и подкрепата на съюзниците в Близкия изток, каза той.

Ръководител на производител на ракетни двигатели каза, че администрацията на президента Джо Байдън е приоритизирала боеприпасите в своето искане за бюджет на Пентагона за 2024 г.

Той очаква тласък за натрупване на поръчки, след като договорите се сключиха след приемането на законопроекта за отбранителната политика на стойност 886 милиарда долара, известен като NDAA или Закон за разрешение за национална отбрана. Той беше одобрен от Конгреса миналата седмица и се очаква Байдън да го подпише и да влезе в сила.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини