От х:

Днес в x:

Близо милион приходи в НАП Хасково от продажби

Близо 1 милион лева приходи за бюджета реализираха публичните изпълнители от НАП- Хасково след 58 успешни търга през миналата 2021 година, отчитат от местния офис на приходната агенция.

По-голямата част от средствата-над 700 хил. лв. са осигурени от продажби на недвижими имоти. Продадени са също превозни средства -леки и товарни автомобили, ремаркета, движими вещи и съоръжения за производството.

От НАП обясняват, че продажба на актив се налага, когато фирма или физическо лице има публични задължения, подлежащи на принудително изпълнение и наложени в резултат на това обезпечителни мерки върху имот, техника, превозно средство. От Агенцията обръщат внимание, че заради пандемичната обстановка, всеки оглед от страна на кандидат-купувачите се уговаря предварително с публичния изпълнител, водещ търга и се извършва при строго спазване на противоепидемичните мерки в страната.

НАП в Хасково уточнява още, че с приходите от продажби частично или изцяло се покриват задълженията към бюджета на физически и юридически лица. А за да не стига до подобни мерки, от Агенцията апелират при затруднение в плащането на данъци, да търсят алтернативни варианти с публичните изпълнители от дирекция „Събиране“ за разплащането си.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Кю
    Кюприйка
    3 0
    12:48, 2 фев 2022
    Големи приходи и големи премии за чиновниците от НАП!
    • !
      !
      2 -1
      13:48, 2 фев 2022
      Дойде време за плащане на Промяната!
Последни новини