От х:

Днес в x:

Контрабандни цигари в мебели за Германия, разкрити на Капитан Андреево

Ниските стойности на турската лира продължават да са сериозен стимул за опитите за пренасяне на акцизни стоки, без за тях да се заплаща по каналния ред. Контрабандата обаче е все по-насочена и към страни от Западна Европа. От Агенция „Митница“ съобщават са четири опита за нелегалното пренасяна на цигари към Германия и Нидерлнадия, разкрити на българския пункт Капитан Андреево през последните дни.

Близо 920 000 къса контрабандни цигари са открити от митническите служители при проверки на четири товарни автомобила, влизащи в страната ни от Турция.

При единия от случаите, разкрит на 1 февруари, около 2.30 часа на пункта Капитан Андреево Капитан пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът, турски гражданин, представя пред митническите служители документи за превозваната стока, в който пише че тя представлява дрехи и мебели от Турция за Германия и Нидерландия.

По метода „анализ на риска“ обаче камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товара са отбелязани подозрителни зони с висока плътност.

При физически контрол, извършен от инспекторите, става ясно, че в 39 кашона с дрехи във вакуумирани полиетиленови пликове са укрити стекове с цигари. Преброени са общо 31 990 кутии цигари от различни марки с чужд акцизен бандерол на стойност близо 196 хил.лева.

Ден преди това, в друг товарен автомобил, натоварен по документи с мебели за Германия, митническите инспектори откриват 11 530 кутии цигари също с чужд бандерол. Тютюневите изделия от три различни марки на стойност близо 66 хил. лева са били укрити в шкафове, които са били част от декларираната стока.

Цигарите са задържани. По случаите са образувани досъдебни производства от разследващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

При други две проверки, извършени на 31януари, в два камиона с турска регистрация, превозващи стоки за страни от Западна Европа са задържани общо 2240 кутии контрабандни цигари, като по-голямата част - 1990 кутии са открити във фабрични кухини между двете стени на хладилно ремарке, а другите 250 кутии - в спойлера на влекача. На шофьорите на превозните средства, турски граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Шп
    Шпионин
    0 -4
    13:55, 2 фев 2022
    Сухия е сто про прави контрабанда здраво много гро... Виж коментара
  • 2
    Мв
    мвр
    0 0
    15:05, 2 фев 2022
    Бъбрека е замесен и бяло дава него закачат плаща си отдавна
Последни новини