От х:

Днес в x:

-2 °C

Гимназията по туризъм се готви за виртуалнато изпращане на випуск 2020

Изображение 1 от 6

  Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково се готви усилено за виртуалнато изпращане на випуск 2020 и за отбелязването на Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, съобщиха от училището.

  И тази година, макар и в условията на дистанционно обучение, ученици и учители от гимназията отбелязват всички празници от месец май - Деня на труда и на международната работническа солидарност, Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия, Деня на Европа, Деня на Светите братя Кирил и Методий. Празничното настроение завладя виртуалните класни стаи. За Деня на труда беше изготвено кратко видео „Историята на празника“. Гергьовден, както традицията повелява, върви ръка за ръка с добро настроение и вкусна храна. Той бе отбелязан с музикален видео поздрав от Христиана, Селин и Клуб „Фолклорни ритми“ към училището. Изработена бе и електронна книга „Гергьовденска трапеза“, събрала всичко за празника и празничните ястия. Гергьовденските събития включиха още презентация и проучване сред ученици от европейски страни за майските празници в платформата eTwinning.

  В Деня на Европа се проведоха часове с ученическо самоуправление. В 8 в клас, специалност „Рекламна графика“ учителското място бе заето от ученичката Даниела Тенева. Темата на нейния урок на английски език беше свързана с един от най-големите проблеми на човечеството – замърсяването на околната среда. Учителката за ден бе подготвила презентация, интерактивно видео, работен лист за упражнение и интерактивни обобщителни въпроси. С голям интерес учениците от гимназията се включиха и в интерактивна игра в платформата Socrative, като в нея отбори се състезаваха със знанията си за Европейския съюз. Подготвени бяха презентация за ЕС и анкета „Какво знаем за Европейския съюз“.

  Целта на празничните инициативи е засилване на духовността, родолюбието, признателността и чувството на национално самосъзнание и гордост у учениците.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ба
   Бай Ганьо
   1 0
   00:34, 12 май 2020
   Какво ми се хвалят... в ПМГ и ЕГ още от самото началото на дистанционното обучение се провеждат допълнителни онлайн занятия и "виртуакни" дейности. А за присъствието на учениците в онлайн обучението, в тези гимназии, да не говорим, несравнимо е! То матурите ще покажат, кои гимназии са били "най-активни".
  • 2
   Да
   Данчо
   2 0
   09:36, 12 май 2020
   Като прочета и чуя думите Европейски съюз и ми се повръща!

  Хороскоп за 17.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
  17 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
  17 яну 2021
  Последни новини