От х:

Днес в x:

22 °C

Гимназията по туризъм се готви за виртуалнато изпращане на випуск 2020

Изображение 1 от 6

  Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково се готви усилено за виртуалнато изпращане на випуск 2020 и за отбелязването на Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, съобщиха от училището.

  И тази година, макар и в условията на дистанционно обучение, ученици и учители от гимназията отбелязват всички празници от месец май - Деня на труда и на международната работническа солидарност, Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия, Деня на Европа, Деня на Светите братя Кирил и Методий. Празничното настроение завладя виртуалните класни стаи. За Деня на труда беше изготвено кратко видео „Историята на празника“. Гергьовден, както традицията повелява, върви ръка за ръка с добро настроение и вкусна храна. Той бе отбелязан с музикален видео поздрав от Христиана, Селин и Клуб „Фолклорни ритми“ към училището. Изработена бе и електронна книга „Гергьовденска трапеза“, събрала всичко за празника и празничните ястия. Гергьовденските събития включиха още презентация и проучване сред ученици от европейски страни за майските празници в платформата eTwinning.

  В Деня на Европа се проведоха часове с ученическо самоуправление. В 8 в клас, специалност „Рекламна графика“ учителското място бе заето от ученичката Даниела Тенева. Темата на нейния урок на английски език беше свързана с един от най-големите проблеми на човечеството – замърсяването на околната среда. Учителката за ден бе подготвила презентация, интерактивно видео, работен лист за упражнение и интерактивни обобщителни въпроси. С голям интерес учениците от гимназията се включиха и в интерактивна игра в платформата Socrative, като в нея отбори се състезаваха със знанията си за Европейския съюз. Подготвени бяха презентация за ЕС и анкета „Какво знаем за Европейския съюз“.

  Целта на празничните инициативи е засилване на духовността, родолюбието, признателността и чувството на национално самосъзнание и гордост у учениците.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ба
   Бай Ганьо
   1 0
   00:34, 12 май 2020
   Какво ми се хвалят... в ПМГ и ЕГ още от самото началото на дистанционното обучение се провеждат допълнителни онлайн занятия и "виртуакни" дейности. А за присъствието на учениците в онлайн обучението, в тези гимназии, да не говорим, несравнимо е! То матурите ще покажат, кои гимназии са били "най-активни".
  • 2
   Да
   Данчо
   2 0
   09:36, 12 май 2020
   Като прочета и чуя думите Европейски съюз и ми се повръща!

  Хороскоп за 16.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Умеете да инвестирате и да привличате другите да участват във вашите проекти. Днес се постарайте да изложите идеите си така, че да спечелите възможно най-много поддръжници. Ще имате късмета да се запознаете с интересна личност, която ще ви очарова и заинтригува. Внимавайте обаче за подводни камъни. Вечерта ще съумеете да свършите доста полезна работа, ще останете доволни.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настроението ви ще е добро и няма причина да не останете доволни от днешния ден. Нуждаете се от промяна на обстановката, и ако към желанията ви се включат приятели, със сигурност няма да съжалявате. Денят е подходящ и за пътешествия и романтични срещи. Насочете се към любими места и хора.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Бъдете рационални и практични, като мобилизирате максимално силите си за да преодолеете надигащата се вълна. За хората на умствения труд се очертава напрегнат ден. Да внимават за здравето си всички, които са на работното си място. Характерно за всички ще бъде понижен жизнен тонус.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Финансовата стабилност, която отдавна очаквате и от която така силно се нуждаете напоследък, тази седмица ще стане реалност. Положените от вас усилия започват да дават все по-осезаем резултат и радостта ви е напълно заслужена. Няма от какво да се притеснявате и можете спокойно да планирате бъдещите си стъпки.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще вървите с късмета си днес. Улеснени ще бъдете и от добре свършената си до тук работа, така, че бъдете смели и не се предавайте пред проблемите. В хода на работата ви е възможно да се откажете от своя идея в името на по-добра. Силите ви ще стигнат да я реализирате по-скоро.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Проявете повече толерантност и ще се изненадате от това, колко приятен може да бъде денят ви. Вслушайте се в съветите на деловите си партньори и ще увеличите значително състоянието си. Намерете време и за семейството си. Текат важни промени, които като че ли изпускате. Отворете очите си.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Имате изявени шансове за успех в професионалната сфера. Заемете се сериозно със задълженията си, не ги оставяйте за следващия ден. Ще получите оферта, която силно ще ви заинтригува. Не пропускайте възможността да пътувате, ако ви се предложи такава. Сигурно е, че ще бъде приятно..
  16 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Може би днес не ви се поема отговорност и свързвате деня с безпаметния мързел, на който смятате да се посветите. Не се поддавайте на опитите да разрушат идилията ви. Най-сигурно е да не вдигате телефона и да не отваряте на никого. Вие преценете.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ако делата ви позволяват ограничете контактите и изявите си днес. Но, предвид срочността и договореностите ви повечето от вас ще бъдат на свето място. Ако не пристъпите с открито сърце в интимната си връзка, не очаквайте взаимност. Възможни са разкрития и раздели, но може пък да са за добро.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Чувствате се работоспособни днес, затова едва ли ще се намери нещо, което да ви се опре. Вие не обичате да оставяте нещата недовършени, дори това да ви коства доста усилия. Днес ще свършите много полезна работа и това ще ви накара да се чувствате доволни от себе си. Намерете време и за разтоварване. Вечерта може да се срещнете с приятели.
  16 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят е благоприятен за разрешаване на лични проблеми и възстановяване на контактите с важни за вас хора. Деловите ви ангажименти са ниво и ви носят очаквания успех. Време е да помислите за разширяване на дейността си.
  16 юли 2020
  Последни новини