От х:

Днес в x:

18 °C

12 души се изследваха в ДКЦ 1 с бързи тестове, нямат антитела срещу коронавирус

  12 души вече се тестваха в хасковското ДКЦ 1 с бързи тестове за коронавирус. Чрез пробите се търси не само наличие на заразяване, но и на антитела срещу Covid-19 в серум или плазма.

  Тестовете са три. Резултатите от тях се получават в различен период от време - едните са готови в рамките на 10 минути, но други стават по-бавно. Изследването струва 35 лева и не се поема от здравната каса, а е за сметка на пациента.

  Тествани са хора с грипоподобни симптоми и завърнали се от чужбина.

  "С тези тестове търсим изработени антитела на хора, които са били заразени най-малко от една седмица", заяви инфекционистът д-р Светослава Маргаритова. Тя поясни, че изследваните пациенти все още не са се срещали с вируса и нямат изградени антитела.

  В ДКЦ 1 (бившата Първа поликлиника) предстои да бъдат доставени и PCR тестове (апаратни), които са с гърлен секрет и с много по-висока специфичност. Пристигането им обаче се бави заради доставките от Китай.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Бо
   Боко
   16 -12
   15:55, 3 апр 2020
   Преди месеци страхливеца нареди от Страх 1 ден да осъмне с всенародни бунтове да конфискуват бутафорни пушки кремаклийки използвани от патриотични родолюбиви хора участващи в исторически възстановки
   После проведе съвместно учение на бг снайперисти от Смолянската планинска 68бригада с US рейнджъри, явно знае и предусеща пролетното събуждане на НАРОДНИЯ ГНЯВ на Озверелите от глад и безработица маргинали
   Интересно как още не е наредил на Гешев да арестува и изземе ловните пушки на ловците от ловните дружини
   Щот на страха очите са големи и с основание
   • Ne
    news
    11 -10
    17:44, 3 апр 2020
    През лятото мутрата Тиква отива на кино.
  • 2
   До
   Донадони
   21 -23
   16:01, 3 апр 2020
   НЕ ГЛЕДАЙТЕ КАНАЛИТЕ
   НОВА
   КАНАЛ 1
   БТВ
   ТЕ ВСЯВАТ САМО ЛЪЖИ
   УЖАС
   И
   СТРАХ
   УМИШЛЕНО ВИ ПЪЛНЯТ ГЛАВИТЕ СЪС СТРАХОТИИ
   СПОМНЕТЕ СИ ОНЯ СЪС СВИНСКАТА ФАМИЛИЯ И ТЕЛЕВИЗИЯ Домусчиев ,Разболя се от Корона вирус и оздравя точно за една седмица как така като има по техни данни хора които лежат със седмици и не могат да бъдат излекувани не вярвам и на тези депутати които уши и те са болни от Корона вирус всичко това е лъжа пълният ни главите с идиотщини за да се въртят техните игри Ако можеха щяха да направят военното положение години напред а и никой няма да ги спре за да го направят няма и кой да им попречи за да го направят
   • ВИ
    В Италия
    19 -12
    16:54, 3 апр 2020
    И Испания също ли лъжат. Тъоанар
   • Пр
    Прав си.
    14 -9
    16:58, 3 апр 2020
    Обаче като гледам как са ти нацвъкали минусите и ми става ясно, че ще продължат да си пият ракията ,гледайки споменатите програми и тихичко да псуват окаяния си живот.
   • Аз
    Аз
    15 -11
    17:30, 3 апр 2020
    Болни са толкова колкото кажат лекарите ако кажст 100 значи са 100 ако кажат 100 000 значи са 100 000.... Някой познава ли болен от корона? Някой видял ли е болен? Видял ли е резолтати от изследване? Говорим и за Сатаната но и него никой не го е виждал.. Говорим и за извънземни.. А някой да ги е виждал?
   • То
    Тодор
    7 -7
    17:33, 3 апр 2020
    Домусчиев е бил болен и от по рано просто някой журналист е разбрал и е разгласил.Или мислиш че той сам ще каже че е болен за това ни се вижда че е оздравял по бързо от другите.
   • К.
    К. О.
    7 -8
    22:31, 3 апр 2020
    Те Италия и Испания лъжат, хубаво, че го има Ганьо, да ги разконсперира!
   • До
    Дон Дони
    0 -4
    13:21, 4 апр 2020
    Добре, че го има герберастът, да има кой да лапа п... Виж коментара
  • 3
   Ти
   Тиз
   10 -1
   18:10, 3 апр 2020
   Аз ще види резУлтати когато усвои правописа.

  Хороскоп за 21.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  21 сеп 2020
  Последни новини