От х:

Днес в x:

Пролетни картини от Китай

Изображение 1 от 8

  Всичко се покрива с цветове

  Парковете и живописните хълмове край китайските градове са покрити с цветове. Хората могат да си отдъхнат след тревожните месеци изолация заради заразата.

  След падането на забраните за пътуване, туристи се стичат през уикенда да се порадват на цъфналите божури на живописното място на Каижифенг в окръг Дяндзян на община Чунцин, югозападен Китай.

  Метрото в Ухан заработи

   Шест линии на метрото в Ухан възобновиха експлоатация от събота - още един знак, че животът постепенно се връща към нормалния си ритъм в най-силно засегнатия град. Пътниците са длъжни да сканират QR кода за регистрация с реално име и да предприемат проверки на температурата, преди да вземат метрото. Всеки влак има член на екипажа за безопасност на влака, който да помага за ориентирането и обслужването на пътниците. (Синхуа / Шен Бохан)

  Първият товарен влак за Европа потегли от Ухан

  Товарният влак Китай-Европа, превозващ 50 контейнера със стоки, напусна терминала в Ухан в събота, който се очаква да пристигне в Дуйсбург на Германия 15 дни по-късно. Това е първият товарен влак Китай-Европа, който напуска Ухан след дългата изолация и това е началото на възстановената му редовната експлоатация. 

  Чистачът

  35-годишният Ван Пен работи в компанията за екологично инженерство Wuhan Hanshi, където отговаря за изхвърлянето и изгарянето на медицински отпадъци. Защитата срещу инфекция е основното предизвикателство пред Ван и неговите колеги по време на 12-часовите им смени, за да се справят с нарастващото натоварване по време на избухването на COVID-19.

  "Харесва ми това, което правя", казва Ван, "не само печеля пари за семейството си, но и давам принос за обществото."

  Ван не е бил вкъщи повече от 2 месеца. Най-релаксиращите моменти за него са, когато разговаря със семейството си чрез видео чат.

  "Ще се прибера вкъщи, веднага след като победя болестта", каза Уанг на сина си. (Синхуа / Фей Маохуа)

  Помнете мисията си

  Цветна композиция с лозунга "Помнете мисията си" краси жп гара в Пекин. Хората са с маски, макар ситуацията в Китай да се нормализира и смъртността спадна. Повечето от малкото нови случаи идват от чужбина. Бавно се премахват ограниченията за вътрешните пътувания в страната.

  Медиците се завръщат у дома като герои

  Самолет с медици, мобилизирани в подкрепа на поразената от вируса провинция Хубей, получава посрещане с водни оръдия, когато каца на летище Чангбайшан в североизточната провинция Джилин в  Китай.

  Третата партида екипи за медицинска помощ от Джилин, която се състои от 404 членове, се завърна от Хубей, след като епидемията в тежко засегнатата провинция бе потушена.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 04.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
  04 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
  04 юни 2020
  Последни новини