От х:

Днес в x:

18 °C

"Язаки" с предписания от институциите за предпазване от коронавирус

Изображение 1 от 4

  Представители на институциите връчиха предписания на завод "Язаки", чиито работници излязоха на протест тази сутрин. Служителите настояха да бъдат освободени в отпуск, защото в предприятието не са взети мерки за борба с разпространението на коронавирус.

  "Работим един до друг, храним се в столовата един до друг, което противопоказно в условията на извънредното положение в страната. Не са ни дали маски, няма дезинфектанти", казаха служители от завода. "Какво ще се случи, ако дори един от тези 2500 човека, които работят там е заразен с корона вирус?", риторично питаха те.

  По-късно институциите влязоха на проверка в предприятието, намиращо се между Хасково и Димитровград. Сред инспектиращите бяха служители на Регионалната здравна инспекция, Инспекцията по труда, Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково и МВР.

  Директорът на Инспекцията по труда Кирчо Кирев каза, че предстои да връчат на предприятието предписание за неразпространение на коронавирус. Това предвижда работодателите да предприемат мерки за ограничаване на заразата, които да бъдат вписани в оценката на риска и да бъдат спазвани. Дали реално се спазва предписанието, ще бъде установено в следващите дни при последваща проверка.

  От Регионалната здравна инспекция пък са връчили предписание на завода да осигурят предпазни средства на служителите, които трябва да работят на разстояние метър-метър и половина един от друг. Освен това да се прави ежедневна дезинфекция на помещенията.

  От "Язаки" обещаха коментар по случая, но така и не получихме.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (30)

  • 1
   Ма
   Мария
   76 -2
   16:06, 17 мар 2020
   Стига вече с тези предписания! Вземете категорични мерки! Толкова хора на едно място, какво не разбрахте??? Като някакви овце.. и в Кауфланд същата работа??? Останете си вкъщи!
   • Ам
    АмериканскиХойБрадат
    21 -6
    17:46, 17 мар 2020
    Едно време, по Фашистко така е било в Тютюневите Складове - Мутрата , надзирателите му и шибане с камшика
    ....
    Затова няколко Мутри които са потушавали протестите на Тютюно-работничките , когато идва 9-ти Септември са ликвидирани :))
   • Се
    Селянин
    32 -1
    20:42, 17 мар 2020
    Какво не разбраха тия институции от заповедта на Министъра на здравеопазването , кое бе калинки но ИТ и на РЗИ тая уж докторка не ходихте ли на място, не видяхте ли ситуацията, че с предписание ще мине всичко. От какво ви треперят гащичките, че ще останете без директорските места ли?
    Алооо ще пламне града не може да спрете едно предприятие с 1000 работници ли? Не четете ли медиите или докторката от РЗИ мисли за домашната лютеница от село. Фолсваген спира всички свои предприятия за сигурността на работниците и да се спаси нацията.
    Жалки сте, жалки и ми пускате по медията, че с молив сте писали предписание и сега ще легнете да спите спокойно. За какво въобще заемате тия служби. Бягайте на някъде чушки да берете, но и за това не ставате.
    Целия свят затваря граници, спира икономиката, а ние ще вържем и цъфнем с Язаки.
    Госпожо Областен управител, ако сте на място утре тия двамата директори на трудовата борса. Ако беше Дечев очаквах това, но за Вас. ...
    Партийни кадри имате да ги заместват.
  • 2
   Ив
   Иванка
   70 -3
   16:13, 17 мар 2020
   Язаки вие в коя България живеете за вас законите не важат ли с какво сте повече от останалите
   • Ам
    АмериканскиХойБрадат
    19 -2
    17:34, 17 мар 2020
    Много ме дразни психологията на тия Нагли Чорбаджии, която се чете в техните жестове на снимките
    ....
    Ако някой Американец гледа по тоя начин друг Американец, има поне 80% шанс че Наглия ще свърши в болницата или на гробището.
  • 3
   Ив
   Иван
   58 -1
   16:13, 17 мар 2020
   Предписания ли? При толкова хора на такова разстояние, не предписания и молби ще ги спаси, а КЪСМЕТ! Защото ако някой е заразен там, вече е след дъжд качулка. Ежидневна дезинфекция не е достатъчно, нито пък 2 метра разстояние.
  • 4
   Този "Интелектуалец" да не е шефа на Фирмата ? :))
   От него струи първичната радиация на примат :))
  • 5
   Няма пари за маски,ръкавици дезинфектанти за чистене на пода бюра дръжки ,спасявайте се казаха шефовете купете си от аптеката предпазни средства. Просто на ден минават по 100 200 човека зада се вземат парите няма как да е от 2 метра. Само разпечатаи това залепи това ,а най важното човешкия живот не им пука разболява ме се и ще заключат обектите но превантивни мерки няма. Мислят ,че е сън да се размине.
   • Ин
    Интерсно ми е
    5 -1
    20:17, 17 мар 2020
    Това на коя бензиностанция на Петрол минават 200 клиенти на ден. Да не сте се объркали нещо и да е за месец
  • 6
   Ба
   Бай уи
   8 0
   18:49, 17 мар 2020
   Що търкате Достоверни коментари бе Асково
  • 7
   Ей
   Ейии идиоти
   17 -2
   18:51, 17 мар 2020
   Затваряне Глоба и Пъндела за собственика
   Карантийта не важи лиза него
   Платил е където трябва и работи
   Тва ли е Карантина или е Карантия
   Предписания смешници
   • По
    По полека.
    4 -2
    20:20, 17 мар 2020
    Виж сега. Все трябва да има достъп до горива. Но. Хората не се спират. Все едно че нищо няма.
  • 8
   От
   Отговорен
   15 0
   18:52, 17 мар 2020
   А бе тези от РЗИ имат предвид, че един да е болен и Хасково е в епидемия!!!
  • 9
   Ба
   Бай Кор
   15 -3
   20:14, 17 мар 2020
   То се видя на репортажа какво искат мургавите. „Отпуска, отпускаа!”. Да не би санитарните условия у тях са по-добри?
  • 10
   Mi
   Mir4o
   14 -1
   20:28, 17 мар 2020
   Някой пак е получил пликче с подаръци..и затова няма закони в ЯЗАКИ..
  • 11
   Ло
   Локомотива
   9 -6
   21:28, 17 мар 2020
   Майка ви мръсна жълтури, значи е имало защо да ви тряснат бомбите над Хирошима и Нагасаки 1945г. Мръсна сган
   • Тъ
    ТЪПАК И БОКЛУК
    6 -3
    22:01, 17 мар 2020
    С бомбите са избити бедни жени и деца. Богатите са за трепане. Тъпак
   • ИК
    И като си знаещ
    4 -1
    22:03, 17 мар 2020
    кажи второто име на този който заповяда бомбите над хирошима
   • Ло
    Локомотива
    4 -2
    09:35, 18 мар 2020
    До тъпак и боклук,а бе нещастник тези роби в момента не са ли невинни жертви на жълтурите,те нямат ли деца които ще станат невинни жертви на престъпна небрежност. Ти май си някой лизач--работник.
   • До
    До тъпака и боклука
    6 0
    11:20, 18 мар 2020
    Френгааа, недей така да плюеш хората, които до вчера ти вършеха работа Френгааа.
  • 12
   Ив
   Иван
   9 -2
   21:29, 17 мар 2020
   Боже гледахте ли бойко ле лееее ужас тоя говори само за данаци и псри пари и само за това и за полицаи а останалите хора народа за наще майки и бащи
  • 13
   Хх
   Ххх
   5 0
   22:49, 17 мар 2020
   Абе, хората са ц*****, бе!
  • 14
   На
   Навирус
   8 -1
   23:54, 17 мар 2020
   Дайте им отпуски на тези, мургавите, и повече да не се връщат на работа. Работници ще се намерят.В по-минали години така се действаше.
  • 15
   Bl
   Blessings
   4 0
   09:24, 18 мар 2020
   Защо тия дюмб@ли с лилавите ризки не са задържани за създаване на огнище на корона вирус?!
  • 16
   Би
   Бистра Георгиева
   7 -1
   09:26, 18 мар 2020
   За използването на маски:
   Днес видях хора, сами, седнали в колите си, с маски на лицето. Голяма глупост! Както и много други, вървящи по улицата, с маски смъкнати на устата или около брадичката. Още по-зле! Хора, разберете: Ако сте здрави, носенето на маска е безсмислено. Но не просто е безсмислено, а дори носи повече риск, отколкото ако не сте с маска. Вероятността да сте пипали замърсени повърхности, а после да си намествате непрекъснато маската нагоре-надолу в различните ситуации, води до риск чрез ръцете си да замърсите маската и да си навлечете онова, от което всъщност се пазите. Вирусите, които се съдържат в слюнката и другите секрети /изкихани и изкашляни/ от болни хора, бързо падат по различните повърхности, които вие ще докоснете. Вероятността да ги вдишате през носа или да ви попаднат в устата по въздуха е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МАЛКА при тези мерки, които сега са възприети навсякъде /за дистанция между хора в магазините и другите обществени места/. По-скоро /пак ще повторя/ е вероятно хората с маски да си пипат маските непрекъснато и да ги наместват - и по този начин да се заразят. Също така ако контактувате с болни от близко разстояние, трябва да знаете, че маската не ви предпазва на 100%, защото тя не прилепва плътно около лицето ви, а при вдишване основният поток въздух, който бихте вдишали, минава покрай маската по периферията, където тя не е плътно прилепнала.
   Разберете: Болните хора трябва да носят маски, а не здравите! Също така, изкупувайки маските, здравите хора лишават от възможност тези маски да бъдат използвани от хора, които наистина имат нужда. Такива са болните и всички контактни хора с тях - това са лекари, фармацевти, служители в институции, които продължават да работят с граждани дори и в тази ситуация.
   Хора, не носете маски, няма смисъл. Просто се изолирайте до колкото можете и носете ръкавици, които да използвате в някакво обществено заведение, магазин и т.н., а след напускане на магазина - изхвърлете веднага ръкавиците. Това би ви помогнало много повече от маска!
   • Вс
    Всъщност...
    3 -3
    11:10, 18 мар 2020
    Всъщност маските помагат. Всички трябва да носят маски, както в Китай и сега в Италия. Много моля, спестете си километричните обяснения. Маските помагат и на болните и на здравите.
   • Вс
    Всъщност...
    2 0
    11:19, 19 мар 2020
    Да се доуточня за хейтърите -
    инкубационният период на вируса е 14 - 20 дни. Може да сте се заразили, но да нямате никакви симптоми все още, а може и да сте само носител. Маските, носени превантивно от всички е едва ли не задължително в този случай, защото "здрав" и "болен" стават доста относителни понятия..

    Мийте си ръцете и си стойте вкъщи. Пари се печелят, икономика се възстановява, но живот не се връща..
  • 17
   Хахаха ей голяма пародия сме уж заповеди извънредни положения и накрая едно голямо нищо тези от Язаки какво си мислят че е сън да ги подмине ли короната ... Още по голяма наглост от страна на всички институции като ги почнеш РЗИ областната управителка и тя голяма мижитурка се оказа пълен колапс предписания ми издават малоумници ....Борисов нали много се перчи да го видим сега ........
  • 18
   Аз
   аз
   1 0
   21:41, 18 мар 2020
   Пълно затваряне на завода а на хората които работят там заплатите да се изплатят по 300 %
  • 19
   Аз
   аз
   1 0
   21:42, 18 мар 2020
   вече е време да се вдигаме всички защото ако не ние то за нас нма кои да мисли така че давайте

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
  19 сеп 2020
  Последни новини