От х:

Днес в x:

13 °C

"Язаки" с предписания от институциите за предпазване от коронавирус

Изображение 1 от 4

  Представители на институциите връчиха предписания на завод "Язаки", чиито работници излязоха на протест тази сутрин. Служителите настояха да бъдат освободени в отпуск, защото в предприятието не са взети мерки за борба с разпространението на коронавирус.

  "Работим един до друг, храним се в столовата един до друг, което противопоказно в условията на извънредното положение в страната. Не са ни дали маски, няма дезинфектанти", казаха служители от завода. "Какво ще се случи, ако дори един от тези 2500 човека, които работят там е заразен с корона вирус?", риторично питаха те.

  По-късно институциите влязоха на проверка в предприятието, намиращо се между Хасково и Димитровград. Сред инспектиращите бяха служители на Регионалната здравна инспекция, Инспекцията по труда, Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково и МВР.

  Директорът на Инспекцията по труда Кирчо Кирев каза, че предстои да връчат на предприятието предписание за неразпространение на коронавирус. Това предвижда работодателите да предприемат мерки за ограничаване на заразата, които да бъдат вписани в оценката на риска и да бъдат спазвани. Дали реално се спазва предписанието, ще бъде установено в следващите дни при последваща проверка.

  От Регионалната здравна инспекция пък са връчили предписание на завода да осигурят предпазни средства на служителите, които трябва да работят на разстояние метър-метър и половина един от друг. Освен това да се прави ежедневна дезинфекция на помещенията.

  От "Язаки" обещаха коментар по случая, но така и не получихме.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (30)

  • 1
   Ма
   Мария
   76 -2
   16:06, 17 мар 2020
   Стига вече с тези предписания! Вземете категорични мерки! Толкова хора на едно място, какво не разбрахте??? Като някакви овце.. и в Кауфланд същата работа??? Останете си вкъщи!
   • Ам
    АмериканскиХойБрадат
    21 -6
    17:46, 17 мар 2020
    Едно време, по Фашистко така е било в Тютюневите Складове - Мутрата , надзирателите му и шибане с камшика
    ....
    Затова няколко Мутри които са потушавали протестите на Тютюно-работничките , когато идва 9-ти Септември са ликвидирани :))
   • Се
    Селянин
    32 -1
    20:42, 17 мар 2020
    Какво не разбраха тия институции от заповедта на Министъра на здравеопазването , кое бе калинки но ИТ и на РЗИ тая уж докторка не ходихте ли на място, не видяхте ли ситуацията, че с предписание ще мине всичко. От какво ви треперят гащичките, че ще останете без директорските места ли?
    Алооо ще пламне града не може да спрете едно предприятие с 1000 работници ли? Не четете ли медиите или докторката от РЗИ мисли за домашната лютеница от село. Фолсваген спира всички свои предприятия за сигурността на работниците и да се спаси нацията.
    Жалки сте, жалки и ми пускате по медията, че с молив сте писали предписание и сега ще легнете да спите спокойно. За какво въобще заемате тия служби. Бягайте на някъде чушки да берете, но и за това не ставате.
    Целия свят затваря граници, спира икономиката, а ние ще вържем и цъфнем с Язаки.
    Госпожо Областен управител, ако сте на място утре тия двамата директори на трудовата борса. Ако беше Дечев очаквах това, но за Вас. ...
    Партийни кадри имате да ги заместват.
  • 2
   Ив
   Иванка
   70 -3
   16:13, 17 мар 2020
   Язаки вие в коя България живеете за вас законите не важат ли с какво сте повече от останалите
   • Ам
    АмериканскиХойБрадат
    19 -2
    17:34, 17 мар 2020
    Много ме дразни психологията на тия Нагли Чорбаджии, която се чете в техните жестове на снимките
    ....
    Ако някой Американец гледа по тоя начин друг Американец, има поне 80% шанс че Наглия ще свърши в болницата или на гробището.
  • 3
   Ив
   Иван
   58 -1
   16:13, 17 мар 2020
   Предписания ли? При толкова хора на такова разстояние, не предписания и молби ще ги спаси, а КЪСМЕТ! Защото ако някой е заразен там, вече е след дъжд качулка. Ежидневна дезинфекция не е достатъчно, нито пък 2 метра разстояние.
  • 4
   Този "Интелектуалец" да не е шефа на Фирмата ? :))
   От него струи първичната радиация на примат :))
  • 5
   Няма пари за маски,ръкавици дезинфектанти за чистене на пода бюра дръжки ,спасявайте се казаха шефовете купете си от аптеката предпазни средства. Просто на ден минават по 100 200 човека зада се вземат парите няма как да е от 2 метра. Само разпечатаи това залепи това ,а най важното човешкия живот не им пука разболява ме се и ще заключат обектите но превантивни мерки няма. Мислят ,че е сън да се размине.
   • Ин
    Интерсно ми е
    5 -1
    20:17, 17 мар 2020
    Това на коя бензиностанция на Петрол минават 200 клиенти на ден. Да не сте се объркали нещо и да е за месец
  • 6
   Ба
   Бай уи
   8 0
   18:49, 17 мар 2020
   Що търкате Достоверни коментари бе Асково
  • 7
   Ей
   Ейии идиоти
   17 -2
   18:51, 17 мар 2020
   Затваряне Глоба и Пъндела за собственика
   Карантийта не важи лиза него
   Платил е където трябва и работи
   Тва ли е Карантина или е Карантия
   Предписания смешници
   • По
    По полека.
    4 -2
    20:20, 17 мар 2020
    Виж сега. Все трябва да има достъп до горива. Но. Хората не се спират. Все едно че нищо няма.
  • 8
   От
   Отговорен
   15 0
   18:52, 17 мар 2020
   А бе тези от РЗИ имат предвид, че един да е болен и Хасково е в епидемия!!!
  • 9
   Ба
   Бай Кор
   15 -3
   20:14, 17 мар 2020
   То се видя на репортажа какво искат мургавите. „Отпуска, отпускаа!”. Да не би санитарните условия у тях са по-добри?
  • 10
   Mi
   Mir4o
   14 -1
   20:28, 17 мар 2020
   Някой пак е получил пликче с подаръци..и затова няма закони в ЯЗАКИ..
  • 11
   Ло
   Локомотива
   9 -6
   21:28, 17 мар 2020
   Майка ви мръсна жълтури, значи е имало защо да ви тряснат бомбите над Хирошима и Нагасаки 1945г. Мръсна сган
   • Тъ
    ТЪПАК И БОКЛУК
    6 -3
    22:01, 17 мар 2020
    С бомбите са избити бедни жени и деца. Богатите са за трепане. Тъпак
   • ИК
    И като си знаещ
    4 -1
    22:03, 17 мар 2020
    кажи второто име на този който заповяда бомбите над хирошима
   • Ло
    Локомотива
    4 -2
    09:35, 18 мар 2020
    До тъпак и боклук,а бе нещастник тези роби в момента не са ли невинни жертви на жълтурите,те нямат ли деца които ще станат невинни жертви на престъпна небрежност. Ти май си някой лизач--работник.
   • До
    До тъпака и боклука
    6 0
    11:20, 18 мар 2020
    Френгааа, недей така да плюеш хората, които до вчера ти вършеха работа Френгааа.
  • 12
   Ив
   Иван
   9 -2
   21:29, 17 мар 2020
   Боже гледахте ли бойко ле лееее ужас тоя говори само за данаци и псри пари и само за това и за полицаи а останалите хора народа за наще майки и бащи
  • 13
   Хх
   Ххх
   5 0
   22:49, 17 мар 2020
   Абе, хората са ц*****, бе!
  • 14
   На
   Навирус
   8 -1
   23:54, 17 мар 2020
   Дайте им отпуски на тези, мургавите, и повече да не се връщат на работа. Работници ще се намерят.В по-минали години така се действаше.
  • 15
   Bl
   Blessings
   4 0
   09:24, 18 мар 2020
   Защо тия дюмб@ли с лилавите ризки не са задържани за създаване на огнище на корона вирус?!
  • 16
   Би
   Бистра Георгиева
   7 -1
   09:26, 18 мар 2020
   За използването на маски:
   Днес видях хора, сами, седнали в колите си, с маски на лицето. Голяма глупост! Както и много други, вървящи по улицата, с маски смъкнати на устата или около брадичката. Още по-зле! Хора, разберете: Ако сте здрави, носенето на маска е безсмислено. Но не просто е безсмислено, а дори носи повече риск, отколкото ако не сте с маска. Вероятността да сте пипали замърсени повърхности, а после да си намествате непрекъснато маската нагоре-надолу в различните ситуации, води до риск чрез ръцете си да замърсите маската и да си навлечете онова, от което всъщност се пазите. Вирусите, които се съдържат в слюнката и другите секрети /изкихани и изкашляни/ от болни хора, бързо падат по различните повърхности, които вие ще докоснете. Вероятността да ги вдишате през носа или да ви попаднат в устата по въздуха е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МАЛКА при тези мерки, които сега са възприети навсякъде /за дистанция между хора в магазините и другите обществени места/. По-скоро /пак ще повторя/ е вероятно хората с маски да си пипат маските непрекъснато и да ги наместват - и по този начин да се заразят. Също така ако контактувате с болни от близко разстояние, трябва да знаете, че маската не ви предпазва на 100%, защото тя не прилепва плътно около лицето ви, а при вдишване основният поток въздух, който бихте вдишали, минава покрай маската по периферията, където тя не е плътно прилепнала.
   Разберете: Болните хора трябва да носят маски, а не здравите! Също така, изкупувайки маските, здравите хора лишават от възможност тези маски да бъдат използвани от хора, които наистина имат нужда. Такива са болните и всички контактни хора с тях - това са лекари, фармацевти, служители в институции, които продължават да работят с граждани дори и в тази ситуация.
   Хора, не носете маски, няма смисъл. Просто се изолирайте до колкото можете и носете ръкавици, които да използвате в някакво обществено заведение, магазин и т.н., а след напускане на магазина - изхвърлете веднага ръкавиците. Това би ви помогнало много повече от маска!
   • Вс
    Всъщност...
    3 -3
    11:10, 18 мар 2020
    Всъщност маските помагат. Всички трябва да носят маски, както в Китай и сега в Италия. Много моля, спестете си километричните обяснения. Маските помагат и на болните и на здравите.
   • Вс
    Всъщност...
    2 0
    11:19, 19 мар 2020
    Да се доуточня за хейтърите -
    инкубационният период на вируса е 14 - 20 дни. Може да сте се заразили, но да нямате никакви симптоми все още, а може и да сте само носител. Маските, носени превантивно от всички е едва ли не задължително в този случай, защото "здрав" и "болен" стават доста относителни понятия..

    Мийте си ръцете и си стойте вкъщи. Пари се печелят, икономика се възстановява, но живот не се връща..
  • 17
   Хахаха ей голяма пародия сме уж заповеди извънредни положения и накрая едно голямо нищо тези от Язаки какво си мислят че е сън да ги подмине ли короната ... Още по голяма наглост от страна на всички институции като ги почнеш РЗИ областната управителка и тя голяма мижитурка се оказа пълен колапс предписания ми издават малоумници ....Борисов нали много се перчи да го видим сега ........
  • 18
   Аз
   аз
   1 0
   21:41, 18 мар 2020
   Пълно затваряне на завода а на хората които работят там заплатите да се изплатят по 300 %
  • 19
   Аз
   аз
   1 0
   21:42, 18 мар 2020
   вече е време да се вдигаме всички защото ако не ние то за нас нма кои да мисли така че давайте

  Хороскоп за 25.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
  25 яну 2021
  Последни новини