От х:

Днес в x:

27 °C

Военните в Хасково намалиха строяванията, ограничиха учения и лагери

За неспазване мерките срещу разпространението на коронавирус в хасковското военно формирование 52 740, сигнализира военнослужещ, пожелал анонимност.

"Искам да ви алармирам за ситуацията в редиците на българската армия в момента. Пишат се велики заповеди за противодействие на разпространението на вируса, алгоритми за поведение, помещенията и дръжките на вратите се дезинфектират през два часа, но в същото време не ни е разрешено да носим защитни маски и ръкавици. Формата трябва да се спазва. При това продължаваме да се строяваме по четири пътни дневно на един лакът разстояние. Личният състав излезе принудително в домашен отпуск, но въпреки това в строя на един батальон остават 150-200 човека. Това струпване в строя е в разрез със заповяданите мерки. Надявам се чрез вас това да добие гласност, да бъдат информирани здравните служби в града и за да бъде отменено строяването", пише военнослужещият до редакцията на Haskovo.net.

Поискахме яснота за ситуацията от пресцентъра на 31-и механизиран батальон - Хасково. От там заявиха:

1. Строяването на военнослужещите е мероприятие, което е регламентирано в нормативен документ. Всяко едно строяване има определена цел. Строяванията се използват и за свеждане на информация на личния състав относно предпазните мерки за защита и недопускане на потенциално разпространение на коронавирус COVID-19. Същите (строяванията) са сведени до минимум. Ограничено е провеждането на учения и лагери, но не са отменени мероприятията по бойната подготовка.

2. Всеки един, който желае, може да носи защитна маска и ръкавици, когато това не пречи на изпълнението на служебните задължения.

3. Предприетите мерки за ограничаването и разпространението на коронавирус COVID-19 във военното формирование са:

3.1. Изготвен е и се прилага алгоритъм за дезинфекционните мероприятия във военното формирование в условията на епидемичното разпространение на коронавирус COVID-19. Със същия е запознат личният състав на формированието.

3.2. Ежедневно, сутрин при явяване на работа на всеки един военнослужещ и цивилен служител се измерва телесната му температура с безконтактен термометър.

3.3. Във всички помещения във военното формирование и на превозните средства, транспортиращи личен състав се извършва дезинфекция, минимум 2 пъти дневно или непосредствено преди и след тяхното използване.

3.4. На входа на военното формирование и сградите са поставени постелки напоени с дезинфекционен разтвор.

3.5. Дръжките на вратите са обинтовани, като през 2 (два) часа се напояват с дезинфекционен разтвор.

3.6. Ограничен е достъпът на външни лица във формированието.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  А.
  А. Войнов
  15 -10
  17:16, 17 мар 2020
  И тези "герои" ще ни пазят, УЖАС!
  • Ха
   Хасковлия
   11 -2
   18:03, 17 мар 2020
   Говорим за зараза г.Войнов а не кой ще пази страхливия народ. И от какво ли да ни пазят.
  • 12
   123
   2 -1
   20:01, 17 мар 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 2
  Ко
  Коко
  8 -1
  18:23, 17 мар 2020
  Кое е момичето с вързаната коса. Много е красива.
  • Ня
   Някой
   0 -8
   21:14, 17 мар 2020
   Това момиче с вързаната коса е моя! Отдавна сме за... Виж коментара
  • Га
   Гадния Г-н Никой
   6 -2
   21:34, 17 мар 2020
   Разберете се с Капитана кой кога ще го прави :))
  • 12
   123
   3 0
   07:56, 18 мар 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 3
  По
  Пожелание
  0 -17
  18:41, 17 мар 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Х
   х
   7 -1
   18:51, 17 мар 2020
   Днес си пропуснал отново да си пиеш розовото хапче!
 • 4
  55
  55555
  12 -6
  21:48, 17 мар 2020
  единствената институция която нищо не прави а вземат пари от дьржавния бюджет
  • Во
   Военен
   5 0
   13:53, 18 мар 2020
   Радвай се, че не трябва да работим
 • 5
  На
  Народ
  10 0
  23:01, 17 мар 2020
  Политиката съсипа армията и смаза народа !
 • 6
  Ре
  Резерва ще ви спасява.....
  8 -7
  03:28, 18 мар 2020
  Смешнци,некадърници!Храним ви,а за толкова време не научитехте,че вие сте войници!Малоумници,като доиде война няма кой да ви лакира ноктите!Филмите ви идват в повече паразити!
 • 7
  Кр
  Крум
  4 0
  14:46, 18 мар 2020
  Е при война ще дойдеш и ти Пръдльо, тогава ще те видим мъжкар ли си или по скоро Джендър.

Хороскоп за 18.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
18 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
18 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
18 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
18 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
18 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
18 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
18 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
18 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
18 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
18 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
18 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
18 сеп 2020
Последни новини