От х:

Днес в x:

21 °C

Военните в Хасково намалиха строяванията, ограничиха учения и лагери

За неспазване мерките срещу разпространението на коронавирус в хасковското военно формирование 52 740, сигнализира военнослужещ, пожелал анонимност.

"Искам да ви алармирам за ситуацията в редиците на българската армия в момента. Пишат се велики заповеди за противодействие на разпространението на вируса, алгоритми за поведение, помещенията и дръжките на вратите се дезинфектират през два часа, но в същото време не ни е разрешено да носим защитни маски и ръкавици. Формата трябва да се спазва. При това продължаваме да се строяваме по четири пътни дневно на един лакът разстояние. Личният състав излезе принудително в домашен отпуск, но въпреки това в строя на един батальон остават 150-200 човека. Това струпване в строя е в разрез със заповяданите мерки. Надявам се чрез вас това да добие гласност, да бъдат информирани здравните служби в града и за да бъде отменено строяването", пише военнослужещият до редакцията на Haskovo.net.

Поискахме яснота за ситуацията от пресцентъра на 31-и механизиран батальон - Хасково. От там заявиха:

1. Строяването на военнослужещите е мероприятие, което е регламентирано в нормативен документ. Всяко едно строяване има определена цел. Строяванията се използват и за свеждане на информация на личния състав относно предпазните мерки за защита и недопускане на потенциално разпространение на коронавирус COVID-19. Същите (строяванията) са сведени до минимум. Ограничено е провеждането на учения и лагери, но не са отменени мероприятията по бойната подготовка.

2. Всеки един, който желае, може да носи защитна маска и ръкавици, когато това не пречи на изпълнението на служебните задължения.

3. Предприетите мерки за ограничаването и разпространението на коронавирус COVID-19 във военното формирование са:

3.1. Изготвен е и се прилага алгоритъм за дезинфекционните мероприятия във военното формирование в условията на епидемичното разпространение на коронавирус COVID-19. Със същия е запознат личният състав на формированието.

3.2. Ежедневно, сутрин при явяване на работа на всеки един военнослужещ и цивилен служител се измерва телесната му температура с безконтактен термометър.

3.3. Във всички помещения във военното формирование и на превозните средства, транспортиращи личен състав се извършва дезинфекция, минимум 2 пъти дневно или непосредствено преди и след тяхното използване.

3.4. На входа на военното формирование и сградите са поставени постелки напоени с дезинфекционен разтвор.

3.5. Дръжките на вратите са обинтовани, като през 2 (два) часа се напояват с дезинфекционен разтвор.

3.6. Ограничен е достъпът на външни лица във формированието.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  А.
  А. Войнов
  15 -10
  17:16, 17 мар 2020
  И тези "герои" ще ни пазят, УЖАС!
  • Ха
   Хасковлия
   11 -2
   18:03, 17 мар 2020
   Говорим за зараза г.Войнов а не кой ще пази страхливия народ. И от какво ли да ни пазят.
  • 12
   123
   2 -1
   20:01, 17 мар 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 2
  Ко
  Коко
  8 -1
  18:23, 17 мар 2020
  Кое е момичето с вързаната коса. Много е красива.
  • Ня
   Някой
   0 -8
   21:14, 17 мар 2020
   Това момиче с вързаната коса е моя! Отдавна сме за... Виж коментара
  • Га
   Гадния Г-н Никой
   6 -2
   21:34, 17 мар 2020
   Разберете се с Капитана кой кога ще го прави :))
  • 12
   123
   3 0
   07:56, 18 мар 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 3
  По
  Пожелание
  0 -17
  18:41, 17 мар 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Х
   х
   7 -1
   18:51, 17 мар 2020
   Днес си пропуснал отново да си пиеш розовото хапче!
 • 4
  55
  55555
  12 -6
  21:48, 17 мар 2020
  единствената институция която нищо не прави а вземат пари от дьржавния бюджет
  • Во
   Военен
   5 0
   13:53, 18 мар 2020
   Радвай се, че не трябва да работим
 • 5
  На
  Народ
  10 0
  23:01, 17 мар 2020
  Политиката съсипа армията и смаза народа !
 • 6
  Ре
  Резерва ще ви спасява.....
  8 -7
  03:28, 18 мар 2020
  Смешнци,некадърници!Храним ви,а за толкова време не научитехте,че вие сте войници!Малоумници,като доиде война няма кой да ви лакира ноктите!Филмите ви идват в повече паразити!
 • 7
  Кр
  Крум
  4 0
  14:46, 18 мар 2020
  Е при война ще дойдеш и ти Пръдльо, тогава ще те видим мъжкар ли си или по скоро Джендър.

Хороскоп за 11.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
11 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
11 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
11 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
11 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
11 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
11 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
11 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
11 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
11 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
11 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
11 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
11 юли 2020
Последни новини