От х:

Днес в x:

6 °C

Военните в Хасково намалиха строяванията, ограничиха учения и лагери

За неспазване мерките срещу разпространението на коронавирус в хасковското военно формирование 52 740, сигнализира военнослужещ, пожелал анонимност.

"Искам да ви алармирам за ситуацията в редиците на българската армия в момента. Пишат се велики заповеди за противодействие на разпространението на вируса, алгоритми за поведение, помещенията и дръжките на вратите се дезинфектират през два часа, но в същото време не ни е разрешено да носим защитни маски и ръкавици. Формата трябва да се спазва. При това продължаваме да се строяваме по четири пътни дневно на един лакът разстояние. Личният състав излезе принудително в домашен отпуск, но въпреки това в строя на един батальон остават 150-200 човека. Това струпване в строя е в разрез със заповяданите мерки. Надявам се чрез вас това да добие гласност, да бъдат информирани здравните служби в града и за да бъде отменено строяването", пише военнослужещият до редакцията на Haskovo.net.

Поискахме яснота за ситуацията от пресцентъра на 31-и механизиран батальон - Хасково. От там заявиха:

1. Строяването на военнослужещите е мероприятие, което е регламентирано в нормативен документ. Всяко едно строяване има определена цел. Строяванията се използват и за свеждане на информация на личния състав относно предпазните мерки за защита и недопускане на потенциално разпространение на коронавирус COVID-19. Същите (строяванията) са сведени до минимум. Ограничено е провеждането на учения и лагери, но не са отменени мероприятията по бойната подготовка.

2. Всеки един, който желае, може да носи защитна маска и ръкавици, когато това не пречи на изпълнението на служебните задължения.

3. Предприетите мерки за ограничаването и разпространението на коронавирус COVID-19 във военното формирование са:

3.1. Изготвен е и се прилага алгоритъм за дезинфекционните мероприятия във военното формирование в условията на епидемичното разпространение на коронавирус COVID-19. Със същия е запознат личният състав на формированието.

3.2. Ежедневно, сутрин при явяване на работа на всеки един военнослужещ и цивилен служител се измерва телесната му температура с безконтактен термометър.

3.3. Във всички помещения във военното формирование и на превозните средства, транспортиращи личен състав се извършва дезинфекция, минимум 2 пъти дневно или непосредствено преди и след тяхното използване.

3.4. На входа на военното формирование и сградите са поставени постелки напоени с дезинфекционен разтвор.

3.5. Дръжките на вратите са обинтовани, като през 2 (два) часа се напояват с дезинфекционен разтвор.

3.6. Ограничен е достъпът на външни лица във формированието.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  А.
  А. Войнов
  15 -10
  17:16, 17 мар 2020
  И тези "герои" ще ни пазят, УЖАС!
  • Ха
   Хасковлия
   11 -2
   18:03, 17 мар 2020
   Говорим за зараза г.Войнов а не кой ще пази страхливия народ. И от какво ли да ни пазят.
  • 12
   123
   2 -1
   20:01, 17 мар 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 2
  Ко
  Коко
  8 -1
  18:23, 17 мар 2020
  Кое е момичето с вързаната коса. Много е красива.
  • Ня
   Някой
   0 -8
   21:14, 17 мар 2020
   Това момиче с вързаната коса е моя! Отдавна сме за... Виж коментара
  • Га
   Гадния Г-н Никой
   6 -2
   21:34, 17 мар 2020
   Разберете се с Капитана кой кога ще го прави :))
  • 12
   123
   3 0
   07:56, 18 мар 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 3
  По
  Пожелание
  0 -17
  18:41, 17 мар 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Х
   х
   7 -1
   18:51, 17 мар 2020
   Днес си пропуснал отново да си пиеш розовото хапче!
 • 4
  55
  55555
  12 -6
  21:48, 17 мар 2020
  единствената институция която нищо не прави а вземат пари от дьржавния бюджет
  • Во
   Военен
   5 0
   13:53, 18 мар 2020
   Радвай се, че не трябва да работим
 • 5
  На
  Народ
  10 0
  23:01, 17 мар 2020
  Политиката съсипа армията и смаза народа !
 • 6
  Ре
  Резерва ще ви спасява.....
  8 -7
  03:28, 18 мар 2020
  Смешнци,некадърници!Храним ви,а за толкова време не научитехте,че вие сте войници!Малоумници,като доиде война няма кой да ви лакира ноктите!Филмите ви идват в повече паразити!
 • 7
  Кр
  Крум
  4 0
  14:46, 18 мар 2020
  Е при война ще дойдеш и ти Пръдльо, тогава ще те видим мъжкар ли си или по скоро Джендър.

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
04 апр 2020
Последни новини