От х:

Днес в x:

19 °C

Криворазбрана цивилизация: Общински полицаи над разпоредбите, проверяват и глобяват без предпазни средства

Изображение 1 от 4
   
  Вече повече от седмица властите в България повтарят по няколко пъти на ден, че личната отговорност е ключова за справянето в ситуацията на остра зараза, която дебне навсякъде около нас. Правителството има и разпоредби, които важат за всички-като употребата на лични предпазни средств, като отстоянието на поне метър един от друг, а от тази сутрин препоръката е дори на открито да няма хора в близост от два метра. Властите по няколко пъти на ден тръбят за хората на първа линия в борбата с коронавируса и как те трябва да бъдат защитени надеждно, а  и уважавани от обществото, защото рискуват живота си за здравето ни, и за това редът да продължава да се спазва. Министър-председателят обяви още преди дни, че приоритетно със защитни средства ще бъдат оборудвани държавните служители на всички нива, че ще се наблегне на тяхната сигурност. Сред тях са не само лекарите, но и полицаите. Служителите на реда са натоварени със задачата да следят за спазването на разпоредбите, с проверките на граждани и бизнес за спазването на реда. И при нарушения на мерките, наложени в извънредното положение- да прилагат най-строго закона. Полицаите са от хората на първа линия, за които личната отговорност би трябвало да е в пъти по-изявена, защото трябва да дават пример на останалите!
   
  Какво става обаче, когато самите блюстители на закона, не спазват нарежданията? Когато те сами са нарушители, как действа  моралното право да прилагат закона и да държат сметка на останалите граждани?
   
  В нарушение на поне три от разпоредбите на правителството, служители от Хасковската общинска полиция действаха днес.
   
  Малко преди обяд двама униформени проверяват баничарница на "Кърджалийска"/ бул. "Освобождение"/, вероятно за спазването на  разпоредбите към хранителните обекти.
   
  Но...Полицаите са без лични предпазни средства!
   
  Докато единият от екипа извършва проверката, другият от тях прилага съвестно Общинските наредби. И привиква двама от спрелите на отсрещната страна до близката аптека водачи, за да ги санкционира, защото не са спрели на място, на което това  е разрешено, още повече, че вече е сниман във варианта, в който е. На отсрещната страна на булеварда също има спрени коли в нарушение, но за тях явно  важи „избирателното прилагане” на закона-там санкция няма. Очевидно проверката е тематична по хранителните обекти и само от факта, че е документиран от един от шофьорите, полицаят вече е ядосан.
   
  От двамата нарушители, полицаят привиква единият  в непосредствена близост до себе си, докато на капака на служебната кола му пише фиша.
   
  И дори при тази опасна близост, униформеният не намира  за необходимо да сложи личните си предпазни средства, които данъкоплатецът чрез държавата му е осигурил.
   
  Без ръкавици полицаят взима книжките и на двамата шофьори, пише с един химикал санкциите им, който последователно после подава от ръка на ръка и на единия, и на другия глобени водачи, за да разпишат фишовете си те. Без да дезинфекцира писалката. По същата схема са  привикани за проверка впоследствие и собствениците на баничарницата-без униформеният да се защити, да защити и тях, защото в тази ситуация всеки е потенциален носител на заразата.
   
  След забележка за нарушенията на разпоредбите, които сам той не спазва, полицаят казва под сурдинка, че е инструктиран тази сутрин от шефовете си за предпазните средства, които трябва да използва. Шефовете му обаче явно са пропуснали да го инструктират към този момент за препоръките на Националния кризисен щаб за Ковид -19 от тази сутрин, че дори и на открито хората трябва да спазват отстояние един от друг на поне на два метра, защото „компетентно” разяснява, че дистанцията важи на един метър и то само в закритите пространства. Дори и не прави забележка на двамата  шофьори и на двамата от търговския обект, които са един от друг да се раздалечат. Вероятно това не е негово задължение, та нали личната отговорност е на всеки!
   
  Незащитен действа и още един служител от тричленния екип на Общинска полиция.
   
  Та така...В криворазбраната цивилизация: Крадецът вика дръжте крадеца, а личната отговорност на един служител на реда дори не представлява очевидно и зрънце в тежката ситуация, в която се тръби, че всеки трябва да пази другия!
   
  За ситуацията вече е  подаден сигнал към Общинска администрация, а от там посочиха, че по разпореждане на директора на ОД на МВР в Хасково Ангел Цанков всички служители на полицията, в това число и на Общинска, имат дадени инструкции за начина, по който трябва да действат на работното си място при наложените кризисни мерки. На всички са осигурени и лични предпазни средства-маски и ръкавици, а нареждането им е да ги носят.
   
   
   
  Красимира Славова
  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (51)

  • 1
   Ст
   странен
   48 -8
   15:09, 17 мар 2020
   Кой е длъжен да им осигури по време на работа условия за нормален работен процес по време на извънредно положение и в съответствие на нормативните разпоредби? То в аптеките ако отидеш лично няма маски! Алооо Цанков къде си, ако. ДЕЧЕВ къде си? Искате пари, уморихте ги тези хора, едни масчици поне, не спирт за горене, че това беше първото ви действие за дезинфекция.
   • Ан
    антимишок
    47 -10
    16:01, 17 мар 2020
    Да бе,еб...и и смешната карантина,еб....ти и смешното "извънредно" положение-"съществата" избягали от северна Италия препускат през цялата държава,всички магазини,даже и козметичните салони работят,в областният център Хасково няма маски за населението и продавачките в хр.магазини....
   • Ид
    идеален
    14 -8
    17:04, 17 мар 2020
    странен чети до края статията не бързай да пишеш. явно е че както бързо свършваш така и бързаш да пишеш без да четеш. имат предпазни средства. не ги ползват кауните . там е проблема.
   • Ст
    странен
    16 -2
    19:11, 17 мар 2020
    Искаш ли да ти кажа пък че нямат, освен едни маски за 2 часа? Изобщо не ми говори да чета до край на медии дето се продадоха за един бранч в на Дон Делян новия хан
   • Ор
    орфеец
    10 -1
    02:26, 18 мар 2020
    Обръщам се с молба към определени хора дето ядат кото им падне: Ам стига ядахте вече кот са сетите, ва, за на отбайте!
  • 2
   12
   12345
   37 -16
   15:10, 17 мар 2020
   Те тези боклуци пишат винаги избирателно!!!
   • Съ
    съмишленик
    23 -8
    16:48, 17 мар 2020
    слагам ти два плюса
  • 3
   Не
   Не само общинска
   43 -8
   15:26, 17 мар 2020
   Хасково.нет тива не е само в общинска а в цялата Хасковска полиция,но момчетата по улицата не са виновни ,питайте за коментар тези над тях дето ги карат да правят тези проверки и глоби ,точно в това време на пандемия и то биват карани да вършат всичко това под голям натиск от по големите по чин.
   • По
    познай дали ще стане
    24 -5
    17:05, 17 мар 2020
    айде сега като има пандемия карайте като луди и спирайте където ви падне. Дали няма да ви стане много хубаво да е все пандемия.
   • Да
    Дано да Коронясат Заптиетата
    11 -10
    17:39, 17 мар 2020
    Ако Заптиета са тръшнат болни ,
    няма да има кой да пази Мускалите с гюл на Мутрите и Бейовете
  • 4
   Кр
   Крумови закони
   26 -7
   15:42, 17 мар 2020
   Служителките на Касите на пощита също са без маски и ръкавици. На забележката ми отговора бе нас не ни хваща.
   За какво е всичката тази карантина, като рибата ще се вмирисва откъм главата?
   • Ст
    Страх
    16 -2
    16:47, 17 мар 2020
    Явно овчият ген у тях е по-малък процент.
  • 5
   Ех
   Ехо
   32 -20
   15:56, 17 мар 2020
   Защо зеленчуковия пазар работи?
   • Да
    Даниела
    27 -16
    16:11, 17 мар 2020
    Добър въпрос - там е пълно с възрастни хора
   • 12
    12345
    59 -1
    16:49, 17 мар 2020
    Защото продават хранителни продукти разбра ли!!!!!
    По-добре да си купиш от там понеже е на открито отколкото да се навреш в хипермаркета със сумати народ или в кварталния плод-зеленчук дето е г...з място!!!!
   • Их
    Ихуу
    47 -2
    17:06, 17 мар 2020
    защото трябва нещо да ядеш, злобар долен. иначе щеше да питаш защо не работи нали продават храна. А възрастните за да не ходят, такива тъпани като вас дето цял ден пишат коментари , да вземат да си гледат родителите.
  • 6
   Ке
   Кенана
   42 -9
   16:31, 17 мар 2020
   Един от служителите на общинска полиция 5 дни пише фишове , на шестия и седмия продава пуканки на Кенана.
   5 дни с властта , на шестия и седмия против нея :)
   • Жо
    Жоро
    4 -11
    22:12, 17 мар 2020
    Я стига бе, полицай ще продава пуканки на "Кенана"... Виж коментара
   • Do
    Do Жоро
    11 0
    22:20, 17 мар 2020
    Ми дааа. И солени и захаросани, какви ти душа сака!
  • 7
   Сп
   спиро
   31 -9
   16:51, 17 мар 2020
   всички в общинска за уволнение, всички за един не стават. трябват работещи хора там , а не само надувки без покритие, цял град ви се смее момчета осъзнайте се и напуснете доброволно. или започнете да работите.
   • До
    до спиро
    17 -5
    17:08, 17 мар 2020
    дай си sv-то спиро ща та вземем веднага. чакаме те
  • 8
   Do
   DOC
   29 -2
   16:53, 17 мар 2020
   за да Ви спестя някой лев за маски и други неща ще Ви споделя, че всяка една маска има размер на така да се каже решетката. Казано по друг начин големина на частицитие, който възпира или пропуска. Вирусите са с размер, който е много по- малък от възможностите на маските, който носите. Ако трябва да ги категоризиризираме то те са медицинакса обикновенна маска и от там на татък индустриални маски FFP 1/2/3. Дори и FFP 3 маските не могат да дадат 100 % защита срещу вируси, предвид, че те са под 1 микрон, а самите маски защитават много над 5 микрона... Така да говорим ли за останалите. Тази защита, която могат да ви защитят е да ви предпазят ако някой ви кихне или се изкашля директно в рамките зона около 1- 2 метра... Да ще Ви защитят, но ограничено и то за кратко време. Казано иначе, могат за ограничено време да възпрат вируса, когато е в капков вид, но като цяло не могат да го възпрат. По голяма ефективност имат, когато целят защитата на другите, като бариерни средства, но за целта трябва да се използват маски без изпусквателен клапан. Независимо от това не трябва да се забравя факта, че вирусуа, в случая може да бъде предаван освен по въздушно капков път то и контактно... Във връзка с което, просто мийте си ръцете и внимавайте какво пипате... Не се панирайте и това ще мине ....
  • 9
   Iv
   ivan
   19 -20
   16:54, 17 мар 2020
   Господа полицаи и Управляващи на гр,Хасково защо не са затворени магазини и складове на трикотажни платове те са вънесани от Китай Австрия Германия Италия
   • Ив
    Иванка
    22 -8
    17:09, 17 мар 2020
    Иванчо ако ти продаваше платове и трикотаж друго щеше да пишеш тука, пиле златно. Но понеже си баничар сега се кефиш на кризата.
  • 10
   Г-
   Г-н Михайлов
   22 -8
   17:15, 17 мар 2020
   Комплименти на Славова за статията!!! Всеки коментар започва с думата "Защо". Отговора на въпросите е един- защото няма кой и как да контролира контролиращите. А гарга на гарга око не вади,така че няма как ОД на МВР да санкционира Общинска. Въпрос на съвест и Интелигентност!
   • Ел
    Елена
    18 -11
    18:43, 17 мар 2020
    Явно същата журналистка е била глобена от същия полицай .Тя дали е била с ръкавици и маска ?
   • Г-
    Г-н Михайлов
    9 -5
    19:43, 17 мар 2020
    Не съм бил там,не видях но надявам се Славова като критикуващ в горната статия да е била достатъчно интелигентна и да е вземала мерки! Въпросът е защо Ганчев(Цанков), Кмета-левак,или разни фабрики за л...а....й....на като Общински съветници,директори на РЗИ и всякакъв вид измет не вземат мерки? Но на Гочето че излезнал да си пусне фиша без маска са способни да го глобят! Извинявай, ама Нема Такава Държава!! На Итало-Словенската граница Доктори с термометри и TIR с маски,а глобите за неспазване на Указ са пресолени!
   • Ел
    Елена
    19 -3
    22:03, 17 мар 2020
    Г-н Михайлов ,въпросната журналистка не беше нито с ръкавици ,нито с маска .Същата пуска статията ,защото е глобена за неправилно паркиране от полицая от снимката.Журналистката дори се държа грубо и арогантно със служителя на Общинска полиция,като го заплашваше с Цанков и т.н .Бях там и затова го пиша.
   • Г-
    Г--н Михайлов
    8 -1
    00:04, 18 мар 2020
    Елена,съгласен съм с Вас! Аз не бях там и не Ви оспорвам! Пак повтарям,въпрос на съвест и интелигентност! Що касае заплашването с Цанков( което дефакто е Ганчовото) това си е чисто комунистически остатък- "Кой си ти бе боклук? Ти знаеш ли кой е баща ми,чича ми,вуйчо ми и т. н. Строй без революция трудно се сменя!! Всите са чеда на БКП без значение ГРОБ или ДуПиСе!! Лека и Успехи!!
  • 11
   Ко
   Колева
   19 -3
   17:42, 17 мар 2020
   Работят и магазинчетата за Всичко по 1 лев и....Защо?!
   • 12
    12345
    22 -7
    18:04, 17 мар 2020
    Защото няма забрана да работят!!!Тези мерки които са взети са смешни!!!
    Трябва да затворят всичко освен хранителни магазини аптеки и зеленчукови пазари!!!!
    Също така трябва да затворят и куриерските фирми и всички фирми и заводи които не произвеждат хранителни продукти!!!!
  • 12
   Ст
   стойте си у дома
   23 -3
   18:07, 17 мар 2020
   как да си стоя у дома като трябва да ходя на работа. Като познавам манталитета на тъпите 90% дебили бъдете сигурни , няма да остане областен град без да открият още положителни проби.
  • 13
   On
   One Euro Man
   23 -3
   18:17, 17 мар 2020
   Къде е кмета? Къде в това трудно време се е покрил и как точно работи?
   Не се е показвал отдавна. Няма изявления, няма обръщения към гласоподавателите, някаква актуална информация да сподели с нас поне, просто нищо.
   Вече обосновано предполагам, че се е присъединил към групата "остани си у дома, спаси живот."
  • 14
   Ня
   Някой
   19 -9
   18:55, 17 мар 2020
   А аз да попитам г-жа/г-ца/ Красимира Славова която е писала статията - - ЗАЩО ТЯ също когато са и пишели фиш за неправилно паркиране НЕ Е БИЛА със маска и евентуално ръкавици а търси вина в полицая?? Това че е журналист не и дава право да снима и пише неща които са 80% неверни. Има един член 32 от Конституцията на Република България - - който се интересува нека да го прочете какво значи!
   • Г-
    Г-н Михайлов
    14 0
    20:48, 17 мар 2020
    Въпрос на отговорност!! Преди 10ина дена в Испания в супермаркет пазарувам, бях единствения с маска, очилата ми се потят, въздуха не ми стига, до мен семейство възрастни и мъжът казва на жената- "Mira el burro"( Гледай го магарето). В джоба ми ключодържател с италианското знаменце,показах му го с думите- ние пламнахме вие сте наред . До като се обърна беше на съседната каса. Така че....пазете околните! Всеки може да е носител и да го изкара на крака. Има много вече такива случаи,въпрос на имунна система и.......отговорност! Успехи Българийо!
  • 15
   Ех
   Ехо
   11 -12
   20:50, 17 мар 2020
   Какви хранителни продукти продавате на този смешен пазар,само гръцки и турски пестициди.Този пазар трябва да бъде закрит.Няма нищо общо с фермерски пазар.
   • Х
    Х
    12 -1
    23:08, 17 мар 2020
    Как да има българско след като ГЕРБ го унищожиха.
  • 16
   До
   До ихху
   3 -11
   20:55, 17 мар 2020
   Вашите турски Боклуци никога няма да купя.Закривай... Виж коментара
   • 12
    12345
    9 -1
    23:22, 17 мар 2020
    Във веригите има повече турски боклуци отколкото на пазара!!!!
  • 17
   Ня
   Някой
   10 -1
   21:32, 17 мар 2020
   До Красимира Славова : За вас конкретно и да бъда по-точен . ЧЛ. 32,ал.2 от Конституцията на Република България, прочети го и го запомни!
   • Ше
    шебек
    9 -1
    21:59, 17 мар 2020
    Кмееете каде си бе човек що не те виждам в един голям не хранителен магазин преди честичко идваше а сега те няма
  • 18
   Пе
   Петър
   10 -3
   22:18, 17 мар 2020
   Кмета пазарува от магазин "Лотос" до Болницата. За мен специално това е най-смешния магазин в града!
  • 19
   Да
   Даниела
   20 0
   22:43, 17 мар 2020
   Госпожа Славова да не пречи на работата на полицията за затварянето на въпросната баничарница, работеща след забраната, а да отразява нещата в действителност.
   Самата тя трябва да използва предпазни средства и тогава да си позволява да дава препоръки за това.
  • 20
   Ло
   Лотос
   6 -1
   22:50, 17 мар 2020
   Тези още има ли ги на картата?
   • Ре
    ре
    7 0
    23:32, 17 мар 2020
    Бъдете одговорни Останете си вкъщи как да стане това като нямам избор Чуствам че сам като разпространител Нека държавата да го реши и забрани за колкото трябва и ще си стоим всеки по място това е начина
  • 21
   Уч
   ученик
   4 -1
   00:06, 18 мар 2020
   вие знаете ли кога и как се ползват маските
  • 22
   Ам
   Амена
   5 -1
   06:08, 18 мар 2020
   Куриерите на Спиди също са без ръкавици. А обикалят какви ли не хора по цял ден. И онова устройство, дето всички го пипат, за да се подпишат с пръст ...
  • 23
   Вл
   Влюбена
   9 -3
   07:47, 18 мар 2020
   А, кого виждам на първата снимка, моя Цветан! Къде се изгуби любов моя? Защо така трябва да се отнасяш към жените, знам че не си такъв! Обичам те!
  • 24
   Би
   Бивш колега
   6 0
   10:59, 18 мар 2020
   Само талонче,глоби и само глоби на тоя тъп народ.Нали искаха ГЕРБ хак да им е,всичко да се вдигни,данъци вода,храна и пак ще мълчат.А за маските то никъде нищо няма ебати и измисленият вирус.
  • 25
   Ба
   Барба Ганьос
   0 -5
   15:32, 18 мар 2020
   Общинска полиция са под всякаква критика понеже не... Виж коментара
  • 26
   Ма
   Маги
   8 -1
   17:19, 18 мар 2020
   Мисля, че самозваната "журналистка" трябва да си погледне дипломата и тогава да се пъне по медите, че аман от малоумни драскачи. Ето затова нищо не ни е наред в тази държава!
   Като не става за друго грабне един тефтер и фотоапарат и готово..
   . вече е журналист, достатъчно е да е дребна душица готова с мръсотия да
   си изкарва хляба! Така ,че госпожа като започнете да си работите по специалността може да си коментирате каквото си искате сред селските баби

  Хороскоп за 11.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
  11 юли 2020

  Случаен виц

  Последни новини