От х:

Днес в x:

Христо Гърбов в Хасково в най-дълго играната си роля

Изображение 1 от 2

    "Вечеря за тъпаци" от Франсис Вебер в постановка на Иржи Менцел. Това е представлението, в което обичаният актьор Христо Гърбов играе роля най-дълго в творческата си кариера.

    В нея хасковската публика ще го види на 2 април. В хитовата комедия на Сатиричен театър "Ал. Константинов", в която участват още популярни актьори, като: Иван Бърнев, Калин Сърменов, Веселин Ранков, Йорданка Стефанова, Жанет Йовчева и Ана Вълчанова, ще се играе в читалище „Заря“ от 19 часа.

    Декорът е на Чайка Петрушева, костюми- Петя Стойкова.

    „Това представление е направено от един човек, който е много специален за всички нас и особено на мен- режисьорът Иржи Менцел. Той все още се изненадва, когато му кажа, че продължаваме да играем "Вечеря за тъпаци", споделя Иван Бърнев, който за ролята си в тази пиеса получава наградата "Аскеер 2001" за изгряваща звезда. След съвместната им работа режисьорът Иржи Менцел го кани от за главната роля във филма му "Служих на английския крал".

    Пиесата разказва за Пиер Миняр и неговите приятели, които се развличат на чужд гръб, канейки на вечеря веднъж седмично нищо неподозиращ човечец, набеден за тъпак ... Когато поредната жертва разбира защо е поканена обаче, следва неочакван обрат...

     Haskvo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини