От х:

Днес в x:

28 °C

Спад на СРС-тата в Хасковския окръжен съд

  Спад на разрешените искания за специални разузнавателни средства, отчетоха от Окръжния съд в Хасково.

  През 2019 г. е имало 106 искания. Сред тях има 16 отказа, 4 частични по отношение на правна квалификация и способи, съобщи на пресконференция председателят на Окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова.

  През предходните няколко години броят на СРС-тата е бил значително по-голям. През 2018 г. е имало 129 искания за СРС-та, 2017 г. - 136 броя, 2016 г. - 147 броя, а през 2012 г. е имало 650 броя. Съдия Тянкова поясни, че намалението на броя на СРС-тата през годините до голяма степен се дължи на създаването на специализираните структури - Специализирания наказателен съд и Специализираната прокуратура. "Голяма част от исканията, които по подсъдност бяха при нас, се изместиха като компетентност към Специализирания наказателен съд", отбеляза магистратът.

  Съдия Тянкова отчете, че през 2019 г. съдиите в Окръжния съд в Хасково са били с малко по-ниска от средната за страната натовареност. Действителната натовареност на всеки прилагащ закона в институцията според приетия годишен доклад е била 11,81 дела на месец при 13,79 средно за страната. Административният ръководител даде висока оценка за работата на съдиите и съдебните служители. 

  На пресконференцията присъстваха зам.-председателят на Окръжния съд в Хасково Милена Петева, както и председателите на Районен съд Хасково Пламен Георгиев, на Районен съд Ивайловград Живко Янков, на Районен съд Свиленград Живка Петрова и на Районен съд Харманли Минка Китова.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Фъ
   Фъкю
   13 -3
   16:07, 6 мар 2020
   Желания съд от престъпниците, който си го пожелават като късмет от новогодишната баница.
  • 2
   Ре
   Редактор
   14 -3
   16:29, 6 мар 2020
   От тази статия излиза,че този съд се занимава само със СРС-та,които в годините прогресивно намалят!Намаля и средната натовареност от тази за страната!Поне се похвалете с нещо бе хора!Така ли няма осъдени лица по знакови дела,по корупционни дела срещу длъжностни лица и т.н.Излиза,че съдът живурка,ане съди!
  • 3
   Въ
   Въпрос
   8 -3
   18:01, 6 мар 2020
   Освен Къци Маймуната , Форукомци и Делян Суджука ,
   кого можеш да подслушваш в Хасково ?
  • 4
   Им
   Има време и идва време
   5 -1
   20:51, 6 мар 2020
   Имам едни големи приятели,от една голяма италианска фамилия,чистачи,много добри в работата си :)
  • 5
   Ми
   Митко
   5 -2
   20:58, 6 мар 2020
   Хо хи йа смях пален какво стана с пияния полицаи или весо бужата за убития човек

  Хороскоп за 12.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
  12 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
  12 юли 2020
  Последни новини