От х:

Днес в x:

16 °C

Спад на СРС-тата в Хасковския окръжен съд

  Спад на разрешените искания за специални разузнавателни средства, отчетоха от Окръжния съд в Хасково.

  През 2019 г. е имало 106 искания. Сред тях има 16 отказа, 4 частични по отношение на правна квалификация и способи, съобщи на пресконференция председателят на Окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова.

  През предходните няколко години броят на СРС-тата е бил значително по-голям. През 2018 г. е имало 129 искания за СРС-та, 2017 г. - 136 броя, 2016 г. - 147 броя, а през 2012 г. е имало 650 броя. Съдия Тянкова поясни, че намалението на броя на СРС-тата през годините до голяма степен се дължи на създаването на специализираните структури - Специализирания наказателен съд и Специализираната прокуратура. "Голяма част от исканията, които по подсъдност бяха при нас, се изместиха като компетентност към Специализирания наказателен съд", отбеляза магистратът.

  Съдия Тянкова отчете, че през 2019 г. съдиите в Окръжния съд в Хасково са били с малко по-ниска от средната за страната натовареност. Действителната натовареност на всеки прилагащ закона в институцията според приетия годишен доклад е била 11,81 дела на месец при 13,79 средно за страната. Административният ръководител даде висока оценка за работата на съдиите и съдебните служители. 

  На пресконференцията присъстваха зам.-председателят на Окръжния съд в Хасково Милена Петева, както и председателите на Районен съд Хасково Пламен Георгиев, на Районен съд Ивайловград Живко Янков, на Районен съд Свиленград Живка Петрова и на Районен съд Харманли Минка Китова.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Фъ
   Фъкю
   13 -3
   16:07, 6 мар 2020
   Желания съд от престъпниците, който си го пожелават като късмет от новогодишната баница.
  • 2
   Ре
   Редактор
   14 -3
   16:29, 6 мар 2020
   От тази статия излиза,че този съд се занимава само със СРС-та,които в годините прогресивно намалят!Намаля и средната натовареност от тази за страната!Поне се похвалете с нещо бе хора!Така ли няма осъдени лица по знакови дела,по корупционни дела срещу длъжностни лица и т.н.Излиза,че съдът живурка,ане съди!
  • 3
   Въ
   Въпрос
   8 -3
   18:01, 6 мар 2020
   Освен Къци Маймуната , Форукомци и Делян Суджука ,
   кого можеш да подслушваш в Хасково ?
  • 4
   Им
   Има време и идва време
   5 -1
   20:51, 6 мар 2020
   Имам едни големи приятели,от една голяма италианска фамилия,чистачи,много добри в работата си :)
  • 5
   Ми
   Митко
   5 -2
   20:58, 6 мар 2020
   Хо хи йа смях пален какво стана с пияния полицаи или весо бужата за убития човек

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
  01 окт 2020

  Случаен виц

  Последни новини