От х:

Днес в x:

6 °C

Спад на СРС-тата в Хасковския окръжен съд

  Спад на разрешените искания за специални разузнавателни средства, отчетоха от Окръжния съд в Хасково.

  През 2019 г. е имало 106 искания. Сред тях има 16 отказа, 4 частични по отношение на правна квалификация и способи, съобщи на пресконференция председателят на Окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова.

  През предходните няколко години броят на СРС-тата е бил значително по-голям. През 2018 г. е имало 129 искания за СРС-та, 2017 г. - 136 броя, 2016 г. - 147 броя, а през 2012 г. е имало 650 броя. Съдия Тянкова поясни, че намалението на броя на СРС-тата през годините до голяма степен се дължи на създаването на специализираните структури - Специализирания наказателен съд и Специализираната прокуратура. "Голяма част от исканията, които по подсъдност бяха при нас, се изместиха като компетентност към Специализирания наказателен съд", отбеляза магистратът.

  Съдия Тянкова отчете, че през 2019 г. съдиите в Окръжния съд в Хасково са били с малко по-ниска от средната за страната натовареност. Действителната натовареност на всеки прилагащ закона в институцията според приетия годишен доклад е била 11,81 дела на месец при 13,79 средно за страната. Административният ръководител даде висока оценка за работата на съдиите и съдебните служители. 

  На пресконференцията присъстваха зам.-председателят на Окръжния съд в Хасково Милена Петева, както и председателите на Районен съд Хасково Пламен Георгиев, на Районен съд Ивайловград Живко Янков, на Районен съд Свиленград Живка Петрова и на Районен съд Харманли Минка Китова.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Фъ
   Фъкю
   13 -3
   16:07, 6 мар 2020
   Желания съд от престъпниците, който си го пожелават като късмет от новогодишната баница.
  • 2
   Ре
   Редактор
   14 -3
   16:29, 6 мар 2020
   От тази статия излиза,че този съд се занимава само със СРС-та,които в годините прогресивно намалят!Намаля и средната натовареност от тази за страната!Поне се похвалете с нещо бе хора!Така ли няма осъдени лица по знакови дела,по корупционни дела срещу длъжностни лица и т.н.Излиза,че съдът живурка,ане съди!
  • 3
   Въ
   Въпрос
   8 -3
   18:01, 6 мар 2020
   Освен Къци Маймуната , Форукомци и Делян Суджука ,
   кого можеш да подслушваш в Хасково ?
  • 4
   Им
   Има време и идва време
   5 -1
   20:51, 6 мар 2020
   Имам едни големи приятели,от една голяма италианска фамилия,чистачи,много добри в работата си :)
  • 5
   Ми
   Митко
   5 -2
   20:58, 6 мар 2020
   Хо хи йа смях пален какво стана с пияния полицаи или весо бужата за убития човек

  Хороскоп за 01.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Очаква ви един динамичен ден, изпълнен с много предизвикателства и немалко успехи. Имате шанса да стигнете до задоволително ниво на делата си, особено на най-важните за вас. Направете всичко възможно да спазите обещанията, дадени на близки хора.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате доста работа днес, затова не се разсейвате с неща, които могат да ви отдалечат от работата ви, а предпочитате да се съсредоточите и да изпълните всичко в желания срок. Въпреки това обаче е възможно да ви убягнат важни въпроси днес, на които ще се наложи да обърнете внимание по-късно. Научавате добра новина, свързан с ваш делови проект.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Дайте най-доброто от себе си и станете по-отзивчиви към хората край вас, това ще ви спечели симпатиите им. Предстои ви важен и добре платен ангажимент, чието успешно осъществяване ще повиши и финансите ви. Не смесвайте разума с чувствата, за да не стигнете до нежелани ситуации.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Търсите поле за изява, но това което ви се предлага не ви удовлетворява. По този начин само затваряте пътищата си за развитие и едва ли ще останете доволни от резултата. Разширете контактите си, потърсете нови начини за реализация, но в никакъв случай не спирайте на едно място. Скоро ще усетите положителната промяна.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес настроението ви е променливо и това се отразява на държанието ви с околните. Не допускайте обаче емоциите да влошат отношенията ви с хора, на които държите. Усамотете се и се заемете с нещо, което ви е приятно и ви разтоварва. Любовта ще озари живота ви и ще се увеличат възможностите ви за успешно приложение на вашия професионализъм.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не бъдете безучастни и ще намерите своето място, ако сте без работа. В бизнеса нещата стоят по-различно, не всичко ще зависи от личното ви желание и усилия. Въпреки трудностите ще имате своите успехи днес. Тревожещ ви здравословен проблем ще отшуми. Активността ви в тази посока е дало добри резултати.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Получено възнаграждение за работата ви през последните дни ще направи деня ви по-спокоен, ще подобри настроението и семейния ви бюджет. Други ще стартират нов проект, с което отговорности им ще нараснат, но добре сте преценили всичко. Пропорционално на усилията ви ще бъде и заплащането.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Влагайте въображение във всичко, което правите през деня. Скъсайте с традиционното, ако имате по-добро предложение. Никъде не е казано, че една работа не може да се свърши и по-добре. Ако резултата е същия или по-добър, значи сте се справили чудесно. Никога не е късно да експериментирате. Подходете непретенциозно, за да не съжалявате, ако не сполучите. Не забравяйте да се усмихвате и със сдържано поведение вървете напред.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съобразявайте се с обстоятелствата днес повече от обикновено и няма да сгрешите. Ще повишите интереса си към конкретна сделка или сфера, която ви привлича с перспективите си. Готовността ви за действие ще привлече на ваша страна хора, имащи позиции там и това ще ви носи предимства.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изпитвате известни колебания относно личен въпрос днес. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек на когото бихте могли да се доверите, затова не се притеснявайте да го сторите. За предпочитане е да си останете у дома вечерта и да си починете добре.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Жадувате за повече спокойствие и скоро ще го имате. Владеете положението и ще приключите с ангажиментите си в рамките на деня. Атмосферата на дома ще ви помогне да се отпуснете. Доволни ще бъдете и от жеста на някого, ще ви изненада приятно. Почивните дни обещават да са без сътресения.
  01 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се справите отлично със задълженията си и ще постигнете споразумения, от които тепърва ще черпите дивиденти. Запазете спокойствие, ако ви се налага да общувате с административните органи. Самотните ще срещнат интересен партньор и ще изпитат вълнуващи емоции. Пожелайте си нещо хубаво.
  01 апр 2020
  Последни новини