От х:

Днес в x:

Спад на СРС-тата в Хасковския окръжен съд

    Спад на разрешените искания за специални разузнавателни средства, отчетоха от Окръжния съд в Хасково.

    През 2019 г. е имало 106 искания. Сред тях има 16 отказа, 4 частични по отношение на правна квалификация и способи, съобщи на пресконференция председателят на Окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова.

    През предходните няколко години броят на СРС-тата е бил значително по-голям. През 2018 г. е имало 129 искания за СРС-та, 2017 г. - 136 броя, 2016 г. - 147 броя, а през 2012 г. е имало 650 броя. Съдия Тянкова поясни, че намалението на броя на СРС-тата през годините до голяма степен се дължи на създаването на специализираните структури - Специализирания наказателен съд и Специализираната прокуратура. "Голяма част от исканията, които по подсъдност бяха при нас, се изместиха като компетентност към Специализирания наказателен съд", отбеляза магистратът.

    Съдия Тянкова отчете, че през 2019 г. съдиите в Окръжния съд в Хасково са били с малко по-ниска от средната за страната натовареност. Действителната натовареност на всеки прилагащ закона в институцията според приетия годишен доклад е била 11,81 дела на месец при 13,79 средно за страната. Административният ръководител даде висока оценка за работата на съдиите и съдебните служители. 

    На пресконференцията присъстваха зам.-председателят на Окръжния съд в Хасково Милена Петева, както и председателите на Районен съд Хасково Пламен Георгиев, на Районен съд Ивайловград Живко Янков, на Районен съд Свиленград Живка Петрова и на Районен съд Харманли Минка Китова.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Фъ
      Фъкю
      13 -3
      16:07, 6 мар 2020
      Желания съд от престъпниците, който си го пожелават като късмет от новогодишната баница.
      • Значе като се има в предвид, че най откъсаната работа в България е съдебната система и че Хасково стана един от най откъсаните градове, значи това е откъсана работа на квадрат от където и да погледнеш!!!
    • 2
      Ре
      Редактор
      14 -3
      16:29, 6 мар 2020
      От тази статия излиза,че този съд се занимава само със СРС-та,които в годините прогресивно намалят!Намаля и средната натовареност от тази за страната!Поне се похвалете с нещо бе хора!Така ли няма осъдени лица по знакови дела,по корупционни дела срещу длъжностни лица и т.н.Излиза,че съдът живурка,ане съди!
    • 3
      Въ
      Въпрос
      8 -3
      18:01, 6 мар 2020
      Освен Къци Маймуната , Форукомци и Делян Суджука ,
      кого можеш да подслушваш в Хасково ?
    • 4
      Им
      Има време и идва време
      5 -1
      20:51, 6 мар 2020
      Имам едни големи приятели,от една голяма италианска фамилия,чистачи,много добри в работата си :)
    • 5
      Ми
      Митко
      5 -2
      20:58, 6 мар 2020
      Хо хи йа смях пален какво стана с пияния полицаи или весо бужата за убития човек

    Още новини

    Последни новини