От х:

Днес в x:

Сръчни Славейковци с награди за изработване на сурвачка, коледен сувенир и картичка

    В ОУ „Пенчо Славейков“ се чувства духа на Коледа.

    За поредна година ученици и учители украсиха класните стаи, коридорите и  фоайетата. Светна и елхата от светлини върху южната част на четириетажната сграда на училището. Тази година тя е още по-красива, защото е озарена от различни  цветове. В духа на предстоящите празници  се проведе състезанието „Сръчни Славейковци“ за учениците от І до ІV клас. То е третото състезание от поредицата „Славейковци“, които се организират в чест на 110-годишнина на училището.

    Състезанието се проведе в три категории – „Изработване на сурвачка“, „Изработване на коледен сувенир“ и „Изработване на Коледна картичка“. Самата подготовка за състезанието предизвика много приятни емоции не само за децата, а и за техните родители. Освен в коя  категория да се включат  този път участниците сами трябваше да решат какво точно ще изработват и какви материали ще са им необходими.

    В състезанието се включиха 168 ученици.

    Участниците в категория „Изработване на сурвачка“ се трудиха упорито, пресъздадоха традицията  и създадоха красиви сурвачки, които допълниха кътовете „Битов“ и  „Снежна приказка“. Най-добре изработиха своите  сурвачки Венцислав   Иванов и Ния  Павлова от 1б,  Росица   Пенева от 2г , Ивайло  Кънев от 3д, Мина Динева, Пламена   Колева и Самуил Стойчев от 4а и Александра  Филева от 4б клас.

    След тях се наредиха сурвачките на Мартин   Кръстев -1в, Димитър Кирев-2а, Ниа   Ангелова и Стилиян   Стоев -2б, Георги Кочев, Екатерина   Иванова и Никола   Тодоров от 4а. На трето място са сурвачките на Алекса   Иванова-1в, Никола  Николов- 2б, Вяра  Николова-2г  и Георги Петков- 4а.

    Участниците в  категория „Изработване на коледен сувенир“ имаха интересни идеи и създадоха красиви коледни сувенири, с които бе направен коледен кът на наградените. Първо място спечелиха сувенирите, изработени от Илияна  Кутянова-1б, Георги   Иванов-2а и Яница Стоилова- 3а клас.  Втори са  Никола  Вангелов-1г, Станислав Стоев-1д, Семелия Пеневска -2б, Дженифър   Атанасова и Ивета  Атанасова от 3а и Жаклин   Михова от 3г клас.  На трето място са сувенирите изработени от Теодор Атанасов -1г, Виктория  Делева-1а, Деси  Тенчева-1в и Иванина   Георгиева -4в.

    Желаещите да  изработват коледна картичка бяха най-много. Те  използваха разнообразни материали  и идеи за направата на  картичките си. Най-оригиналните и добре изработените  картички бяха отличени от жури  от специалисти.

    Картичките на І , ІІ и ІІІ място по възрастови групи допълниха къта на наградените, а останалите украсиха коридорите пред класните стаи  и къта „Зимният Димитровград“.
    Класиране в І клас:  І място:  Мартин  Митев – 1б, Андрея  Манева – 1г, Валентина  Господинова – 1д
    ІІ място:  Мария - Магдалена  Маринова – 1в, Стиляна  Карагяурова – 1г, Наско  Андреев-1 д
    ІІІ място: Верка Стоянова-1а и Габриела  Делчева- 1б
    Класиране във ІІ клас:  І място:  Ивайла  Димитрова-2а и Андрея  Георгиева -2г
    ІІ място:  Кристиян  Маразов-2а, Росица Русева-2б, Анелия Георгиева-2в, Елица Карамфилова-2г
    ІІІ място:  Анджелика Пенева, Ваня Господинова, Димитър  Киряков и Златомира  Узунова- всички от 2г клас
    Класиране в ІІІ клас:   І място: Вероника Шивачева- 3д и Мелина Влахова- 3д
    ІІ място: Елеонора Митева- 3б, Антония Иванова- 3в, Евгения Панева- 3в
    ІІІ място: Полина Петрова-3а, Александра Младенова- 3б и Ивет Едрева-3д
    Класиране в ІV клас:  І място: Петя Христова-4б и Мария-Никол Колева -4г
    ІІ място: Моника Христова-4б, Ема Миронова- 4в и Анжелина Ангелова- 4г
    ІІІ място: Роси Петрова-4б, Алекс Жечева-4г, Димитър Димитров-4г и Тиана Боянова- 4г

    Директорът  на училището г-жа Снежана Ангелова връчи грамоти и награди на  победителите и им пожела да са здрави, да бъдат вдъхновени от това, което правят, да прекарат една незабравима Коледа и заредени с ентусиазъм да покажат нови успехи в учението и в следващите състезания.
     

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини